Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Brak kredytu ze względu na ciągłe wykorzystanie/przekroczenie limitu debetowego?

Napisany przez newbie
Cześć, w ciągu ostatnich lat żyłem ponad swoje możliwości i teraz mam ogółem 35 000 euro długów (2 kredyty, 2 karty kredytowe), więc miesięcznie płacę 950 euro tylko na spłatę kredytów oraz opłaty za przekroczenie stanu konta. Ponieważ jest to dla mnie zdecydowanie za dużo, chcę skonsolidować wszystko w jednym kredycie konsolidacyjnym na kwotę 35 000 euro (idealny okres spłaty: 84 miesiące = około 500 euro/miesiąc). Ponieważ otrzymuję całkiem niezłą pensję (2 900 euro netto/miesiąc) i jestem urzędnikiem na stałe (singiel/bez dzieci), wstępna weryfikacja w kilku bankach początkowo przebiegła pomyślnie. Jednak gdy musiałem przedstawić wyciągi z ostatnich 35 dni mojego konta bieżącego, otrzymałem albo odmowę, albo zaoferowano mi kredyty z bardzo wysokimi odsetkami (11% i więcej). Problem polega na tym, że moje konto jest stale przekroczone, debet w wysokości 6 000 euro jest zazwyczaj maksymalnie wykorzystany, czasami nawet przekroczony, nawet było dwa zwroty czeków ostatnich miesięcy. Ponieważ moja własna bankowość ma dość słabą ocenę (3e), także tam otrzymałem dość słaby kredyt. Moje pytania: Czy stałe przekroczenie/debet jest automatycznie kryterium wykluczenia dla wszystkich banków? Czy wysokość zarobków lub sytuacja zawodowa mają też wpływ na zatwierdzenie kredytu? Jak często jest aktualizowana ocena konta bieżącego? Dziękuję za pomocne odpowiedzi!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata