Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt offshore

Napisany przez Gin2
Weiß jemand, czy istnieje bank, który udziela kredytów offshorowych do EU? Chciałbym refinansować zobowiązania z poprzedniej działalności gospodarczej. Moje dochody są pewne, plan spłaty jest obecnie ustalony, mam również dobre szanse na awans i możliwości rozwoju w 2024 roku. Chciałbym wziąć kredyt w celu uzyskania jeszcze korzystniejszego porównania i płacenia tylko jednej raty, ale w chwili obecnej przeszkadza mi w tym Schufa - nawet wśród powszechnie znanych dostawców kredytów online. Proponowana suma kredytu jest zbyt niska, co oznaczałoby biorąc pod uwagę minimalny kredyt. Chciałbym sprawdzić, czy spełniam kryteria bardziej poza naszym systemem bankowym i dlatego chciałbym zasięgnąć opinii, czy ktoś ma pomysł na odpowiedni bank/odpowiedniego pożyczkodawcę. Z góry dziękuję!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Gin2, czy jesteś najemcą czy posiadasz nieruchomość?
Jeśli masz nieruchomość i twoja historia kredytowa nie jest najlepsza, wciąż można coś zrobić.
Jeśli chodzi o źródła finansowania z zagranicy - trzeba uważać!
Istnieje wiele podejrzanych dostawców finansowych, którzy prawie codziennie oszukując dobrze wierzących osobom w Niemczech pieniądze z góry na opłaty wstępne.
Co rozumiesz przez Plan płatności jest aktualnie ustalony?
Jaka jest twoja obecna sytuacja? Jesteś samozatrudniony, zatrudniony, czy na emeryturze?

Napisany przez Gin2
Hej, dziękuję za odpowiedź.

Obecnie pracuję na pół etatu i mam dodatkową samodzielną działalność. Planuję rozwijać tę działalność dodatkową i w razie potrzeby przekształcić ją w drugie stałe zatrudnienie, co nadal byłoby uzasadnione w SK 6, w moim głównym zatrudnieniu w tym roku automatycznie wzrośnie wynagrodzenie, wszystko idzie naprawdę dobrze - jedynie moja historia kredytowa w Schufa jest nadal za słaba na kredyt.

Nie mam żadnych zabezpieczeń, poza moim wynagrodzeniem. Z zabezpieczeniami lub poręczycielem najprawdopodobniej mógłbym otrzymać kredyt online (to wnioskuję z otrzymywanych odrzuceń). Z bezbłędną historią kredytową prawdopodobnie nie potrzebowałbym ani zabezpieczeń, ani poręczyciela, stąd pomysł na zagraniczny kredyt.

Plan spłaty rat z wierzycielami jest ustalony. Zatwierdzenie jest prawdopodobne. Gdybym miał możliwość wzięcia kredytu, mógłbym a) spłacać tylko jedno zobowiązanie i b) zaoferować porównanie bezpośrednie, co obniżyłoby sumę jeszcze bardziej - a jeśli któryś z wierzycieli mimo wszystko sprzeciwiłby się w nieoczekiwany sposób, mógłbym zapłacić od razu.

Jestem ostrożny wobec potencjalnych kredytodawców, dzięki. Nie chciałbym wpłacać zaliczek i ogólnie jestem bardzo ostrożny. Dlatego chciałbym zasięgnąć rady tutaj, czy ktoś ma jakiś solidny pomysł.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli ustalono z wierzycielami płatności ratalne, zakładam, że posiadasz kilka wypowiedzianych kredytów z firmami windykacyjnymi.
W zależności od tego, czy Sigma Bank Liechtenstein byłoby odpowiednie, zależy to od Twojego trwałego dochodu.
W przeciwnym razie nie ma mi znanego partnera bankowego, który mógłby Ci pomóc w restrukturyzacji zadłużenia.
Nie otrzymasz pewnie kredytu ratalnego w Consors Finanz przy planie spłacania rat z wierzycielami, tutaj prawdopodobnie otrzymasz natychmiastowe automatyczne odrzucenie.
W przypadku negatywnej historii kredytowej bardzo ważna jest długość trwania umowy, a w Twoim przypadku - z planem spłat ratalnych i wcześniejszymi wypowiedzeniami przez wierzycieli - jest zdecydowanie zbyt długa.
W związku z tym żaden partner bankowy prawdopodobnie nie będzie w stanie Ci pomóc dalej.
A banki offshore - brzmi ładnie - na pewno Ci tutaj nie pomogą.
O jakiej łącznej kwocie kredytu mówisz?

Napisany przez Gin2
Żaden z wypowiedzianych kredytów nie został przekazany firmom windykacyjnym - jak już wspomniałem, chodzi o dawną działalność gospodarczą, więc oczekiwane jest skierowanie sprawy na bardziej oficjalne instytucje. Trzy agencje, prywatny inwestor z mniejszą sumą. Mój dawny partner zaniósł pieniądze, co skomplikowało sytuację jednoosobowej działalności gospodarczej, nie, nie złożyłem wówczas zawiadomienia. Sigma chciałaby udzielić jedynie niewielkiego kredytu, moja planowana suma to 50 000, suma zadłużenia plus konieczna likwidacja pleśni. Wygramoliłem się z opresji i jak tylko miałem realistyczną możliwość zapłaty, sam zwróciłem się do wierzycieli. Chcę zapłacić i mogę zapłacić, ale ze względu na okoliczności kredyt byłby już niemal konieczną alternatywą - jeśli odmówi jeden wierzyciel (i tak jest w przypadku jednego), sprawa trafi do sądu, a w najgorszym przypadku musiałbym ogłosić upadłość konsumencką. To wszystko potrwałoby kolejne miesiące, a utrata pracy byłaby prawdopodobna. Dlatego szukam wszędzie, gdzie to możliwe. Wiem, że wymagania w przypadku kredytów z zagranicy są często wyższe, ale po prostu różne.

Napisany przez memet
Gin2 pisze:
Czy ktoś zna bank, który udziela kredytów offshore do UE?
Chciałbym skonsolidować zobowiązania z poprzedniej działalności własnej.
Moje dochody są stabilne, harmonogram płatności jest ustalony na obecny czas, mam również dobre perspektywy awansu i możliwości rozwoju do 2024 roku. Chciałbym wziąć kredyt w celu jeszcze korzystniejszego porównania i płacić tylko jednej instytucji, ale obecnie moje problemy z Schufa stawiają mi kłody pod nogi - nawet u typowych dostawców kredytów online. Proponowana suma kredytu jest zbyt niska, co sprowadzałoby się do mini kredytu. Chciałbym sprawdzić, czy bardziej spełniam kryteria poza naszym systemem bankowym i dlatego chciałbym zapytać, czy ktoś ma pomysł na odpowiedni bank/finansującego.

Z góry dziękuję!

Nikt z banków offshore nie udzieli ci kredytu bez zabezpieczenia. Sam wziąłem kredyt na Dom na 10 lat z VAE i mogę dokładnie powiedzieć, jak inwestorzy i banki tam działają. Wymagane jest ustanowienie hipoteki, która musi wynosić do 60% wartości domu (LTV). Dom zostanie wyceniony przez niemieckiego eksperta i sporządzona zostanie ekspertyza, dokładnie tak jak w przypadku niemieckiego banku.

Zaletą kredytów z VAE jest szybkość przetwarzania i to, że tam Schufa nie ma znaczenia. Jednak wskaźnik obciążenia jest niższy (maksymalnie 60%) i oprocentowanie nieco wyższe. Tam także nie ma nic za darmo.

Napisany przez bruno68
@Gin2,

tylko ta wypowiedź

Chciałbym sprawdzić, czy bardziej odpowiadam kryteriom poza naszym systemem bankowym i dlatego chciałbym zapytać, czy ktoś ma pomysł na odpowiedni bank/finansującego.

Po pierwsze, pieniądze są udzielane tylko na zabezpieczenie, zatem jeśli nie ma zabezpieczenia, nie ma pieniędzy, i to globalnie.

A ci, którzy i tak udzielają pożyczek, cóż, mają inne stopy procentowe, okresy spłaty i inne metody, które mogą być szkodliwe dla zdrowia.

Piszesz o mini kredycie? Ale co to właściwie oznacza? 10 000 €, 20 000 €? Poza tym, jakie jest Twoje dochodzenie i jakie jest oprocentowanie? I ile razy spłacasz w ogóle?

A czego w ogóle oczekujesz mając zniszczoną historię w Biurze Informacji Kredytowej? Nie ma znaczenia, dlaczego Twoja historia jest zła. Nie ma znaczenia kwestia winy.

Wymień dokładnie, inaczej nie da się pomóc.

bruno68

Napisany przez Gin2
Nikt nie powiedział, że chcę dostać coś za darmo. Wręcz przeciwnie, szukam kredytu. W Niemczech mogę dostać kredyt nawet bez Schufy oraz bez stałych zabezpieczeń materialnych (takich jak nieruchomości), dlatego moje pytanie.

Napisany przez Gin2
Choć w zasadzie słuszne jest, że musi istnieć zabezpieczenie, nie musi to koniecznie być w postaci wartości materialnych. Zazwyczaj dochód stanowi zabezpieczenie kredytu. Wątpię, że możesz pomóc, jeśli nie wiesz, co zwykle określa się mianem pożyczki krótkoterminowej, ale wątpię także, czy w ogóle chcesz pomóc. To, czego oczekuję od mojej pokiereszowanej historii kredytowej, jak wysokie są moje dochody, ewentualne późniejsze spłaty czy liczba miejsc, do których obecnie wpłacam, to moja sprawa. Nie interesuje Cię to. Nie potrzebuję pomocy w restrukturyzacji długów, nie potrzebuję również wstępnej oceny ewentualnych warunków jakiegoś potencjalnego banku udzielającego kredytów z offshoru. Potrzebuję nazwy banku spoza UE, który z zasady udziela pożyczek w UE. Jasne pytanie, jasna odpowiedź. Wszelkie dalsze kwestie to sprawa banku. Jeśli nie masz odpowiedzi, lepiej przewiń w dół.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata