Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Doradztwo finansowe online

Napisany przez isi41
Jestem przyzwyczajony do obsługi klienta i nie mam pojęcia o finansach!

Dlatego wiadomość w WAZ w październiku mnie przeraża i nie daje mi spokoju.

Deutsche Bank chce zamknąć w ciągu najbliższych 3 lat 250 oddziałów Banku Pocztowego! Mistrzowski plan zakłada stopniową przemianę Banku Pocztowego w bank mobilny.

Zastanawiam się więc, dokąd pójdę, gdy mój Bank Pocztowy na Kortumstraße w Bochum zniknie. Każdy musi robić to online. Wszyscy to robią.

Ale ja nie jestem wszystkim!
Nie chcę siedzieć jak osioł przed górą przed ekranem w domu
i otrzymywać gotowe odpowiedzi na pytania finansowe!
Potrzebuję ludzi, którzy mi pomogą!
Chcę wymieniać się poglądami z ekspertami.

Wszyscy, włączając w to Deutsche Bank, tego właśnie nie chcą.

Pracownicy Banku Pocztowego na Kortumstrasse w Bochum pokazują każdego dnia, jak działa analogowe, zorientowane na klienta doradztwo. Tak trzymać!

Napisany przez bruno68
Banka Deutsche, która od 2000 roku jest martwą bankiem dla klientów, nie umknęła większości z was.

Dlaczego więc Bank Deutsche, od tego czasu, kupował np. Bank Pocztowy, DSL, Maxblue i tak dalej?

W roku 2007 po włączeniu BHW Bank Pocztowy miał ponad 21 000 pracowników plus 4 500 niezależnych przedstawicieli handlowych, którzy byli skonsolidowani w Postbank Finanzberatung AG z siedzibą w Hameln.

Połączenie: D. Siedziba dawnego biura Deutsche Postbank AG w Bonn, Friedrich-Ebert-Allee 114-126

Z dniem 25 maja 2018 r. Deutsche Postbank AG została wchłonięta przez spółkę zależną Deutsche Bank zajmującą się działalnością filialną - Deutsche Bank Privat- und Geschäftskunden AG, która następnie zmieniła nazwę na DB Privat- und Firmenkundenbank AG. Jednocześnie Bank Pocztowy - filia DB Privat- und Firmenkundenbank AG została wpisana do rejestru handlowego i kontynuuje markę Banku Pocztowego.

W dniu 15 maja 2020 r. DB Privat- und Firmenkundenbank AG została połączona z Deutsche Bank AG, a Bank Pocztowy jest teraz filią Banku Pocztowego - filii Deutsche Bank AG zarejestrowaną w rejestrze handlowym.

W dniu 9 listopada 2020 r. ogłoszono planowaną sprzedaż Postbank Systems AG z około 1500 pracownikami w Bonn i Hameln indyjskiemu dostawcy usług IT Tata Consultancy Services. Ten krok został podjęty w związku z planowaną integracją systemów komputerowych Banku Pocztowego z Deutsche Bank w 2021 roku. Dla 140 przechodzących urzędników pozostaje pracodawcą Deutsche Bank Aktiengesellschaft.

Między innymi także
Opóźnione o kilka miesięcy sprzedaż nieruchomości DSL-Bank pozostawia klientów z Weilburga na deszczu
Tak, DSL również należy do Banku Deutsche!

Czy Deutsche Bank stale przejmuje nowe banki, kasy oszczędnościowe? To proste, od straconych 8,000 procesów w ciągu ostatnich 20 lat, prawie nikt nie chce tam otworzyć konta i zostać zdewastowany z powodu złej obsługi i zbyt drogich usług.

Bez 12 mln klientów Banku Pocztowego i BHW, Bank Deutsche nie byłby już potęgą.

I Deutsche Bank, która miała lub ma klienta - prezydenta USA, który obecnie ciągle stoi przed sądem i jest wykluczany z wyborów. Kiedy dwa takie same znajdą się razem, jak dupa i toaleta, trzeci musi być całkowicie oszukany (klientem).

bruno68

Napisany przez bruno68
Oto dodatek

Od Michaela Brauna | 03.03.2015

Nadal obowiązują dane z ostatniego Walnego Zgromadzenia: Deutsche Bank prowadzi 6 000 procesów, 1 000 z ryzykiem przekraczającym 100 000 euro. Zajęło jej to uznanie, że jest to dział prawny z przylegającym do niego bankowością. Nie uwzględniając saftigen ryzyk przyszłych w wysokości 1,9 miliarda euro, Deutsche Bank zarezerwowała 3,2 miliarda euro na ryzyka prawne. Dla Commerzbank, której zyski są trzykrotnie mniejsze, jest to nadal 1,4 miliarda euro - więcej niż podwójny nadwyżka.

https://www.rnd.de/wirtschaft/deutsc...VDJ454QOM.html

W ten sposób widać, jakie są sukcesy dla jej klientów, a mianowicie transfer pieniędzy klienta na kary sądowe!

bruno68

Napisany przez ZehWeh
Dla banków jesteś marzycielem klientem. Obsługa, która cię rozpieszcza, a brak wiedzy finansowej oznacza, że bank może sprzedać ci każdy głupi produkt, a ty nadal będziesz się śmiać. Pracownicy banku nie są doradcami, lecz sprzedawcami, a ich głównym celem jest bank, a nie klient.
Koncepcja placówki opiera się w gruncie rzeczy na tym, że klient w sprawach finansowych jest głupi i takim pozostanie! Problemem banków stacjonarnych jest to, że ci ludzie stopniowo wymierają, a zwłaszcza młodsi ludzie dzięki internetowi zauważyli, że kwestie finansowe nie są tak skomplikowane, jak próbują przedstawiać ich sprzedawcy w banku.
Jeśli chcesz wymieniać się poglądami z fachowcami, znajdź doradcę ds. zarządzania majątkiem/płatnego doradcę!
Jeśli chodzi ci tylko o usługi stacjonarne (wszystko związane z kontem osobistym), ponieważ nie chcesz korzystać z bankowości internetowej, to nadal będą istnieć inne banki stacjonarne. Po prostu sprawdź, jakie inne placówki są dostępne i przenieś swoje konto. Usługi w innych bankach stacjonarnych nie będą znacząco się różnić, to wszyscy sprzedawcy, którzy chcą zarabiać na tobie dla banku.
Na dłuższą metę banki stacjonarne będą jednak w dużej mierze zniknąć, ponieważ nie są już potrzebne i są zbyt drogie w utrzymaniu dla banku. Jedynymi ludźmi, których znam i którzy trzymają się banków stacjonarnych, są wyłącznie osoby należące do analogowego pokolenia, czyli urodzone przed 1970 rokiem. Dla mnie to nie jest rozpieszczanie obsługą. Jeśli chcą zrobić przelew, muszą poświęcić od 30 do 60 minut. Mogę to zrobić o każdej porze dnia i w każdym miejscu w ciągu 2 minut!

Napisany przez Dawn668
Dlaczego Deutsche Bank kupił kolejne firmy, takie jak Postbank, DSL, Maxblue i tak dalej?

Zawsze wszystko po kolei:

- DSL Bank został już w 2000 roku zakupiony przez Postbank i od tamtej pory był oddzielnym obszarem działalności i marką Postbank, ale nie był już samodzielnym bankiem.
- Deutsche Bank zrobiła coś podobnego z Postbank w 2018 roku. Od tego czasu Postbank jest tylko marką Deutsche Bank, a DSL Bank również, ponieważ marka należała do Postbank.
- BHW został również zakupiony przez Postbank w 2006 roku i od tego czasu jest spółką zależną Postbank, po sprzedaży Postbank i połączeniu działalności bankowości detalicznej Postbank z Deutsche Bank, BHW stało się spółką zależną Deutsche Bank.
- Maxblue, dawniej Brokerage 24/Bank 24, był początkowo start-upem Deutsche Bank z lat 90. XX wieku, który został wprowadzony na rynek jako własna marka, więc nie był kupowany.

Dlaczego Deutsche Bank nieustannie kupuje nowe banki i kasy oszczędnościowo-budowlane?

To właśnie Postbank od czasu do czasu coś kupiła, zanim w ogóle Deutsche Bank zaczęła inwestować w Postbank. Deutsche Bank właściwie kupiła tylko Postbank (oraz wszystko, co było związane z tą instytucją). A które inne banki i kasy oszczędnościowo-budowlane kupiła Deutsche Bank w ciągu ostatnich dziesięcioleci? O ile mi wiadomo, w Niemczech żadnych. Zakupy na przełomie lat 90. i 2000. dotyczyły głównie sektora inwestycyjnego, a głównie firm hazardowych z USA.

Bez 12 milionów klientów Postbank i BHW Deutsche Bank nie byłaby już liderem rynku.

Wcześniej nie zajmowała się również bankowością detaliczną.

Tutaj widać sukcesy dla swoich klientów, czyli transfer pieniędzy klienta na karę!

Oczywiście na kary nie używa się środków klientów, tylko pieniądze zarobione wcześniej, głównie poprzez nieuczciwe transakcje w bankowości inwestycyjnej. Wysokie kary dotyczą głównie naruszeń w dziedzinie międzynarodowej bankowości inwestycyjnej.

Ach tak, zostawmy tańczące powietrze i wróćmy do pierwotnego tematu:

No właśnie, gdzie mam się udać, jeśli moja placówka Postbank na ulicy Kortumstraße w Bochum zniknie?

Bardzo mało prawdopodobne jest, aby placówka Postbank w środku centrum Bochum została zamknięta. Raczej dotknie to placówki na obrzeżach. Niemniej jednak należy się spodziewać długich czasów oczekiwania w pozostałych placówkach. W wielu placówkach banków/kas oszczędnościowo-kredytowych trzeba już wcześniej umówić się na spotkanie z doradcą. Prawdopodobnie stanie się to wkrótce ogólną praktyką.

Potrzebuję ludzi, którzy mi pomogą!

Zdecydowanie oczekujesz za dużo. Doradcy działają w imieniu danej banku i także działają zgodnie z ich interesem.

Chcę wymieniać się poglądami z ekspertami.

Raczej trudne. Całkowicie zgadzam się z wywodami użytkownika ZehWeh.

Napisany przez bruno68
@Dawn668,

Tutaj wyraźnie oczekujesz zbyt wiele. Doradcy działają w imieniu danej banku i również postępują zgodnie z ich interesami.

Wszyscy mówią o doradcy, ale od 2007 roku rola doradcy w bankach przeminęła.
Ponieważ doradca, który działa na podstawie § 32 KWG, jest związany instrukcjami i zgodnie z prawem działa wyłącznie w interesie pracodawcy!

Samych negatywnych elementów w ciągu ostatnich 5 lat!

- Nadzór finansowy powołuje specjalnego przedstawiciela dla Deutsche Bank

- Stracone zespoły sprzedażowe w Deutsche Bank

- Przedstawiciele handlowi Deutsche Bank uznawani za pracowników 03.08.2023 Opublikowane przez RA Kai Behrens
W wyroku z dnia 8 marca 2021 roku pod sygnaturą S 18 BA 93/17 Sąd Okręgowy we Frankfurcie uznał przedstawiciela handlowego Deutsche Bank za pracownika.

- EBC wydaje się żądać zwiększonego kapitału przez Deutsche Bank Dyrektor Deutsche Bank, Christian Sewing, skrytykował ścisłe regulacje w połowie listopada.
Dodatkowe wymaganie zostało poddane wiadomościom agencji, ponieważ bank nie podjął wystarczających działań w zakresie ryzyka związanego z kredytami wysokiego ryzyka.

- Uchylanie się od podatków: Deutsche Bank zgłasza zamożnych klientów!

- Różne inne niekorzystne sytuacje, na szkodę klientów.

W związku z tym klient jest raczej krową dojenia! Ponieważ zyski banku zawsze przynoszą większy zysk akcjonariuszom, niż klient, który lokuje swoje majątki lub pieniądze w banku.

Jest to potwierdzone, gdyż jeśli spółka matka tak postępuje, to spółki zależne będą działały również w przyszłości na niekorzyść klienta z punktu widzenia gospodarczego.
Dlatego osoba mająca kontakt z Deutsche Bank nie powinna dziwić się negatywnej efektywności czy niekorzystnemu traktowaniu!

bruno68

Napisany przez Dawn668
Wszyscy mówią o doradcach...

Czy ktoś może przewietrzyć?

... zyski banku...

... zawsze przysługują właścicielom, a nie klientom. Z wyjątkiem firm zorganizowanych w formie spółdzielni, jest tak wszędzie w wolnym rynku. Witajcie na Zachodzie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata