Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy zalanie piwnicy to sprawa do ubezpieczenia wynajmującego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, pilnie potrzebuję poradyOkoło trzy tygodnie temu mieliśmy zalanie w piwnicy wynajmowanego przez nas domu jednorodzinnego, w wyniku którego moja warsztatowa ławka i narzędzia zostały poważnie uszkodzone.Czy mam teraz zgłosić ten szkodę mojemu ubezpieczeniu majątkowemu, czy jest to odpowiedzialność ubezpieczenia budynku naszego wynajmującego? W końcu płacimy je jako najemcy w ramach opłat dodatkowych.Dziękuję, pozdrowieniaZander130

Napisany przez PI112
Cześć, tylko sama budynek podlega ubezpieczeniu budynku Twojego wynajmującego, jak sama nazwa wskazuje. Twoje własne rzeczy są objęte ubezpieczeniem mienia, które również zajmie się regulacją. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Mike Spezi
Jak już napisał Chris, musisz skorzystać z ubezpieczenia majątkowego na rzeczy, które ucierpiały z powodu współczucia. W skrócie można to podzielić w ten sposób: Przewróć Dom do góry nogami, wszystko co wypadnie, należy do ubezpieczenia majątkowego. Przy okazji uważam, że obciążanie najemcy składkami z ubezpieczeń właścicieli, takich jak ubezpieczenie budynku mieszkalnego, jest nadal kontrowersyjne i niemoralne!! Pozdrowienia, Mike

Napisany przez ADMCI4
Nie jestem pewien, czy to naprawdę jest ubezpieczenie budynku właściciela, ale na pewno jego ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Warto byłoby sprawdzić w moim ubezpieczeniu majątkowym. Powodzenia

Napisany przez Mike Spezi
Halil pisze: Nie jestem pewien, czy to naprawdę jest ubezpieczenie budynku wynajmującego, ale na pewno wtedy jego ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Sprawdź raz jeszcze w swoim ubezpieczeniu mienia. Powodzenia
My na pewno!!!! To, co PI 112 i ja napisaliśmy, obowiązuje w prawie ubezpieczeniowym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata