Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie szkód komunikacyjnych obowiązuje tylko w przypadku opon zimowych?

Napisany przez ADMCI4
Od ponad dwudziestu lat mam prawo jazdy oraz samochód, ale nigdy nie miałem opon zimowych, ponieważ mieszkam w dużym mieście i nigdy nie były mi potrzebne. Ostatnio jednak powiedział mi przyjaciel, że jeśli miałbym wypadek zimą i mój samochód nie jest wyposażony w opony zimowe, to firma ubezpieczeniowa może odmówić wypłacenia odszkodowania. Czy to prawda i czy dotyczy to wszystkich regionów w Niemczech? Pozdrowienia.

Re: Czy ubezpieczenie szkód komunikacyjnych obowiązuje tylko w przypadku opon zimowych?

Napisany przez ADMCI4
Mozart44 pisze: Od ponad dwudziestu lat mam prawo jazdy i samochód, ale nigdy nie miałem opon zimowych, ponieważ mieszkam w dużym mieście i nigdy nie były mi potrzebne. Ostatnio powiedział mi przyjaciel, że jeśli miałbym wypadek zimą i mój samochód nie jest wyposażony w opony zimowe, to ubezpieczyciel może odmówić wypłacenia odszkodowania. Czy to naprawdę się zgadza i dotyczy to wszystkich regionów w Niemczech? Pozdrowienia.
Cześć Mozart44, Opony zimowe nie są obowiązkowe, ale ubezpieczyciele zastrzegają sobie prawo do nie wypłacenia odszkodowania, jeśli samochód nie ma opon zimowych. Saban

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata