Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: konto bieżące dla pełnoletniego dziecka

Napisany przez janemann
Cześć,

Do tej pory nasza córka miała konto S-Club w Sparkasse. Również my mamy konto w Sparkasse i mogliśmy je przeglądać. Teraz to nie jest możliwe. Ponieważ nie jesteśmy już zadowoleni z usług Sparkasse i nasza córka będzie musiała płacić opłaty, chociaż nie ma jeszcze żadnych dochodów (jest uczennicą), chcielibyśmy zmienić bank.
Czy możecie mi dać wskazówki, która bankowa instytucja najlepiej się do tego nadaje?
Być może ktoś stanął kiedyś przed tą samą decyzją.
Dziękuję
Pozdrawiam janemann

Napisany przez ZehWeh
Czy konieczne jest korzystanie z banku stacjonarnego?

Być może córka powinna sama zdecydować, co preferuje, zamiast narzucać jej coś na siłę.

Osobiście, przeszłam na bank internetowy lub bank online już około 15 lat temu i nigdy nie żałowałam. Dla mnie banki stacjonarne są reliktami przeszłości, które w cyfrowym świecie są prawie zbędne.

PS: Mam nadzieję, że nie chcecie dalej mieć dostępu do konta i dlatego szukacie innego banku.

Napisany przez janemann
Cześć,

niekoniecznie musi to być bank stacjonarny. Obsługa online jest w porządku.
Oczywiście nie narzucamy tego.
Istnieje wiele banków, które oferują darmowe konta dla młodych ludzi. Czy tutaj też nie ma problemu, jeśli nie ma regularnych wpływów pieniężnych?

Czy możesz polecić, który bank jest najlepszy na początek?

Oczywiście nie chcemy nadal mieć dostępu do konta. Chyba że nasza córka tego chce.

Pozdrawiam, janemann

Napisany przez ZehWeh
Wtedy mogę polecić konto Smartkonto w Banku C24, sam go używam jako swojego konta płacowego.

Aplikacja jest dobrze zaprojektowana i przejrzysta, obsługa reaguje szybko, gdy jest potrzebna.

Zalety m.in. :

- bezpłatne (model konta Smart)
- oprocentowanie salda także na koncie bieżącym (obecnie 2,25%)
- bezpłatne dodatkowe konta i także konto oszczędnościowe
- bezpłatne przelewy natychmiastowe
- wiele funkcji automatycznego oszczędzania (np. zaokrąglenie do góry przy każdej płatności i przekierowanie na konto oszczędnościowe)
- 4 bezpłatne wypłaty gotówki miesięcznie, bez względu na miejsce
- bezpłatna karta debetowa Mastercard

Można również udostępnić konta i mieć na nich dostęp kilka osób, ale wszystkie osoby muszą mieć swoje główne konto w C24.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata