Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: ubezpieczenie pozostałego długu jako obligatoryjna część umowy?

Napisany przez ADMCI4
W zeszłym tygodniu byłem w banku w sprawie zaciągnięcia pożyczki. W zasadzie nie ma temu nic przeciwnego. W umowie kredytowej jednak jest jasno określone, że należy wykupić tzw. ubezpieczenie na wypadek pozostałego długu, co ponownie generuje ogromne koszty. Ponieważ nie mam zamiaru być bez pracy, nie chcę wykupować tego ubezpieczenia i oszczędzać koszty. Czy bank może na tym nalegać i w przeciwnym razie odmówić mi udzielenia kredytu? Jak dotąd nic nie podpisałem.... Pozdrowienia, Fisherman

Napisany przez MThiemann
Cześć Rybaku, ubezpieczenie od pozostałego długu nie jest obowiązkowe. Banki oczywiście starają się z tego dodatkowo zarabiać, ale masz również możliwość otrzymania kredytu ratalnego bez tego ubezpieczenia. Istnieje także opcja skorzystania tylko z ochrony na wypadek śmierci, pomijając ubezpieczenie od bezrobocia i niezdolności do pracy. Porozmawiaj na ten temat z Twoim bankierem lub porównaj warunki za pomocą porównania kredytów ratalnych online na mojej stronie internetowej. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Fisherman pisze: W zeszłym tygodniu byłem w banku w sprawie zaciągnięcia kredytu. Właściwie nie ma nic, co stoi temu na przeszkodzie. Jednak w umowie kredytowej przewidziano konieczność zawarcia tzw. ubezpieczenia od pozostałego zadłużenia, co generuje znaczne koszty. Ponieważ nie zamierzam być bezrobotny, nie chcę zawierać tego ubezpieczenia i zaoszczędzić koszty. Czy bank może na tym nalegać i w przeciwnym razie odmówić mi kredytu? Do tej pory nie podpisałem niczego.... Pozdrowienia, Rybak
Cześć Rybak, oprócz bezrobocia, jesteś oczywiście również zabezpieczony w przypadku choroby. Ja również nie mam pieniędzy do rozdania, ale mimo to dostrzegłem sens tego ubezpieczenia. Rozważ to jeszcze raz..... RO_KA

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Dziękuję za wasze odpowiedzi. Porozmawiałem z bankiem i zrozumiałem sens tego ubezpieczenia. Umowę kredytową (z ubezpieczeniem od pozostałego długu) otrzymam pocztą w przyszłym tygodniu. Pozdrowienia, Fisherman

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata