Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Debet na dwóch różnych kontach bieżących

Napisany przez ADMCI4
Tutaj znalazłem już wiele przydatnych informacji, mam nadzieję, że teraz także się uda. Obecnie zamierzam otworzyć drugie konto oszczędnościowe, ponieważ czasami pracuję zawodowo w innym mieście. Po prostu wygodniej... Czy mogę teraz uzyskać debetowe kredyty na obu kontach oszczędnościowych, czy muszę podzielić już istniejące? Chciałbym mieć również dodatkową gotówkę na drugim koncie. Być może ktoś zna tę sytuację. Dziękuję, Kürbis99

Napisany przez MThiemann
Cześć Kürbis99, Chciałbym wyjaśnić nowemu bankowi podczas otwierania konta, do czego potrzebujesz tego konta i jakie regularne wpływy będą na nim przychodzić. W związku z tym poproszę również o ustanowienie odpowiedniego limitu debetowego. Nowy bank prawdopodobnie nie określi, czy ewentualnie powinieneś zmniejszyć istniejący debet, więc zależy od Ciebie, czy utrzymasz jego wysokość czy ją zmniejszysz. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez PI112
Cześć, zgadzam się z panem Thiemannem. Jednak nie rozumiem dlaczego potrzebujesz 2 kont. W dobie Internetu, bankowości telefonicznej i Cash-Group zazwyczaj nie potrzebuję drugiego konta. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Na pewno można, jeśli nie przekroczysz swojego ogólnego limitu. Debet zazwyczaj jest uzależniony od wysokości wynagrodzenia. W przeciwnym razie zapytaj w swoim starym banku.

Napisany przez ADMCI4
Faktycznie, PI112 ma rację. Jedno konto wystarczy. Moim pomysłem było założenie osobistego konta i biznesowego w przyszłości. Do tej pory tak nie było. Wszystko przeprowadzałem na jednym koncie. Miałbym także korzyść z możliwości przyznania debetu do obu kont. Po prostu byłoby to wygodniejsze... Dziękuję, Kürbis99

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata