Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy składka w ubezpieczeniu samochodowym jest płacona rocznie czy półrocznie?

Napisany przez ADMCI4
Jestem jakby świeżynką we wszystkim. Od pół roku mam prawo jazdy, a od ostatniego tygodnia własny samochód. Mimo że samochód jest zarejestrowany na moją matkę, płacę niewiarygodnie wysoką składkę w wysokości 1464 euro rocznie. Pieniądze są pobierane z mojego konta i nie stać mnie na jednorazową płatność roczną ani półroczną. Na naszą prośbę o rozłożenie składki na raty, ubezpieczyciel nie zgodził się. Czy mimo to możemy na tym nalegać? W przeciwnym razie nie będę w stanie zapłacić! Dziękuję za pomoc & serdeczne pozdrowienia Kierowca Renault

Re: Czy składka w ubezpieczeniu samochodowym jest płacona rocznie czy półrocznie?

Napisany przez PI112
Cześć,

nie ma prawa do comiesięcznej płatności, ta forma płatności jest zwykle wyrazem życzliwości danej firmy. Większość ubezpieczycieli jednak oferuje ją za dodatkową opłatą za raty. Pytanie na marginesie, czy zdobyłeś już prawo jazdy w wieku 17 lat (jazda z uczestnictwem opiekuna)?

Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Mike Spezi
Czy ma może mniej niż 23 lata? Przecież nie ma prawa jazdy od nawet 3 lat?? W takim razie poprawiona lub zwykła zasada dotycząca drugiego samochodu przez matkę również nie jest specjalnie tańsza. U nas możesz na przykład opłacać składki miesięcznie, bez konieczności ponoszenia wysokich dopłat! Mówię tylko: Termin upływa 30.11.2009 r. Do tego czasu możesz zmienić swoje ubezpieczenie samochodowe. Pozdrawiam, Mike

Napisany przez ADMCI4
Więc moje ubezpieczenie początkowo chciało pobierać składkę kwartalnie, ale ostatecznie teraz mogę płacić miesięcznie. Jeśli pojawi się stres, po prostu zmienię z powrotem ubezpieczyciela.

Napisany przez PI112
Cześć, moje pytanie nt. jazdy wspomaganej wynika z faktu, że w tych przypadkach oferujemy ubezpieczenie dla nowych kierowców bez dodatkowej opłaty. Dodatkowo, w tym przypadku stosuje się ulepszoną zasadę drugiego samochodu. Wyjaśnię to dokładniej w nowym wpisie. Pozdrawiam, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata