Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Inwestycja w certyfikaty za pomocą kredytu

Napisany przez ADMCI4
Tak więc jestem tutaj i chciałbym poznać jakieś opinie. Chciałbym spróbować nowych ścieżek i zainwestować moje pieniądze w certyfikaty. Słyszałem, że można na nich dobrze zarobić, a biorąc pod uwagę obecny wygląd rynku akcji wydaje się obiecujący. Z tego powodu pomyślałem o zwiększeniu inwestycji i sfinansowaniu tego za pomocą kredytu. Chciałbym dowiedzieć się więcej o zyskownych certyfikatach i czy warto część inwestycji dokonać przy użyciu kredytu. Będę wdzięczny za rady, Mandelauge

Napisany przez PI112
Cześć Mandelauge, inwestowanie za pomocą kredytów jest z gruntu odradzane. W szczególności w przypadku certyfikatów istnieje możliwość całkowitej utraty (patrz Lehman Brothers). Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Rozumiem tylko dwie rzeczy - Bahnhof i Kredit? Chcesz wziąć kredyt, żeby go zainwestować??? Czy to nie jest trochę szalone? Zacznij od tego, co już masz i trzymaj się ziemi. Mimo wszystko życzę ci powodzenia Dornröschen2

Napisany przez MThiemann
Cześć Mandelauge, spekulowanie fałszywymi pieniędzmi jest w porządku. Jednakże zdecydowanie odradzam branie kredytu w celach spekulacyjnych. Jeśli coś pójdzie nie tak, wartość papierów spadnie, a długi (oraz miesięczna rata) pozostaną... Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez EuroPaule
Cześć Mandelauge, jeśli chcesz postawić na rosnący rynek akcji, lepiej wybierz fundusz indeksowy. Z certyfikatem niesie się ryzyko rynkowe (podobne do funduszu), za co otrzymujesz szansę na rynkowe zyski. Dodatkowo, certyfikat niesie ryzyko emitenta, za które nie otrzymujesz dodatkowej szansy na zysk. To nie jest dobre proporcje! Odradza się hazardowanie na kredyt. Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata