Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.
Cześć,

załóżmy, że mam szkodę spowodowaną gradem na samochodzie, którą pokrywa również ubezpieczenie komunikacyjne. Wypłacam sobie tę kwotę netto. Zakładając, że rok później znów mam szkodę spowodowaną gradem (w obecnych czasach niestety to możliwe), czy ubezpieczenie wciąż coś pokryje, czy też nie otrzymam odszkodowania, ponieważ poprzedniej szkody nie naprawiłem?

Dzięki.
Jeśli szkoda już istniała, ale nie została naprawiona, a już otrzymałeś pieniądze od ubezpieczyciela, to ubezpieczenie z pewnością nie wypłaci Ci ponownie pieniędzy za ten sam szkodę. Otrzymane pieniądze powinny być przeznaczone na przywrócenie pierwotnego stanu rzeczy. Dopóki tego nie zrobisz, nie będziesz mógł zgłosić tego samego szkody ponownie!
Zwiększonymi szkodami mogą być na przykład dodatkowe koszty związane z koniecznością zaangażowania rzeczoznawcy, który oceni, jaka dodatkowa szkoda została poniesiona.

Jednak wszyscy znamy ubezpieczenia i prawdopodobnie odmówią one wypłaty odszkodowania. Znam też kilka przypadków, gdzie zgłoszone szkody spowodowane gradem wymagały przedstawienia dowodów, że faktycznie padał grad, a było to dla niektórych ubezpieczycieli prawdziwą przygodą...

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Gdzie dostałeś tę rekomendację i jak stara ona jes[…]

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata