Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Rozmawiać z kilkoma doradcami w sprawie ofert finansowania budowy.

Napisany przez Aradhir
Cześć wszystkim,

mam krótkie pytanie: od jakiegoś czasu zastanawiamy się z żoną nad zakupem nieruchomości. Skorzystaliśmy z pomocy doradcy finansowego z firmy Dr. Klein. Teraz, gdy zaczyna się robić poważnie, czujemy, że nie jesteśmy optymalnie wspierani i doradzani, a ponieważ chodzi o tak dużo pieniędzy, zastanawiamy się, czy nie skonsultować się również z innym doradcą finansowym (Interhyp lub niezależnym doradcą finansowym ds. kredytów hipotecznych) i porównać warunki. Moja żona przypomina sobie teraz, że podczas pierwszej rozmowy z naszym pierwszym doradcą coś podpisaliśmy (coś w rodzaju umowy maklerskiej, ale tylko z nim jako doradcą finansowym) i obawia się, że możemy mieć problemy, jeśli porozmawiamy z innymi doradcami finansowymi. Ja nie pamiętam takiej sytuacji, myślę, że może ona pomyliła to z umową maklerską, którą musieliśmy podpisać przed przeglądem domu, i tak naprawdę nie wyobrażam sobie, że taka praktyka istnieje, ponieważ do tej pory porównywaliśmy niezobowiązujące oferty oparte tylko na kapitale własnym i sumie kredytu, które otrzymywaliśmy od niego. W normalnych warunkach zmiana doradcy finansowego lub zasięgnięcie drugiej oferty powinno być możliwe, prawda?

Dzięki i pozdrawiam

Napisany przez BenniG
Cześć,

tak, zgadzam się. Chodzi nie tylko o porównywanie warunków, ale również całych koncepcji. Każdy doradca finansowy ma inne pomysły. Tutaj, na forum, są zarówno dobrzy, jak i źli doradcy.

Pozdrawiam,
BenniG

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Aradhir, witaj na Forum Finansowym. W związku z Twoim zamiarem gotowania, wszyscy działają tylko na bazie dostępnych informacji, niezależnie czy to banki, pośrednicy czy duzi pośrednicy. Jeśli czujesz, że Twój opisany doradca finansowy Cię nie zadowala, zawsze możesz skorzystać z usług innych pośredników finansowych w celu porównania warunków. O jakie konkretne szczegóły Ci chodzi?

Napisany przez NaTwoim13
Aradhir pisze:
Witajcie,

mam krótkie pytanie: od pewnego czasu zastanawiamy się z żoną nad zakupem nieruchomości. Skorzystaliśmy z pomocy doradcy z firmy Dr. Klein. Teraz, gdy sprawa staje się poważniejsza, czujemy, że nie jesteśmy optymalnie wspierani i doradzani, a ponieważ chodzi o dużo pieniędzy, zastanawiamy się, czy lepiej byłoby skonsultować się także z innym doradcą finansowym (Interhyp lub niezależnym doradcą finansowym dotyczącym kredytów hipotecznych) i porównać warunki. Moja żona przypomina sobie teraz, że podczas pierwszej rozmowy z naszym pierwszym doradcą podpisaliśmy coś (coś w rodzaju umowy z marklerem, ale tylko z nim jako doradcą finansowym) i być może możemy mieć problemy, jeśli porozmawiamy z innymi doradcami finansowymi. Ja nie pamiętam takiej sytuacji, myślę, że możemy pomylić to z umową z marklerem, którą musieliśmy podpisać przed jednym z oględzin domu, i szczerze mówiąc, trudno mi sobie wyobrazić, aby taka praktyka istniała, ponieważ do tej pory porównywaliśmy jedynie niezobowiązujące oferty oparte na kapitale własnym i kwocie pożyczki, które otrzymywaliśmy od niego. W normalnych warunkach możliwa jest jednak zmiana doradcy finansowego lub zasięgnięcie dodatkowej oferty, czyż nie?

Dzięki i pozdrowienia

Połącz wszystkie w jedno

FAIR HYPO B&K Financial Service

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata