Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Mamy sytuację kryzysową.

Napisany przez Alex123
Cześć Forum,

mamy bardzo poważny problem z wiecznymi oszustami, którzy pobierają z góry opłaty. W ciągu ostatnich sześciu tygodni zostaliśmy oszukani o około 1500 € bez świadczenia jakiejkolwiek usługi. Jeśli jest tutaj ktoś, kto jest naprawdę szczery i postępuje tak, jak mówi, może się z nami skontaktować. Chciałbym jednak teraz powiedzieć, że nie będzie żadnych opłat z góry, bez względu na to do czego. W takim przypadku przerwę kontakt natychmiastowo i nieodwołalnie.

Teraz potrzebujemy pilnie 7500 €. Jako zabezpieczenie oferujemy pożyczkodawcy nasz samochód z rejestracją z 01/2018 roku.

Zrezygnujemy z mądrych sugestii, żeby załatwić to poprzez debet, rodzinę lub przyjaciół, ponieważ wszystkie te opcje są dla nas nie do przyjęcia. Z jakichkolwiek powodów, nie ma to nic do rzeczy.

Jeśli jesteś skłonny i w stanie nam pomóc z tej sytuacji, czekamy na Twoją odpowiedź.

Napisany przez 2titan1981
Chcesz pożyczyć sumę x na okresy y miesięcy. W zamian musisz zapłacić sumę z jako rekompensatę. Poniżej podane są 11 punktów, które zostały odpowiednio opisane. Mogę również dostarczyć następujące zabezpieczenia, które można szybko zrealizować.

1. Ustalić raty z wierzycielem
2. Skorzystać z oszczędności
3. Skorzystać z debetu
4. Poprosić bank o kredyt
5. Poprosić krewnych
6. Poprosić przyjaciół
7. Poprosić pracodawcę o zaliczkę
8. Zastawić rzeczy o wartości w lombardzie, które komornik nie może zająć
9. Podjąć dodatkową pracę zarabiająca 450 do 520 euro
10. Maksymalizować przychody (np. dawanie krwi, ogłoszenia)
11. Skorzystać z doradztwa dla dłużników

Nie ma innego sposobu, a wszelkie nowe wątki bez odpowiedzi na te pytania pokazują, że ktoś nie ma zamiaru udzielać odpowiednich informacji i w żadnym wypadku nie otrzyma kredytu. kredyt można uzyskać tylko poprzez zabezpieczenia, które pożyczający może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczyciele itp. nie są uważane za zabezpieczenia, które można łatwo zrealizować.

Jeśli ktoś nie chce być wrzucany do jednego worka, może zająć się tymi 11 punktami i pokazać swoje realne zabezpieczenia. Z reguły wartość rzeczowych zabezpieczeń zostaje ustanowiona na maksymalnie 50% wartości rzeczywistej. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców będzie żądać wysokości rekompensaty znacznie przekraczającej 10%.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze komuś zupełnie obcemu, kto nawet nie poświęca czasu na zapoznanie się z ponad 100 tematami dotyczącymi tej kwestii? Powyższe punkty są kluczowe i powinieneś na nie odpowiedzieć. Jeśli tak bardzo zależy ci na kredycie prywatnym, dlaczego nie odpowiesz na te 11 pytań? Przecież chcesz zdobyć zaufanie i po przedstawieniu naprawdę realnych zabezpieczeń masz szansę na kredyt. Zazwyczaj banki mają rację w swojej ocenie – jeśli nie udzielają kredytu, prywatny pożyczkodawca również go nie udzieli, chyba że może łatwo zrealizować twoje zabezpieczenia!

Na pewno zostanie też wysłanych kilka wiadomości prywatnych. Zazwyczaj są to oszustwa wymagające przedpłaty. Dlatego uważaj na osoby, które w sposób ukryty oferują najlepsze kredyty itp.

Tylko w ten sposób. Zobaczymy, czy ktoś tym razem zda test inteligencji.

Napisany przez Alex123
Tytan, który potrafi czytać, ma przewagę. Ty prawdopodobnie nie. Koniec dyskusji!!

Napisany przez EgonO
Jeśli osobiście znajdowałbym się w trudnej sytuacji finansowej, musiałbym prosić o pomoc i postępować uczciwie. Jako osoba prosząca o wsparcie powinienem być również uprzejmy. Do uczciwości należy dla mnie także znajomość powodów, dla których przekroczenie limitu konta nie wchodzi w grę. Czy Wasze auto (z dokumentami!) warto jest co najmniej 10 000 €? Oczywiście konieczne jest dokładne sprawdzenie tego - na przykład w ADAC. To przecież nie jest nowy samochód. Pieniądze pożyczałbym tylko osobom bliskim mi emocjonalnie, ale szczerze mówiąc, nieznajomym, o których nie wiem nic. Dodatkowe pytanie: dlaczego potrzebujecie 7500 € zamiast wspomnianych 1500 €? Potencjalny dawca pieniędzy również chciałby o tym wiedzieć. Kolejne pytanie: dlaczego nie sprzedajecie swojego samochodu? Ja jako potencjalny prywatny wybawca nie chciałbym bawić się w sprzedaż obcego auta, zwłaszcza jeśli to auto nie stoi tuż obok mnie.

Napisany przez Sephir0th
Alex123 pisze:
Titan, kto potrafi czytać, jest w lepszej sytuacji. Ty prawdopodobnie nie. Koniec dyskusji!!

Kto potrafi czytać, ten wie, że jeśli

Cytat od Alex123

wszystko to nas wyklucza. Z jakichkolwiek powodów, nie dotyczy to nikogo tutaj.

, nie będzie również żadnych wiarygodnych pożyczkodawców.

Napisany przez ZehWeh
Kto daje się nabrać na oszustów pobierających opłaty z góry, jest albo bardzo naiwny, albo bardzo zdesperowany. Dlaczego miałbym dać pożyczkodawcy pieniądze z góry, jeśli pilnie potrzebuję pieniędzy, których wtedy nawet nie mam. Gdybym miał pieniądze, nie potrzebowałbym pożyczki! To samo dotyczy rzemieślników - bez wykonanej usługi nie ma płatności! Natomiast jeśli jest się na tyle zdesperowanym, by sięgnąć po taki środek, to prawdopodobnie i tak nie jest się zdolnym kredytowo!

Napisany przez 2titan1981

Tytan, kto czyta, jest w przewadze. Ty prawdopodobnie nie. Koniec dyskusji!!

U ciebie niestety brakuje czytania, a co dopiero wystarczającego myślenia. Co myślisz, kiedy odpowiedź jest powtórzona 500 razy, że istnieje inne rozwiązanie? Jak wspomniałem, czytanie to za mało, trzeba także zrozumieć... To właśnie brakuje, a fakt, że teraz się zirytowałeś, pokazuje, że nie zasługujesz teraz na zaufanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata