Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odmowa finansowania

Napisany przez NWwurd
................................

Napisany przez NaTwoim13
Czy NRW Bank został/została poinformowany/poinformowana, że już był/został uwierzytelniony/uwierzytelniona?

Napisany przez NWwurd
..................................

Napisany przez NaTwoim13
Niewyjaśnione, dlaczego Volksbank odmówił!

Napisany przez NWwurd
...........................................

Napisany przez bruno68
@NWwurd,

Wygląda na to, że obiekt nie odpowiada wartości, jaką powinno się zapłacić, nie odpowiada wartości rynkowej. Mamy do czynienia z finansowaniem na ponad 100%!

W rezultacie wartość zabezpieczenia jest zbyt niska w porównaniu z pożyczką.

Ponieważ lokalna VoBa na pewno już opracowała swoją wycenę.

Wątpię, czy inne banki w ogóle zdecydują się na interwencję.

bruno68

Napisany przez NaTwoim13
Jaka jest pozycja NRW loan na liście rankingowej? Jak mogli zatwierdzić to, nie przyznając brakujących, pozornie 100 000 euro, co oznacza, że plan finansowy w ogóle się nie sprawdził?!?

Napisany przez NWwurd
....................................

Napisany przez NWwurd
.................................................. .

Napisany przez NaTwoim13
NWwurd pisze:
Z zbyt niską wartością właściwie nie potrafię sobie wyobrazić, ponieważ znam ceny w okolicy. Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze jakiś bank, bo inaczej stracę naprawdę dużo pieniędzy.

To nie ma znaczenia dla głównego kredytu, ponieważ brakująca kwota zajmuje pierwsze miejsce i przekroczenie 25% nie powinno być problemem.

Jednakże nie rozumiem, dlaczego w takiej sytuacji wciąż ufają swojemu doradcy. Moi klienci są ze mną na tyle bliscy, że nigdy nie poszliby do notariusza bez uprzedniego zapewnienia, że cała kwota jest dostępna, a w przypadkach wyjątkowych, gdy kieruję ich do notariusza, mam już rozwiązanie w zanadrzu, więc nie zdarza się, żeby zwracali się o pomoc na forum.

Możesz mi śmiało wysłać wiadomość lub przekazać mi swoje dane za pośrednictwem tego linku, chętnie przyjrzę się sprawie.

Napisany przez NWwurd
...........................................

Napisany przez NaTwoim13
Mówiąc o pracowniku banku, na początku jest to godne pochwały, ale jako doświadczony pośrednik finansowy zwracam uwagę na konieczność pisemnego potwierdzenia. Ponadto informuję moich klientów, że każdy bank spółdzielczy działa niezależnie i nie ma możliwości przekierowywania zapytań. Jeśli jednak zapytanie zostało złożone w jednym i tym samym banku spółdzielczym, ale w dwóch różnych oddziałach, to byłby to kolejny zaskoczenie....i właściwie nie muszę wspominać, że moi klienci otrzymują informację o powodzie odrzucenia, dlaczego spekulują w taki sposób i są nieświadomi. Jest to dla mnie zaskakujące i smutne, w jakiej sytuacji pośrednik pozostawia ich w inwestycji życiowej, oraz jak niesamowite jest to, że nadal mu ufają. Teraz, prawdopodobnie, decyzja powinna być jedynie na tak albo nie, chociaż nadal powinni mieć prawo do najlepszych warunków, jednakże nie kwestionują tego ze względu na swoją historię!To, co zamierzają osiągnąć swoim wpisem - nie powinno być to pomocowe - także dla mnie pozostaje zagadką. Jeśli ma to być pocieszeniem, otrzymają je, ale nie pomoże im to w niczym. Oczywiście życzę im, że wszystko się dobrze ułoży.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata