Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pomoc

Napisany przez Tombow
Mam niestety problem. Poprzez moją poprzednią relację, mam ogromne długi. Na początek przyszłego roku już umówiłam się na konsultację w sprawie zadłużenia. Do tej pory zawsze się wyrabiałam i miałam wystarczająco dużo pieniędzy na koniec miesiąca. Teraz mój samochód się zepsuł i musiałam wydać oszczędności oraz część mojego wynagrodzenia tego miesiąca. Niestety nie mogę uzyskać kredytu w bankach, ponieważ w marcu tego roku dałam się nabrać na doradztwo online w sprawie długów, które poradziło mi wstrzymać wszystkie płatności. Zrobiłam to i zamiast pomocy dostałam sterty wezwań do zapłaty. Długo odkładałam wizytę w lokalnym punkcie doradztwa, bo byłam zbyt zawstydzona. Teraz z powyższych powodów potrzebuję małego kredytu w wysokości 200€, ponieważ muszę kupić jedzenie na ostatnie 2 tygodnie. Czy wiecie może, gdzie mogę taki kredyt otrzymać? Moja zdolność kredytowa i historia kredytowa w Biurze Informacji Gospodarczej nie są dobre, ale próbowałam już w kilku bankach. Nie chcę prosić rodziny o pomoc, bo nie chcę ich obarczać swoimi problemami.

Napisany przez 2titan1981
Bank może udzielić pożyczki. Forum nie jest bankiem.

Ponieważ albo nie przeczytałeś, albo nie interesuje cię to, oto setny raz.

Chcesz pożyczyć sumę x na okres y miesięcy. W zamian chciałbyś zapłacić kwotę z jako rekompensatę za koszty. Poniższe 11 punktów jest odpowiednio omówionych. Mogę dodatkowo zaoferować następujące łatwo zbywalne zabezpieczenia:

1. Ustal raty z wierzycielem
2. Skorzystaj z oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Poproś pracodawcę o zaliczkę
8. Zastaw sklepowy - zastaw przedmioty o wartości, których komornik nie może zająć
9. Zajmij dodatkową pracę za 450, a wkrótce 520 euro
10. Maksymalizuj dochody (oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystaj z doradztwa dla dłużników

Nie ma innego sposobu, a każde otwarcie nowego tematu w tej sprawie, bez odpowiedzi na te pytania, świadczy o tym, że nie masz zamiaru udzielić prawdziwych informacji i w żadnym przypadku nie otrzymasz kredytu. kredyt można otrzymać tylko na podstawie zabezpieczeń, które kredytodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczenia itp. nie są uważane za łatwo zbywalne zabezpieczenia.

Każdy, kto nie chce być wrzucany do jednego worka, może przejść do przodu i odpowiedzieć na te 11 punktów, a następnie pokazać swoje zbywalne zabezpieczenia. Zazwyczaj przedmioty wartościowe są zabezpieczane na maksymalnie 50% ich rzeczywistej wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców żąda znacznie więcej niż 10% rekompensaty.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze obcemu, który nawet nie zastanowiłby się nad ponad 100 tematami, które są tutaj dostępne?
Bo wtedy zauważyłbyś te punkty i odpowiedziałbyś na pytania. Jeśli zależy ci tak bardzo na prywatnej pożyczce, dlaczego nie odpowiedziałeś najpierw na te 11 punktów? Chcesz przecież budować zaufanie, a po pokazaniu naprawdę wartościowych zabezpieczeń w ogóle masz szansę na kredyt. Zazwyczaj banki mają rację w swojej ocenie, jeśli już nie udzielają kredytu, to prywatna osoba również nie zrobi tego, chyba że może bardzo dobrze zrealizować twoje zabezpieczenie!

Na pewno będzie wysyłanych wiele prywatnych wiadomości. Najczęściej są to próby oszustwa przedpłatami. Dlatego bądź ostrożny wobec osób, które tutaj niejawne oferują najlepsze kredyty itp.

Tak więc, nie ma innego wyjścia.
Zobaczymy, czy tym razem następna osoba zda egzamin z inteligencji.

Napisany przez Tombow
Chłopię się bardzo zdziwiłam z treści tej odpowiedzi.
Nigdy nie korzystałam z tego forum i tylko dlatego, że nie przeczytałam od razu innych postów, mam być osobą, której nie można ufać?

Gdybyś uważnie przeczytał mój post, nie musiałbyś pisać o pożyczaniu pieniędzy obcemu człowiekowi. Nie prosiłam nikogo na tym forum o pożyczkę, liczyłam jedynie na pomoc od osób, które mogą być w podobnej sytuacji.

Ale chętnie opowiem Ci więcej, być może mi zaufasz:

Mam obecnie 25 lat, miałam związek, w którym podnosiła się ręka, gdy nie dostawał tego, czego chciał. Dlaczego na to pozwoliłam? Ponieważ kochałam go i bałam się potem o życie.
Tak więc moje dwudzieste lata były prawdziwym koszmarem.
Bazując na tych faktach, mogę odpowiedzieć na Twoje pytania.

1. Już to zrobiłam - bez skutku
2. Oszczędności tkwią w samochodzie mojego byłego chłopaka i we wszystkim innym, co związane jest z jego życzeniami / oszczędności, które uzbierałam po rozstaniu, niestety teraz są w moim samochodzie
3. Nie mam kredytu odnawialnego, nie założyłam sobie takiego
4. Bank nie udziela mi kredytu / moja zdolność kredytowa nie jest optymalna, a już zaciągnęłam kredyt dla mojego byłego partnera
5. Mam rodzinę - babcię i mamę. Z dzisiejszą emeryturą nie jest możliwe, aby mi pomogły.
6. Przyjaciół? Po pięcioletnim związku nie mam już przyjaciół
7. Nie poproszę mojego pracodawcy o zaliczkę, ponieważ nie chcę, żeby wiedział, że mam problemy - gdyby się dowiedział, wszyscy by wiedzieli. (Wiem, że mógłbym go zgłosić, ale moja praca jest dla mnie ważna i lubię swojego szefa.)
8. Moim najcenniejszym skarbem są moje dwie koty, które mnie już kilka razy ratowały. Nie dostanę nic za resztę tego, co mam... nie mam laptopa, tabletu, konsoli, mam stary telewizor, zepsuty stary telefon, nie mam samochodu, drogich torebek ani biżuterii.
9. Chciałabym podjąć dodatkową pracę, ale w miejscu, do którego się ubiegałam, nie wystarczałbym im czasu. Pracuję od 8 do 17:30 i muszę poświęcić godzinę rano na moją babcię z trzecim stopniem niepełnosprawności. Po pracy muszę do niej wrócić i wieczorem, około 22:00, położyć ją spać.
10. Niestety, nie mogę oddawać krwi, a sprzedaż na portalach ogłoszeniowych już próbowałam (ubrania, buty itp., nic więcej nie mam do sprzedania) i najpierw trzeba coś kupić. Obecnie niewiele osób chce kupować, jeśli to nie jest markowa rzecz.
11. Mam spotkanie z doradcą finansowym, jak już napisałam w moim pierwszym poście, na początek stycznia 2024 roku.

Rozumiem, że niektóre sytuacje mogą być trudne do zrozumienia, zwłaszcza gdy sam nie doświadczyłeś tego na własnej skórze. Istnieje wystarczająca liczba osób na świecie, którym nie zaufałabym, ale istnieje też wielu, którym można zaufać. Jak już wspomniałam, nie chciałam od Ciebie ani od innych użytkowników tej strony pieniędzy. Chciałam jedynie wskazówki, jak poradzić sobie w tym miesiącu (po raz pierwszy), skoro zazwyczaj dobrze radzę sobie z moim dochodem.

I zanim dojdzie do jakichkolwiek nieporozumień i zanim ktoś pomyśli, że jestem darmozjadką. Pracuję jako technik administracji od 2018 roku i zarabiam prawie 2 000 euro.
Teraz sobie wyobraź, jak wysoki jest dług pozostawiony przez mojego byłego partnera, skoro ledwo wiążę koniec z końcem przy takim dochodzie.

Nie oczekuję współczucia i natychmiast zamknę konto na tym forum, myślałam po prostu, że można sobie nawzajem pomagać bez otrzymywania takich wiadomości.

Mam nadzieję, że mogłam zyskać Twoje zaufanie i być może będziesz trochę przyjaźniejszy w następnym wątku, bo sądzę, że większość osób tutaj nie miała łatwej drogi.

Życzę Tobie i Twojej rodzinie spokojnego i radosnego czasu świątecznego.

Napisany przez 2titan1981
To byłby punkt. Jeśli jest się zbyt dumny, żeby zapytać pracodawcę o pomoc, jeśli nie otrzymuje się pieniędzy od rodziny, bez względu na powody, jeśli nie ma się limitu debetowego i wszystkie możliwości są wyczerpane, a nie ma się żadnych zabezpieczeń do zbycia.

Pozostaje tylko samodzielne zarabianie pieniędzy, niektórzy nazywają to zbieraniem butelek, nie ma innej możliwości. Obcy ludzie dają pieniądze tylko w zamian za zabezpieczenia, które mogą łatwo zbyć. Może to być na przykład samochód. Jeśli wartość pozostała jest znacznie wyższa niż to, czego potrzebujesz... więc możesz zastawić swój samochód, którego tak naprawdę w ostatnich dniach roku już nie potrzebujesz... Ponieważ wspomniałeś o samochodzie twojego przyjaciela i swoim... masz coś, co można zrealizować w lombardzie. W przeciwnym razie, jak już wspomniano, należy poprosić pracodawcę o zaliczkę. Przy dobrym stosunku do niego niemal nikt nie będzie się sprzeciwiał pomaganiu dobremu pracownikowi... a również krewni nie zostawią na lodzie, jeśli oprócz światła w lodówce nie ma już nic...

Napisany przez wary
Tombow pisze:
Jestem obecnie w wieku 25 lat, miałem związek, w którym podnosiła się ręka, jeśli nie dostawał tego, czego chciał.
Dlaczego to znosiłem? Bo go kochałem i potem bałem się o swoje życie.
Tak więc moje dwudzieste lata były prawdziwym koszmarem.

To straszne. Mam nadzieję, że otrzymasz potrzebną pomoc. Taka sytuacja powinna być dla Ciebie powodem, aby również szukać wsparcia we własnej rodzinie.

Cytat od Tombow

I zanim pojawią się jakieś nieporozumienia i pomyślą, że jestem jedną z tych, którzy siedzą na swoim leniwym tyłku i pobierają dochód podstawowy. Pracuję jako asystentka handlowa od 2018 roku i mam dochód prawie 2 000 euro.
Teraz pomyśl sam, jak wysoki jest dług pozostawiony przez mojego byłego partnera, skoro zarabiam na tyle, że ledwo wiążę koniec z końcem.

Jeśli dług jest tak duży (proszę sprawdzić, czy faktycznie jesteś dłużnikiem we wszystkich zobowiązaniach i nie twój były partner), to prawdopodobnie pozostaje tylko złożenie wniosku o upadłość konsumencką.

Wówczas w okresie postępowania upadłościowego, w tym okresie zachowania (trzy lata), pozostaje ci kwota wolna od egzekucji w wysokości 1 409,99 euro, reszta idzie do wierzycieli (o ile nie masz obowiązków alimentacyjnych wobec osób trzecich).

Czy jesteś w stanie spłacić długi kwotą 590 euro miesięcznie szybciej niż w trzy lata (czyli przy długach nie przekraczających 21 240 €), to umów się z wierzycielami na raty, przynajmniej bez odsetek.

W tym czasie musisz sobie poradzić, aby wyżyć z kwoty 1 409,99 euro. Jest to stosunkowo wykonalne, w porównaniu z tym, co przeżyłeś w przeszłości, ale znacznie łatwiejsze. Więc głowa do góry.

To wystarczy na mieszkanie, jedzenie i najpotrzebniejsze. Za kilka lat ponownie będzie więcej pieniędzy, aby budować oszczędności i pozwolić sobie na trochę luksusu.

Napisany przez Schufa_fra
Teraz mój samochód się zepsuł r
nie mam [...] samochodu, drogich torebek ani biżuterii. r
r
Äääääh, no co teraz? Czy ów nieistniejący samochód się zepsuł, czy co?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata