Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie samochodu z BF17 jest za drogie => zmiana

Napisany przez HerrP
Witajcie,

W naszym obecnym ubezpieczeniu samochodowym jesteśmy obecnie bardzo tani ubezpieczeni na pełne ryzyko, płacimy rocznie ogółem 419 euro. Do tej pory wszystko w porządku ????
ubezpieczenie zostało przedłużone o kolejny rok przed miesiącem (w sierpniu).

Teraz nasze dziecko zdało egzamin na prawo jazdy BF17. Dodanie naszego dziecka do ubezpieczenia spowodowałoby wzrost składki z 419 euro na niewiarygodne 2.676 euro rocznie.
Mamy możliwość dodania dwukrotnie w roku za 50 euro na 4 tygodnie wszystkich kierowców bez ograniczeń wiekowych. Po skonsultowaniu się z infolinią ubezpieczeniową i uzyskaniu potwierdzenia, że BF17 jest objęty, dokonałem tej zmiany i dało mi to trochę czasu. Ubezpieczyciel nie oferuje mi możliwości zmiany taryfy ani rezygnacji.

W ostateczności zamierzam tymczasowo wyrejestrować pojazd, aby umożliwić zerwanie umowy ubezpieczenia.

Czy istnieją inne możliwości wcześniejszego/wyjścia z ubezpieczenia i przejścia na bardziej przyjazne dla rodzin ubezpieczenie samochodowe? (Według porównywarek ubezpieczeń istnieje wystarczająca liczba ofert oferujących mi te same świadczenia wliczając BF17 za 920-1070 euro)

Jak długo pojazd powinien być odrejestrowany, aby ubezpieczenie wygasło i czy mogę następnie zarejestrować pojazd na tego samego właściciela czy muszę zarejestrować współmałżonka? Czy pojazd po ponownej rejestracji znajduje się w tym samym ubezpieczeniu?

Czy istnieją jakiekolwiek dodatkowe ubezpieczenia dla BF17 w ramach zwykłego ubezpieczenia samochodowego?

Byłbym wdzięczny za parę wskazówek w tej sprawie. Z góry dziękuję.

Re: ubezpieczenie samochodu z BF17 jest za drogie => zmiana

Napisany przez bruno68
@HerrP,

mam poważne pytanie: Do jakiej firmy chce Pan przejść?

Problem nie leży w Państwie, ale w wieku najmłodszego kierowcy.

Teraz nasze dziecko zdało egzamin na prawo jazdy BF17.

Na https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...eiheitsklasse/

Zgodnie z moim zrozumieniem tekstu, największe ryzyko ustala wysokość składki, a jest nim syn ze względu na swój wiek. Jego grupa wiekowa po prostu robi bałagan z samochodem.

Ponadto ubezpieczenie wypycha określone grupy osób za pomocą składki.

Na https://www.adac.de/fahrzeugwelt/mag...oversicherung/

Zobacz tutaj: Wiek użytkownika

Nie wiadomo, czy i na ile kalkulator porównawczy poda im rzeczywiste składki! Ponadto największe ubezpieczalnie tutaj najprawdopodobniej nie są reprezentowane, np. HUK.

Nie zdziwiłbym się, gdyby z kalkulatora porównawczego wynikało tylko ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej jako oferta! Ponieważ w przypadku pełnego ubezpieczenia komunikacyjnego, firma raczej wyśle swojego własnego pośrednika do sprawdzenia samochodu i kierowcy.

Sprawdź pod adresem: informa HIS GmbH Kreuzberger Ring 68 65205 Wiesbaden; Może to być bardzo pouczające, dlaczego Pana składka ubezpieczeniowa ma wzrosnąć.

bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata