Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Pokrycie kosztów leczenia w przypadku wypadków za granicą przez ubezpieczenie zdrowotne.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam nadzieję, że otrzymam od was istotne informacje. Moja dziewczyna wyjeżdża do Barcelony na trzy miesiące, aby odbyć praktyki. Aby zachować mobilność w czasie wolnym, zabiera ze sobą samochód. Jeśli dozna teraz w Hiszpanii wypadku i nie będzie zdolna do pracy, czy jej ubezpieczenie zdrowotne pokryje koszty? Czy musi ona, podobnie jak na wakacjach, wykupić dodatkową polisę, aby nie pozostać na żadnych kosztach? Bolero

Re: Pokrycie kosztów leczenia w przypadku wypadków za granicą przez ubezpieczenie zdrowotne.

Napisany przez PI112
Cześć Bolero, w zasadzie mówisz tutaj o 2 rodzajach ubezpieczeń. Bardzo wskazane jest wykupienie specjalnego ubezpieczenia zdrowotnego dla pobytu Twojej dziewczyny za granicą. Ponieważ wspominasz także o wypadkach, a nie tylko o chorobach, polecam Ci także ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków. Dotyczy to wszystkich bez względu na to, czy są w kraju, czy za granicą. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Cześć Chris. Dzięki za odpowiedź. Czy nie istnieje (dodatkowe) ubezpieczenie, które oferuje jednocześnie ubezpieczenie od chorób i wypadków? Dlaczego każdy powinien mieć dodatkowe ubezpieczenie od wypadków? Na przykład ja mam ubezpieczenie od niezdolności do pracy. To ubezpieczenie wystarcza, czyż nie? Pozdrowienia Bolero

Napisany przez PI112
Cześć Bolero, Nie znam dodatkowego ubezpieczenia, które oferuje obie opcje. Każdy większy dostawca lub makler na pewno ma oba rodzaje w ofercie. Główną różnicą między ubezpieczeniem na wypadek niezdolności do pracy (BU) a ubezpieczeniem na życie (UV) jest ich cel. W przypadku ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy chodzi głównie o zabezpieczenie dochodu, gdy wykonywanie zawodu jest możliwe tylko w 50%. Chodzi tutaj o miesięczne wypłaty z ubezpieczenia. Natomiast ubezpieczenie na życie ma głównie na celu jednorazową wypłatę, na przykład na dostosowanie mieszkania lub samochodu dla osób niepełnosprawnych (same koszty takiego dostosowania wynoszą około 35.000 euro). Pozdrawiam, Chris PS: W razie dalszych pytań lub chęci otrzymania przykładowego kalkulacji, proszę śmiało się do mnie zgłosić.

Napisany przez ADMCI4
Czy Twoja dziewczyna zarabia coś na stażu? Moim zdaniem obowiązują te same warunki co podczas urlopu. Ci, którzy chcą mieć pewność, powinni dokupić dodatkowe ubezpieczenie na ten czas. Do zobaczenia, Rigoletto

Napisany przez PI112
Cześć Rigoletto, wiem, że moje wyjaśnienia były poprawne, nie trzeba ich powtarzać.

Napisany przez Mike Spezi
Rigoletto pisze: Czy Twoja przyjaciółka zarabia cokolwiek na stażu? Moim zdaniem obowiązują te same warunki co podczas urlopu. Ten, kto chce być pewny, powinien zadbać o dodatkowe ubezpieczenie na ten czas. Na razie, Rigoletto
powinien lepiej pisać dla gazety operowej!!

Napisany przez ADMCI4
PI112 pisze: Cześć Rigoletto, Wiem, że moje stwierdzenia były poprawne, nie trzeba ich przepowiadać.
Pi112, masz problemy? Kto tu przepowiada??? Przeczytaj jeszcze raz mój post! Poza tym chciałem się dowiedzieć, czy jego dziewczyna zarabia coś na stażu!!! Rigoletto

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata