Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam kogoś, kto może mi pożyczyć 5000€.

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

szukam kogoś, kto może mi pożyczyć 5000 €. Muszę kupić nowy samochód, aby być w stanie dojeżdżać na przykład do pracy. Do tej pory zawsze używałem samochodu mojego brata, ale ponieważ on teraz się przeprowadza, zabiera samochód ze sobą. Mam 25 lat i nadal uczęszczam do szkoły zawodowej. Za 2 miesiące mam egzamin końcowy, więc nie będzie dla mnie problemem zwrócenie pożyczonej kwoty. Ponieważ jestem jeszcze w trakcie nauki, niemal niemożliwe jest dla mnie wzięcie kredytu w banku. Chciałbym spłacać w miesięcznych ratach w wysokości 300 € plus odsetki.

Bardzo bym się ucieszył, gdyby ktoś mógł mi pomóc.

Z poważaniem

Napisany przez 2titan1981
Przejść do banku, wypłacić 5000€ i kupić nowy samochód….

Nie trzeba samochodu, żeby dostać się do pracy…..

Napisany przez ZehWeh
Bilet na pociąg po Niemczech za 49€

PS: Swój pierwszy samochód kupiłem dopiero mając 30 lat, kiedy mogłem sobie na to pozwolić. Do tego czasu poruszałem się tylko autobusami i pociągami!

Napisany przez ADMCI4
Ale jeśli ma się tylko poranny turnus i o 5 rano nie jeździ autobus, to jest kłopot. Poza tym w okolicy mojego zakładu pracy nie ma przystanku autobusowego.

Napisany przez 2titan1981
Gorąca wskazówka: jeśli chodzi o rower, a w przeciwnym wypadku możesz zerknąć na 200 postów na temat tego, jak otrzymać tutaj kredyt, ponieważ odpowiedzi na to tutaj brak. Jeśli nawet rodzina i przyjaciele nie pomagają, to pewnie jest tego jakiś powód…

A także przez ostatnie dwa miesiące obok pracy warto rozważyć biwakowanie, aby zaoszczędzić na samochodzie.

Napisany przez 2utopus
cosaca pisze:
Ale czy naprawdę jest konieczne zaczynanie tak wcześnie, jeśli ma się tylko poranną zmianę i o 5 rano nie jeździ autobus? Poza tym w pobliżu mojej firmy nie ma przystanku autobusowego.

Czy młodzież/studentowie w ogóle mogą zaczynać pracę o tak wczesnej porze?
W tej kwestii może odgrywać rolę ustawa o ochronie pracy młodocianych.

W innym przypadku proponowałbym wspólny dojazd z kolegami jako rozwiązanie - albo zapytanie rodziców/przyjaciół/rodziny.
Czy pierwsze auto od razu musi kosztować 5000€?

Napisany przez Andreas-H
cosaca pisze:
Ale jeśli pracujesz tylko na poranną zmianę i o 5 rano nie jeździ autobus. Poza tym, w pobliżu mojego miejsca pracy nie ma przystanku autobusowego.

Portal samochodowy: Samochody poniżej 1000,-€ z 12-miesięcznym przeglądem technicznym: 313 sztuk. Na pewno znajdziesz coś w pobliżu domu.

Napisany przez ZehWeh
Odległość do 15-20 km można również bez problemu pokonać rowerem, co jest nawet tańsze i utrzymuje w formie! Kiedyś przez około 2 lata codziennie jeździłem rowerem około 10 km do pracy.

Samochód to po prostu luksus, na który trzeba sobie pozwolić! Jeśli nie możesz sobie na to pozwolić, musisz znaleźć inne alternatywy.

Napisany przez Andreas-H

Do 15-20 km można spokojnie korzystać z roweru, co jest nawet tańsze i utrzymuje kondycję! Kiedyś przez dobre 2 lata codziennie jeździłem rowerem około 10 km do pracy.

Samochód to po prostu luksus, na który trzeba sobie pozwolić! Jeśli nie możesz sobie na to pozwolić, musisz znaleźć inne rozwiązania.

Tak, ale jeśli OP (jeśli faktycznie jest realną osobą) potrzebuje samochodu, może nie wiedzieć, że samochody można kupić za 1000. Nie wie też, że tutaj nie znajdzie ludzi, którzy finansują nadwagę :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata