Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Wypłać saldo BHW wraz z odsetkami premiowymi i opłatą końcową.

Napisany przez BirgitS
Cześć Forum, mam umowę oszczędnościową BHW Dispo Maxx 4,25 z lipca 2004 r. Moje środki są oprocentowane na poziomie 1,5% i wzrastają do 3,50% w przypadku rezygnacji z kredytu i minimum 7-letniego okresu trwania. Umowa jest gotowa do zrealizowania od 2016 r., a łączna suma salda wynosi 10-krotność. Chciałbym otrzymać wypłatę moich środków wraz z odsetkami premiowymi i opłatą za otwarcie konta. Czy wystarczy złożyć formularz do realizacji na stronie BHW, czy powinienem wysłać następujące pismo: Szanowni Państwo, Niniejszym przyjmuję zrealizowanie mojej ww. umowy oszczędnościowej w ramach BHW Dispo maXX, rozpoczętej od 23.07.2004 r., w najbliższym możliwym terminie i równocześnie ostatecznie rezygnuję z kredytu hipotecznego. Jednocześnie wnioskuję o podwyższone oprocentowanie moich oszczędności zgodnie z §3 ust. 2, cofając się do daty rozpoczęcia umowy. Ponadto powołuję się na §1 ust. 3 i proszę o zwrot opłaty za otwarcie umowy. Proszę o rozliczenie mojej umowy oszczędnościowej. Wypłatę środków oszczędnościowych wraz z odsetkami proszę przelać na następujące konto: xxx Czy z tym postępowaniem jestem w pełni bezpieczny, czy muszę jeszcze o coś zadbać? Będę bardzo wdzięczny za dobre rady! Pozdrowienia, BirgitS W warunkach z 07.04 r. jest napisane: - §1 ust. 3: Oszczędzający, którzy po okresie umowy wynoszącym co najmniej 7 lat rezygnują z kredytu hipotecznego po przyjęciu zrealizowania umowy oszczędnościowej, otrzymują zwrot opłaty za otwarcie, jeżeli suma salda (§ 4 ust. 2b) wynosi co najmniej 10-krotność oszczędności oraz od momentu rozpoczęcia umowy nie było żadnych zmian (§ 13). - §3 ust. 2: Jeśli od daty rozpoczęcia umowy nie było żadnych zmian (§ 13) ani wcześniejszych lub pośrednich finansowań ani cesji (§ 14), a oszczędzający po okresie co najmniej 7 lat rezygnuje z kredytu hipotecznego po przyjęciu realizacji umowy, całkowite oprocentowanie oszczędności zostaje podniesione retrospektywnie od daty rozpoczęcia umowy do 3,5% rocznie.

Napisany przez BenniG
Cześć Birgit,
tak naprawdę formularz wystarczy. Jeśli coś zapomniałaś/zapomniałeś rozliczyć, zawsze możesz się skontaktować z nimi i wystąpić o zwrot.
Ale oczywiście możesz dołączyć swoje cztery wersy do formularza.
Pozdrowienia
Benni

Napisany przez Ken14
Cześć BirgitS,
czy mógłbyś mi powiedzieć, co z tego wynikło, ponieważ mam prawie taką samą sytuację jak Ty.
Pozdrowienia
Ken14

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata