Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Darmowe konto osobiste również dla osób uczących się?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, chciałbym otrzymać informację. Mój syn ma 15 lat i od około 3 lat posiada konto osobiste w naszym banku. Dotychczas oczywiście nie płaci żadnych opłat, wszystkie transakcje są darmowe. Chciałbym się dowiedzieć, czy prowadzenie konta będzie nadal darmowe, gdy w przyszłym roku skończy szkołę i rozpocznie naukę w zawodzie. Wtedy będzie zarabiał przecież kilkaset euro. Czy może to zależeć od banku, w którym konto jest prowadzone, więc może warto byłoby je zmienić? Pozdrawiam Szklarzyna

Napisany przez ProperSoul
Więcej szczegółów niestety nie znam, ponieważ po maturze poszedłem na studia i ciągle kontynuuję naukę. Ale z tego, co mi wiadomo, banki zwalniają z opłat za prowadzenie konta w czasie nauki. Jednak nie mogę tego potwierdzić w 100%. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej: istnieją również pewne banki - banki internetowe - które oferują całkowicie darmowe konta osobiste, takie jak np. DKB. Nie trzeba mieć minimalnej wpłaty, a do tego otrzymuje się bezpłatną kartę kredytową... Ale Google lub strony finansowe, takie jak finanzprodukte24.com lub dkb.de, wiedzą więcej. Jeszcze jedna gorąca wskazówka: odwiedźcie oddział waszego banku i zapytajcie miłego sprzedawcę... przepraszam... doradcę. On zazwyczaj wie najlepiej. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Uważam, że większość banków i oszczędności oferuje bezpłatne konta bieżące dla studentów praktyk, bez względu na to, ile pieniędzy otrzymują w trakcie praktyki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata