Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Odpowiednie zabezpieczenie emerytalne i późniejsze oszczędności podatkowe.

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy oszczędzający! Jak prawie każdy z was, zastanawiam się, w co najlepiej zainwestować, aby oszczędzać trochę pieniędzy na emeryturę i jednocześnie płacić jak najmniej podatków. Ponadto chciałbym inwestować w projekty, które mogę z czystym sumieniem popierać. Czy ktoś ma dla mnie ostateczną propozycję w tej dziedzinie? Mogę odłożyć około 100 euro miesięcznie. Czekam niecierpliwie na wasze pomysły i pozdrawiam was Brinnio90

Napisany przez ADMCI4
Cześć, atrakcyjną pod względem podatkowym opcją inwestycyjną w tym obszarze są Fundusze inwestycyjne. Masz również wpływ na charakter inwestycji. Pozdrawiam Nilsson

Napisany przez Mike Spezi
Nilsson pisze: Witam, atrakcyjną z punktu widzenia podatkowego opcją inwestowania w tym obszarze są Fundusze inwestycyjne. Pozwalają one również kontrolować charakter inwestycji. Pozdrawiam Nilsson
Bardzo chętnie dowiedziałbym się, gdzie leży zachęta podatkowa lub korzyść podatkowa związana z inwestowaniem w Fundusze inwestycyjne. Jestem ciekawy na merytoryczną odpowiedź! Pozdrawiam Mike

Napisany przez PI112
Przyłączam się do Mikea. Jestem takooo poddenerwowany/uiuiui! Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Planvoll
Niestety, Fundusze inwestycyjne stały się teraz dokładnym przeciwnikiem modeli oszczędności podatkowych!

Napisany przez Mike Spezi
Cześć Brinnio90 Polecam ci dokładne przeczytanie już złożonych wpisów od PI 112, Planvoll i mnie na temat emerytur. Tam znajdziesz wyczerpujące odpowiedzi na wszystkie twoje pytania. Fundusze inwestycyjne zdecydowanie nie należą do rajów podatkowych! Pozdrawiam Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata