Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam osoby, która może pożyczyć mi 50 euro.

Napisany przez Swanbella
Cześć wszystkim.
Chciałem spróbować tutaj i zapytać, czy ktoś byłby gotów pożyczyć mi 50 euro do przyszłego wtorku.
Jestem zatrudniony w służbie publicznej i dodatkowo mam drugą pracę.
Jestem samotnym rodzicem dwójki dzieci.
Nie będę owijał w bawełnę. Od kiedy się rozstaliśmy, jest u nas po prostu ciężko...
Miałem spore rachunki do uregulowania u miasta i właściwie już powinienem dostać pieniądze ze swojej drugiej pracy, ale teraz po prostu poszedł on na rehabilitację i nikt nie pomyślał, że mogę chcieć swoje pieniądze...
Przyszły wtorek dostaję wynagrodzenie ze swojej głównej pracy.

Pozdrowienia

Napisany przez Sephir0th
Przy jedynie 50€, krótkotrwałe przekroczenie konta nie powinno być problemem. Nawet jeśli istniałoby prywatne źródło pożyczek - co nie jest przypadkiem - osoby te najpierw sprawdzałyby możliwe zabezpieczenia. Prawdopodobnie to zajmie tyle samo czasu, co po prostu poczekać na wypłatę w dniu wtorku. Alternatywnie, na pewno w domu znajdzie się coś wartościowego o wartości około 100€, co można by krótkoterminowo zastawić w lombardzie. To zdecydowanie szybsze i kosztuje niewiele opłat, szczególnie gdy okres aż do wykupienia wynosi tylko 1 tydzień.

Napisany przez 6Bankkaufmann
EUR 50 to dużo dla niektórych, mało dla innych. EUR 50 na tydzień tutaj nie znajdziesz. Jak wyobrażasz sobie techniczne przekazanie? Drugą alternatywą jest przekazanie czegoś wartościowego z Twojego gospodarstwa domowego do lombardu o wartości powyżej EUR 100. Pierwszym pomysłem jest poproszenie przyjaciół na 1 tydzień, czyż nie?

Napisany przez Andreas-H
Swanbella pisze:
Cześć wszystkim.

50,- ?

Jaką wartość ma urządzenie elektroniczne, za pomocą którego generujesz to zapytanie tutaj?

Biegiem biegiem do lombardu i voilà...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata