Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: ubezpieczenie na życie jako prywatna emerytura.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mam teraz 50 lat i planuję przejść na emeryturę w wieku 60 lat. W wieku 58 lat otrzymam wypłatę z ubezpieczenia na życie, którą chciałbym ponownie zainwestować w prywatne zabezpieczenie emerytalne. Czy istnieje możliwość, aby przez krótki okres oferowano mi dobre oprocentowanie i poprawiło moje miesięczne dochody? Jestem wdzięczny za porady w tej kwestii. Serdeczne pozdrowienia, Manfred P.

Napisany przez Karl117
Chcesz uwzględnić wartość wypłaty z ubezpieczenia na życie w swoim planie emerytalnym? Ogólnie rzecz biorąc, trudno jest osiągnąć dobrą stopę zwrotu na krótką metę. Jeśli jednak chcesz przekształcić te pieniądze w dożywotnią rentę, mam dla Ciebie radę: Weź te środki i wpłać je na polisę Rürup / rentę bazową. Dobrą wiadomością jest to, że możesz odliczyć składki od podatku. Oznacza to, że za wpłaconą składkę otrzymasz zwrot podatku. Ten zwrot podatku można potraktować jako zysk. Ponadto wpłacone środki zostaną zainwestowane, co oznacza, że można spodziewać się także zysku. Ogólnie rzecz biorąc, to opłacalny interes. Jak działa renta bazowa: Wideoporada finansowa: Renta bazowa / Rürup Musisz jednak wiedzieć, że z renty bazowej nie można już wypłacić środków. Kapitał zgromadzony na polisie bazowej może zostać tylko przekształcony w rentę.

Napisany przez ADMCI4
Usłyszałem coś o rentach natychmiastowych. Polega to na ponownym inwestowaniu jednorazowych wpłat, takich jak z ubezpieczeń na życie, aby można było je stopniowo wykorzystywać. Powodzenia, Steuermann

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Manfred, najważniejsze najpierw. Bardzo fajnie, że nie chcesz korzystać z ubezpieczenia jako formy zabezpieczenia emerytalnego - to już pierwszy krok. Sprawdź ofertę firmy Multiservice Finanzcoaching GmbH, mają bardzo inteligentne rozwiązania, które mogą być dla Ciebie odpowiednie. Multiservice Finanzcoaching Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata