Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: 5 euro dziennie

Napisany przez Njota
Cześć wszystkim,

Szukam portalu, w którym codziennie mogę wpłacić 5€ na moje konto depozytowe.

Wiem, że można to zrobić inaczej, ale chciałbym robić to codziennie jako wieczorne rytuał. Do emerytury zostało mi jeszcze dobre 35 lat, więc w stabilnej, mało ryzykownej inwestycji powinienem uzbierać trochę pieniędzy z tą stawką oszczędzania.

Który broker oferuje to? I który jest polecany? Nie mam w ogóle doświadczenia i obecnie nawet nie mam konta oszczędnościowego, ale chciałbym zacząć dorabiać do emerytury.

Dziękuję za sugestie.

Pozdrowienia

Napisany przez Njota
W przypadku scalable trzeba otworzyć konto w banku Baader. Martwi mnie tylko, czy wpłynie to na moją ocenę w Schufa. Czy może to spowodować obniżenie oceny? Czy istnieją depozyty, które nie wymagają otwierania nowego konta?

Napisany przez ZehWeh
Otwarcie konta depozytowego nie ma negatywnego wpływu na Twój wynik w Schufa, dlaczego miałoby? Można inwestować tylko pieniądze, które się posiada. To konto nie jest kontem bieżącym, lecz kontem rozliczeniowym. To zawsze jest wymagane przy otwarciu konta depozytowego.

Posiadam 4 konta depozytowe w 4 różnych bankach i wynik w Schufa wynoszący 99,2%. Żadne z otwarć nie miało żadnego wpływu na moje notowania w Schufa. Nawet nie pojawiły się tam.

Co do pytania dotyczącego 5€: masz pełną swobodę decyzji, czy chcesz przekazywać codziennie 5€, czy też miesięcznie 90€ na konto rozliczeniowe. Bezpośredni depozyt przy użyciu bankomatu nie jest możliwy, jeśli to było Twoje pytanie, ponieważ jest to konto rozliczeniowe, a nie bieżące. Podobnie w drugą stronę, wypłata jest możliwa tylko z konta rozliczeniowego na konto referencyjne, zazwyczaj bieżące.

Ponadto, powinieneś dobrze się zorientować, w co chcesz zainwestować. Codzienne zlecenie np. na MSCI World ETF nie ma sensu, ponieważ prawdopodobnie będą naliczane opłaty za transakcje. Możesz przelać środki na konto codziennie, ale wykonanie planu oszczędnościowego powinno odbywać się tylko raz w miesiącu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata