- wt lut 27, 2024 1:02 pm
Kochane Forum, sprawdzamy obecnie opcje sprzedaży naszej nieruchomości (2022), która nie zrujnuje nas całkowicie. Dlatego mamy w głowie możliwość sprzedania nieruchomości i przeniesienia kredytu hipotecznego na nowy obiekt, pozwalając starym (bardzo dobrym) kredytem nadal funkcjonować. Według mojego internetowego badania musi (prawdopodobnie istnieją tutaj również różne pułapki) zgadzać się bank, jeśli nowa nieruchomość jest równowartościowa. Z osobistych powodów musimy w najbliższej przyszłości przenieść się stąd, kupiliśmy nieruchomość w 2022 roku (nowy budynek) na szczycie. Jednakowoż przy optymalnych warunkach z dużą zdolnością kredytową. Ponieważ ceny nieruchomości obecnie aktywnie spadają, wydaje mi się, że jest to najbardziej rozsądna opcja, aby ewentualnie wyjść z tej sytuacji bez całkowitego bankructwa. Jakie jest wasze zdalne diagnozowanie tego? Jeśli bank się zgodzi, czy ponownie sprawdzi naszą sytuację finansową? Ta niestety pogorszyła się, ponieważ mój partner zachorował i obecnie pobiera zasiłki chorobowe (i najpewniej będzie to robił jeszcze przez pewien czas). Będę wdzięczny za opinie! Miłego popołudnia dla was. ????