Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Usługi z ubezpieczenia od szkód częściowych lub całkowitych dla pojazdów.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, trzy dni temu zauważyłem, że mój samochód ma długi i głęboki zadrapanie po stronie pasażera. Nie wiem, kiedy to mogło się stać ani kto ponosi za to odpowiedzialność. W pierwszej kolejności zgłosiłem szkodę online mojemu ubezpieczeniu komunikacyjnemu na wypadek częściowy. Teraz jednak jeden z moich znajomych twierdzi, że szkody spowodowane umyślnym zniszczeniem są pokrywane wyłącznie przez ubezpieczenie komunikacyjne na wypadek pełny, jeśli takie się posiada. Czy ktoś miał już taki problem i kto wtedy pokrył szkodę? Dziękuję za odpowiedzi, Asterix

Napisany przez PI112
Cześć, w przypadku szkód bez sprawcy lub podstawy, zawsze odpowiedzialne jest ubezpieczenie komunikacyjne. ubezpieczenie od szkód częściowych obejmuje tylko określone przypadki. Należą do nich m.in. uszkodzenie szyby, gradobicie, burza, pożar, kolizje ze zwierzyną, ugryzienie przez kunę, kradzież itp. To teraz jest bardzo uproszczone, jednak dokładna definicja znajduje się w Państwa warunkach ubezpieczenia. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Cześć Asterix, być może zależy to także od hojności ubezpieczenia. Kiedyś miałem podobne szkody, które niestety nie zostały pokryte przez moje ubezpieczenie komunikacyjne. Warto spróbować...

Napisany przez PI112
Cześć, to nie ma nic wspólnego z życzliwością dotyczącą obszaru, do którego należy szkoda. To jest jasno określone w warunkach ubezpieczenia. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata