Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Wysyłka wyciągów bankowych na adres zamieszkania.

Napisany przez ADMCI4
Może to nie jest zbyt nowoczesne, ale mam duże problemy z wydrukowaniem moich wyciągów bankowych z bankomatu konto. Ponieważ jestem zawodowo bardzo zajęty, mam bardzo mało czasu i zaledwie sporadycznie udaje mi się tam dotrzeć. Chciałbym jednak częściej mieć przegląd moich finansów. Dlatego moje pytanie brzmi: Czy istnieje nadal możliwość otrzymywania wyciągów bankowych pocztą do domu? Słyszałem, że banki prawie w ogóle tego nie oferują.

Napisany przez PI112
Cześć Salamba, na pewno będziesz mógł/nie będziesz miała problemu ze złożeniem takiej umowy w swoim banku, o ile nie jest to bank internetowy. Jednakże usługi te są bardzo drogie. Najprostszym rozwiązaniem byłoby zarejestrowanie się w usłudze bankowości internetowej. Dzięki temu będziesz mógł/mogła sprawdzać swoje rachunki w dowolnym momencie. Nawet HypoVereinsbank oferuje pobieranie wyciągów bankowych w tym celu. Niestety, nie jestem w stanie powiedzieć, jak jest z tym w innych bankach. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Więc wiem, że moja Sparkasse nadal oferuje ten serwis, ale oczywiście w cenie. Trend jest taki, że coraz więcej osób korzysta z wyciągów online...

Napisany przez PI112
@ Taner: Kto potrafi czytać, jest w wyraźnej przewadze, ale powtórzenie nie zaszkodzi!

Napisany przez ADMCI4
PI112, po prostu to ująłem. To wszystko. Wydajesz się być doradcą lub pośrednikiem. Dlatego prawdopodobnie piszesz wiele rzeczy, które już tysiąc razy wyjaśniłeś. Ale Twoja odpowiedź jest bardzo trafna.... Pozdrowienia. Taner

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata