Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Bank finansująca budowę jest niewypłacalna.

Napisany przez windel1
Cześć, 4 miesiące temu zawarliśmy umowę kredytu hipotecznego z bankiem DSB, dzisiaj przeczytaliśmy z przerażeniem, że bank ten jest w stanie upadłości. Czy ma to dla nas jakieś konsekwencje, czy musimy coś uwzględnić? Dzięki za wskazówki i porady.

Napisany przez schimki
Cześć,

czy już otrzymałeś odpowiedzi na ten temat? Miałem samochód przez Bank DSB i teraz mam poważne problemy, żeby z tego wyjść...

Pozdrowienia,
-Danny

Napisany przez Sergio
To może przebiegać różnie. Często kredyty są przejmowane przez inne banki, co powoduje niewiele obaw. Trzeba po prostu zaczekać, co się wydarzy. Może się jednak zdarzyć, że zostanie wystosowane żądanie zwrotu. Nawet w takim przypadku można po prostu refinansować w innej banku. Więc nie ma się co martwić.

Napisany przez schimki
Cześć,

czy mógłbyś spojrzeć na mój dzisiejszy post (Bankructwo banków i mój kredyt)? Okazało się, że bank przekazał dokumenty pojazdu dla funduszy trzeciemu bankowi. Mój sprzedawca chciał spłacić auto, ale bank nie mógł odnaleźć dokumentu ani nie miał go już w posiadaniu (o czym ja nie wiedziałem). Kwota spłaty została zwrócona, wtedy bank jeszcze nie był zgłoszony jako niewypłacalny - ale ja miałem już inny kredyt. Miałem plany, aby wyjść z mojego pierwszego kredytu.

Teraz samochód został zlikwidowany przez mojego sprzedawcę (kurator upadłości dostarczył dokument, przyniósł go i otrzymał kwotę X) i mam pokryć pozostałą kwotę... praktycznie nie płacąc za nic. Tutaj leży moje zmartwienie.

Dziękuję za odpowiedź!

Napisany przez Sergio
Twoja sytuacja jest oczywiście nietypowa, ale w przypadku działań banków również nie jest niemożliwa. Prawdopodobnie twój kredyt został przekazany do innego banku. W tej sytuacji być może pomoże ci bardziej prawnik niż ja. Oczywiście musisz mieć dobrego prawnika. Nie wiem dokładnie, co możesz teraz zrobić. Czy próbowałeś ustalić, do jakiego banku został przekierowany kredyt? Niestety, nie mam informacji na temat tego, jak banki postępują w takich przypadkach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata