Chłopię się bardzo zdziwiłam z treści tej odpowiedzi.
Nigdy nie korzystałam z tego forum i tylko dlatego, że nie przeczytałam od razu innych postów, mam być osobą, której nie można ufać?
Gdybyś uważnie przeczytał mój post, nie musiałbyś pisać o pożyczaniu pieniędzy obcemu człowiekowi. Nie prosiłam nikogo na tym forum o pożyczkę, liczyłam jedynie na pomoc od osób, które mogą być w podobnej sytuacji.
Ale chętnie opowiem Ci więcej, być może mi zaufasz:
Mam obecnie 25 lat, miałam związek, w którym podnosiła się ręka, gdy nie dostawał tego, czego chciał. Dlaczego na to pozwoliłam? Ponieważ kochałam go i bałam się potem o życie.
Tak więc moje dwudzieste lata były prawdziwym koszmarem.
Bazując na tych faktach, mogę odpowiedzieć na Twoje pytania.
1. Już to zrobiłam - bez skutku
2. Oszczędności tkwią w samochodzie mojego byłego chłopaka i we wszystkim innym, co związane jest z jego życzeniami / oszczędności, które uzbierałam po rozstaniu, niestety teraz są w moim samochodzie
3. Nie mam
kredytu odnawialnego, nie założyłam sobie takiego
4. Bank nie udziela mi
kredytu / moja
zdolność kredytowa nie jest optymalna, a już zaciągnęłam
kredyt dla mojego byłego partnera
5. Mam rodzinę - babcię i mamę. Z dzisiejszą emeryturą nie jest możliwe, aby mi pomogły.
6. Przyjaciół? Po pięcioletnim związku nie mam już przyjaciół
7. Nie poproszę mojego pracodawcy o zaliczkę, ponieważ nie chcę, żeby wiedział, że mam problemy - gdyby się dowiedział, wszyscy by wiedzieli. (Wiem, że mógłbym go zgłosić, ale moja praca jest dla mnie ważna i lubię swojego szefa.)
8. Moim najcenniejszym skarbem są moje dwie koty, które mnie już kilka razy ratowały. Nie dostanę nic za resztę tego, co mam... nie mam laptopa, tabletu, konsoli, mam stary telewizor, zepsuty stary telefon, nie mam samochodu, drogich torebek ani biżuterii.
9. Chciałabym podjąć dodatkową pracę, ale w miejscu, do którego się ubiegałam, nie wystarczałbym im czasu. Pracuję od 8 do 17:30 i muszę poświęcić godzinę rano na moją babcię z trzecim stopniem niepełnosprawności. Po pracy muszę do niej wrócić i wieczorem, około 22:00, położyć ją spać.
10. Niestety, nie mogę oddawać krwi, a sprzedaż na portalach ogłoszeniowych już próbowałam (ubrania, buty itp., nic więcej nie mam do sprzedania) i najpierw trzeba coś kupić. Obecnie niewiele osób chce kupować, jeśli to nie jest markowa rzecz.
11. Mam spotkanie z doradcą finansowym, jak już napisałam w moim pierwszym poście, na początek stycznia 2024 roku.
Rozumiem, że niektóre sytuacje mogą być trudne do zrozumienia, zwłaszcza gdy sam nie doświadczyłeś tego na własnej skórze. Istnieje wystarczająca liczba osób na świecie, którym nie zaufałabym, ale istnieje też wielu, którym można zaufać. Jak już wspomniałam, nie chciałam od Ciebie ani od innych użytkowników tej strony pieniędzy. Chciałam jedynie wskazówki, jak poradzić sobie w tym miesiącu (po raz pierwszy), skoro zazwyczaj dobrze radzę sobie z moim dochodem.
I zanim dojdzie do jakichkolwiek nieporozumień i zanim ktoś pomyśli, że jestem darmozjadką. Pracuję jako technik administracji od 2018 roku i zarabiam prawie 2 000
euro.
Teraz sobie wyobraź, jak wysoki jest dług pozostawiony przez mojego byłego partnera, skoro ledwo wiążę koniec z końcem przy takim dochodzie.
Nie oczekuję współczucia i natychmiast zamknę
konto na tym forum, myślałam po prostu, że można sobie nawzajem pomagać bez otrzymywania takich wiadomości.
Mam nadzieję, że mogłam zyskać Twoje zaufanie i być może będziesz trochę przyjaźniejszy w następnym wątku, bo sądzę, że większość osób tutaj nie miała łatwej drogi.
Życzę Tobie i Twojej rodzinie spokojnego i radosnego czasu świątecznego.