Ona w ogóle nie zareaguje, ponieważ nie jest w stanie zrozumieć problemu ani go zrozumieć.... brakuje politykom niestety podstawowej wiedzy na temat tego, jak coś działa. Jest to wynik złego wykształcenia, które niestety otrzymali...
Dobre jest to, że ten, kto nauczył się czegoś od rodziców/dziadków, jak wykonać coś ręcznie, wkrótce stanie się królem wśród niewidomych. Ponieważ wraz z ogromnym wzrostem liczby Tik Tokerów, Instergramerów itp., brakuje specjalistów w branży rzemieślniczej i przemysłowej. Niestety, jeśli nie ma już prawdziwych pieniędzy do zarabiania, to fachowcy w nowych mediach umrą z głodu jeszcze przed tym, zanim inne dziedziny sztuki umysłowej.
Wkrótce będzie można sobie pozwolić na
Dom tylko finansowo, jeśli samemu będzie można go odnowić. Niestety, polityka zbyt mało to wspiera, bo nie otrzymuje się już potwierdzenia poprawnego wykonania czegoś od fachowego przedsiębiorstwa.... Co sprawia, że nie jest to naprawdę dofinansowywane. Nawet u rzemieślników można osiągnąć coś dobrego, jeśli uda ci się przekonać któregoś do przyjścia i zrobienia czegoś.
Kiedy myślę o tym, jak mierzony jest zużycie w domu, ile od chwili przeprowadzki poprawiłem samodzielnie i ile dotychczas zrobiło to rzemieślników....
i tak, tylko lokalizacja jest naprawdę ważna, nie ma sensu, że mieszkam w domu pasywnym w miejscu docelowym lotów na lotnisko w Hamburgu, to samo nie ma sensu, jeśli mieszkam gdzieś i potrzebuję 30 minut jazdy samochodem do najbliższego miasta, żeby mieć możliwość zakupów. Albo jeśli teraz z powodu transformacji energetycznej grozi mi przymusowe podłączenie do ciepłowni na 100% z powodu planowania ciepła komunalnego....