Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukuję kredytu prywatnego!

Napisany przez Fabian1337
Cześć wszystkim,

Pracuję jako ogrodnik i mam stałe zatrudnienie. Zarabiam między 2000 a 2200€ netto. Niestety, mam wpis w rejestrze dłużników (Schufa) i nie mogę już otrzymać kredytów. Mam 34 lata i oczywiście mam wszystkie dokumenty potwierdzające dochody. Szukam pożyczki w wysokości 1500€, którą mogę spłacać co miesiąc kwotą 100€. Bardzo będę wdzięczny za pomoc.

Napisany przez 2titan1981
Jeśli potrzeba jest tak wielka, dlaczego nie odpowiadasz na pytania? Gdy jest się w potrzebie, robi się wszystko, aby ją zaspokoić. Tutaj jednak tak nie wygląda...

Chcesz pożyczyć sumę x na y miesięcy. W zamian za tę sumę z chcesz zapłacić odszkodowanie. Poniższe 11 punktów jest odpowiedziane osobno. Mogę również dostarczyć następujące dodatkowe zabezpieczenia o wartości mającej szybką zbywalność

1. Umówienie się z wierzycielem na raty
2. Wykorzystanie oszczędności
3. Wykorzystanie debetu
4. Poproszenie banku o kredyt
5. Poproszenie krewnych
6. Poproszenie przyjaciół
7. Poproszenie pracodawcy o zaliczkę
8. Zastawienie przedmiotów o wartości w lombardzie, których komornik nie może zająć
9. Podjęcie dodatkowej pracy za 450, wkrótce 520 euro
10. Maksymalizacja dochodów (np. oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystanie z poradnictwa finansowego

Nie ma innego sposobu, a każda próba rozpoczęcia nowego tematu bez wcześniejszego odpowiedzenia na te pytania pokazuje, że osoba nie jest chętna do udzielania właściwych informacji i w żadnym wypadku nie dostanie kredytu. kredyt otrzymuje się tylko na podstawie zabezpieczeń, które pożyczkodawca może łatwo zbyć. Weksle, umowy, dowody tożsamości, poręcze itp. nie są uważane za zabezpieczenia łatwo zbywalne.

Każdy, kto nie chce być traktowany w ten sam sposób, może iść na przód i odpowiedzieć na te 11 punktów, a także pokazać swoje zbywalne zabezpieczenia. Z reguły wartość przedmiotów jest zabezpieczana maksymalnie na 50% ich rzeczywistej wartości. Przy słabym zabezpieczeniu wielu pożyczkodawców żąda znacznie więcej niż 10% odszkodowania.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze kompletnie obcej osobie, która nawet nie zajrzała do ponad 100 tematów dotyczących tego zagadnienia? Jeżeli tak, zwróciłbyś uwagę na te punkty i udzieliłbyś odpowiedzi na pytania. Jeśli zależy ci na prywatnym kredycie, dlaczego więc nie odpowiedziałeś najpierw na te 11 punktów osobno? Chcesz przecież budować zaufanie i po pokazaniu rzeczywistych zabezpieczeń mieć szansę na kredyt. Z reguły jest tak, że banki mają rację w swojej ocenie - jeśli nie dają pieniędzy, to prywatny pożyczkodawca również tego nie zrobi, chyba że jest w stanie szybko zbyć twoje zabezpieczenie!

Na pewno zostanie wysłanych wiele prywatnych wiadomości. W większości przypadków będą one próbami wyłudzenia przedpłaty. Bądź więc ostrożny wobec osób, które oferują tutaj tajne oferty dotyczące najlepszych kredytów itp.

Tak więc, nic innego.

Cześć Doszedłem do punktu, w którym nie wiem co dalej. Posiadam telewizor Smart TV o wartości 600€, a w lombardzie mógłbym dostać maksymalnie 200€. Posiadam także bardzo stary komputer, który nie ma już wartości na rynku. Zapytałem już w banku, ale niestety z powodu wpisu w Biurze Informacji Kredytowej nie ma możliwości. Pracuję na pełny etat i jestem bardzo zaangażowany w swojej branży, więc nie mam obecnie siły na drugą pracę. Dodatkowo muszę spłacić długi, które już bardzo się nagromadziły. Gdybyś miał jakąś inną propozycję, chętnie bym skorzystał. Straciłem już nadzieję, że ktoś mi pomoże, dlatego też tu trafiłem. Prośba o zaliczkę u szefa na taką kwotę? Jak mam mu to wytłumaczyć? Jak wyjdę potem w firmie? Wszystko się pogorszy...

Jestem również osobą, która nie ma zamiaru naciągać kogokolwiek na pieniądze i wyjeżdżać na wakacje. Niestety mam przeszłość z zadłużeniami, które oczywiście spłacam. Można mnie śmiało kontaktować telefonicznie i omówić wszystko, nie jestem oszustem. Pracuję bardzo ciężko, posiadam zaświadczenia o zarobkach, umowę o pracę i zwykły dowód osobisty z aktualnym adresem zamieszkania. Byłbym naprawdę wdzięczny, gdyby ktoś mi pomógł lub znalazł się jakiś sposób.

Napisany przez EgonO
Przyjaciół lub dobrych znajomych może i mogłabym pokazać jedno oko na tę niewielką kwotę, jeśli sytuacja na to pozwala.
A co z rodziną, znajomymi lub przyjaciółmi? Niektórzy pracodawcy udzielają również pożyczek.

Chciałbym zapytać swojego pracodawcę, moje obawy jednak dotyczą tego, że mój status w firmie może się pogorszyć, że będę postrzegany gorzej lub że o mnie będą plotkować później... po prostu nie chcę tego. Praca to praca, a sprawy osobiste to osobiste, nie wiem, to mnie martwi. Tak, utrzymuję kontakt z moją rodziną, ale finansowo nie mogą mi pomóc, od 17. roku życia nie mieszkam już z nimi. Mam jednego dobrego przyjaciela, ale już go zapytałem i obecnie nie ma oszczędności, mógłby mi pożyczyć tylko 200 €, co jednak nie rozwiąże moich problemów.

Napisany przez ZehWeh
Branie kolejnych długów po to, aby spłacić długi, nigdy nie było rozwiązaniem. Prywatny kredyt byłby bardzo kosztowny, ponieważ stawki procentowe często wynoszą 15-20%.

Krótkoterminowo problem może być rozwiązany, ale ogólnie sytuacja finansowa pogorszy się.

Jeśli nie ma innej drogi, lepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z poradnictwa dla zadłużonych lub ogłoszenie prywatnego bankructwa.

Naprawdę problem zostałby rozwiązany, a następnie miałbym kredyt do spłacenia, który nie sprawia mi żadnych problemów. Co zrobić w przypadku kryzysu, prywatnego bankructwa z moimi długami, to jest głupota, nie jestem na tyle zadłużony, aby musieć sięgnąć po takie środki.

Znasz jakiś sposób, który istnieje? Gdzie mogę się zgłosić?

Oddawanie krwi, zbieranie butelek. Sprzedaż telewizora, telefonu komórkowego i komputera na ogłoszenia lokalne, a następnie zaoferowanie wierzycielowi zaliczki i spłaty reszty w ratach... W ten sposób wierzyciel ma coś konkretnego w ręku, a resztę opłacić w ratach po 100 €. W ten sposób uda ci się spłacić wszystko w ciągu roku. Następnie będziesz musiał wypłacić swojemu koledze za zbieranie butelek, itd. Ale bez rozrywki, bo nie będzie ani telewizora ani innych rzeczy, więc będziesz mógł skoncentrować się tylko na jedzeniu, zbieraniu butelek i śpieniu. W ten sposób dasz sobie radę bez pomocy.

Wierzyciel ma wtedy wybór - zaakceptować propozycję, lub doprowadzić cię do prywatnego bankructwa, co pozwoli mu odzyskać mniej.

Napisany przez EgonO
pisze:
Ja, chciałbym zapytać swojego pracodawcę. Martwi mnie jednak, że moje stanowisko będzie wtedy niższe i będę traktowany gorzej, albo że później będą o mnie plotkować... Po prostu tego nie chcę. Praca to praca, a sprawy prywatne to osobna sprawa, nie wiem, to mnie niepokoi. Tak, mam kontakt z rodziną, ale finansowo nie mogą mi pomóc, tam nie mieszkam od 17 roku życia. Przyjaciół mam niestety tylko jednego dobrego przyjaciela, zapytałem go już, ale obecnie nie ma oszczędności, 200€ mógłbym u niego pożyczyć, ale to mnie nie naprowadza na rozwiązanie.
Zapytaj swojego pracodawcę. Wielu pracodawców to robi. Dlaczego twierdzisz, że tam Twoje stanowisko się obniży? Oczywiście, powinieneś unikać zbędnego zwiększania swoich długów.

Nikt się jeszcze nie zgłosił z ofertą. Wygląda na to, że będzie to moje rozwiązanie. Może ktoś jeszcze się zgłosi, aby temu zapobiec, w przeciwnym razie będę musiał rozmawiać z szefem. Titan81, dziękuję Ci za świetne wskazówki dotyczące zbierania. Możesz zachować swoje zbędne komentarze dla siebie.

Jeśli przeczytałbyś 300 innych tematów, wiedziałbyś o tym i w ogóle byś nie pisał.

Głupio jest myśleć, że się jest lepszym i nie da się niczego od innych nauczyć

Dziękuję za twoje wyjaśnienie, internecie! Dziękuję ci

Napisany przez ZehWeh
Ale ma rację. Oczywiście, jeśli przyjdziesz tutaj z oczekiwaniem jedynie na przyjęcie oferty kredytowej, to będziesz rozczarowany. Niestety, Twój sposób reakcji to potwierdza. Na pomocne wskazówki, które nie dotyczą oferty kredytowej, reagujesz wrogo i obraźliwie.

Nie jesteś pierwszą osobą tutaj, u której to się zdarza, i nie będziesz ostatnią!

Napisany przez wary
Fabian1337 pisze:
Definitywnie problem zostałby rozwiązany, a ja miałbym kredyt do spłacenia, który nie sprawiałby mi problemów. Co zrobić w sytuacji kryzysowej, prywatna upadłość ze względu na moje długi, to jest przecież absurd, nie jestem tak zadłużony, że musiałbym sięgać po taki środek

Ogólnie rzecz biorąc:

W tej chwili są wierzyciele, którzy chcą odzyskać swoje pieniądze. Realizacja jest niepewna, pieniądze na razie zniknęły, ci wierzyciele zatem mają interes w tym, aby dłużnik nie składał wniosku o prywatną upadłość.

Dłużnik twierdzi, że ma dostępne dochody. To idealna sytuacja do negocjacji dla dłużnika (o ile nie pożyczył pieniędzy od zupełnie niewłaściwych osób).

Ale czy łatwiej i lepiej byłoby przekonać obcych teraz do wypłacenia pieniędzy i narażenia się na ryzyko niż negocjować z wierzycielami?

To w żadnym wypadku nie ma sensu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata