Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Prawo do urlopu w przypadku zatrudnienia na umowę o pracę na czas krótszy niż pełny etat?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Ekspertom, niedawno zacząłem pracować na pół etatu i chciałbym dowiedzieć się, czy przysługuje mi również prawo do urlopu w ramach tego stosunku pracy? Z góry dziękuję! Pozdrowienia z Burscheid Rocky

Re: Prawo do urlopu w przypadku zatrudnienia na umowę o pracę na czas krótszy niż pełny etat?

Napisany przez ADMCI4
Tak, nawet w przypadku zatrudnienia dorywadczego masz prawo do płatnego urlopu. Ale ile dni faktycznie przysługuje Ci w ciągu roku, nie wiem. Hunke

Napisany przez ADMCI4
Rocky pisze: Cześć eksperci, niedawno zacząłem pracować na pół etatu i chciałbym dowiedzieć się, czy mam również prawo do urlopu w tej pracy?
Minimalna liczba dni urlopowych wynosi 24 dni robocze, ale jeśli pracuje się mniej dni, pracownik może żądać urlopu proporcjonalnie. Wszystko zależy od liczby godzin, które pracownik był zatrudniony przez dzień. Ale prawo do urlopu na pewno masz.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata