Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie samochodu

Napisany przez sparfuchs8
Czy mieliście już doświadczenia z finansowaniem samochodu bezpośrednio przez dealera? Interesuje mnie, jakie widzicie w tym zalety i wady. Czy warto tego spróbować, czy lepiej rozważyć inne opcje finansowania?

Napisany przez ZehWeh
Kupiłem nowego Toyotę w 2019 roku i sfinansowałem około 40%. Toyota zaoferowała mi również finansowanie. Przypuszczam, że stopa procentowa wynosiła 2,99%. Porównałem kredyty w domu i dostałem kredyt oprocentowany na 0,2%.

Tak naprawdę nie ma wielu korzyści, poza mniejszą ilością biurokracji i brakiem konieczności szukania kredytów samodzielnie. Pośrednicy finansujący w autoryzowanych salonach samochodowych są również zazwyczaj bankami, a salon samochodowy działa tylko jako pośrednik i pobiera prowizję.

W dobie porównywarek kredytowych znalezienie kredytu zajmuje maksymalnie 1-2 godziny.

Napisany przez Zapp73
To również silnie zależy od auta i czy kupuje się je prywatnie czy zawodowo. Niektóre samochody producenci wręcz zmuszają do rynku niskimi stawkami Leasingowymi, podczas gdy inne są bardzo drogie. Częściowo również mocno zależne od mocy silnika.

Więc po prostu zadaj głupie pytanie, a potem porównaj je z wolnymi ofertami. W tym roku kupiłem dwa samochody, w obu przypadkach bank domowy był znacznie tańszy. Producenci chcieli nawet do 6,99%, a oferty Leasingowe były podobnie drogie.

Napisany przez 2tneub
W przypadku nowych samochodów bank należący do marki może być korzystniejszy, ponieważ za jego pośrednictwem kontrolowane jest także działalność producenta. W przypadku samochodów używanych finansowanie często pochodzi od banków niebędących właścicielami marki. Na przykład Santander, Creditplus, S-Kreditpartner, itp. Warto więc porównać oferty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata