Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Wyjaśnienie pojęć z zabezpieczenia emerytalnego

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie! Wydaje się, że doszedłem do wieku, w którym powinienem zacząć planować na przyszłość. Po próbach zrozumienia pewnych pojęć w internecie, zdałem sobie sprawę, że nie rozumiem wielu z nich i trudno mi znaleźć zrozumiałe wyjaśnienia. Czy tylko ja mam ten problem? Czy ktoś zna się na tych pojęciach i mógłby dać mi poradę, jak skutecznie zadbać o swoją przyszłość mając 36 lat? Będę wdzięczny za sugestie i wyjaśnienia. Pozdrowienia, Soundhouse

Napisany przez Planvoll
Cześć, czy chcesz przyswoić sobie wskazówki i tę różnorodność (częściowo złożoną z bzdur) w internecie, którą zawodowcy uczą się latami i w (jakby) 1 000 seminarium?! Jak to ma działać?! Znajdź jednego lub kilku doradców, którym ufasz, a potem podejmij decyzję albo nie! Nigdy nie udało się złapać kury znoszącej złote jaja!

Napisany przez ADMCI4
To, co jest dla Ciebie skuteczne, zależy oczywiście od Twojej indywidualnej sytuacji. W zasadzie powinieneś jednak wiedzieć, czy chcesz jedynie dodatkowego zabezpieczenia, czy też budowania majątku. Wtedy można wyjaśnić pojęcia. Pozdrowienia, Pauli42

Napisany przez Mike Spezi
Cześć, równiez doradzam unikanie tzw. niezależnych porównań internetowych. Dostosowanie programu emerytalnego do odpowiedniej osoby jest naprawdę bardzo złożone i może być całkowicie różne dla każdego. Proszę przeczytaj także moje dotychczasowe wpisy na temat emerytury. (oczywiście także innych) Aby pomóc Ci dalej, potrzebujemy więcej podstawowych informacji, takich jak praca, rodzina, dochody, dzieci, itp. W razie potrzeby służę pomocą. Pozdrawiam Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata