Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto oszczędnościowe dla nieletnich tylko wspólnie z rodzicami.

Napisany przez ADMCI4
Mam 16 lat i chciałbym otworzyć konto osobiste. Wiem, że moim rodzicom trzeba zgodzić się na to i muszą pójść ze mną do banku. To nie jest problem. Jednak chcieliby, aby mieli uprawnienia do podpisywania na moim koncie, aby mieć większą kontrolę. Z kolei ja nie chciałbym tego zbyt bardzo. Czy mogę poprosić w Sparkasse o to, aby po zgodzie moich rodziców na otwarcie konta, byłbym jedyny uprawniony do podpisywania? BlackJack

Napisany przez labyfan
Cześć BlackJack, przedstawiciele prawowi (zazwyczaj rodzice) mogą mieć dostęp do konta do 18. roku życia. To rozwiązanie jest uregulowane ustawowo i nie może być zmienione. Możesz jednak w umowie z bankiem razem z rodzicami ustalić, że rodzice będą mieć dostęp do konta tylko wspólnie. W ten sposób dostęp będzie przynajmniej trochę ograniczony.

Napisany przez ADMCI4
Kiedy jeszcze nie miałem 18 lat, moi rodzice mieli automatyczne prawo dysponowania moim kontem, nie było innej opcji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata