Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Pokrycie szkody odpowiedzialności cywilnej w przypadku wypożyczonego Nintendo DS.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, pilnie potrzebuję informacji. Moja córka (11 lat) pożyczyła od swojej przyjaciółki Nintendo DS wraz z grą na weekend. Moja córka grała na nim na swoim łóżku piętrowym i wtedy się to stało. Nintendo DS spadł i się zepsuł. Oczywiście teraz musimy je zastąpić przyjaciółce. Moje pytanie brzmi: czy nasze ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej pokryje ten szkodę, czy musimy ponieść koszty sami? W końcu ubezpieczenia OC są przecież dokładnie w takich przypadkach, prawda? Bardzo, bardzo dziękuję! Winner

Re: Pokrycie szkody odpowiedzialności cywilnej w przypadku wypożyczonego Nintendo DS.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Zwycięzco, Jak dotąd moim wiadomościom, ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej nie obejmuje uszkodzonych przedmiotów, których pożyczyliśmy od kogoś. Szkoda. Pozdrowienia, GeGe

Napisany przez PI112
Cześć Zwyciężco, proszę skonsultować się bezpośrednio ze swoim ubezpieczycielem w tej sprawie. Zazwyczaj wypożyczone, wynajęte lub dzierżawione przedmioty nie są objęte ubezpieczeniem. Jeśli tak nie jest, co zakładam, zalecam, abyś w związku z przebiegiem szkody i zakresem innych ubezpieczeń w tej firmie, upierał się przy korzystnej umowie. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata