Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Spłać refinansowanie przed rozpoczęciem.

Napisany przez Marc01
Cześć wszystkim. Być może ktoś z Was miał już podobny problem: W maju 2009 roku podpisaliśmy umowę dotyczącą refinansowania naszego domu. refinansowanie to miało rozpocząć się 1.1.2010 roku. Teraz podjęliśmy nagłą decyzję o sprzedaży domu. Teraz moje pytanie: Czy istnieje możliwość wycofania się z zawartej umowy? Z góry dziękuję. Marc01

Napisany przez MThiemann
Cześć Marc01, w zasadzie w maju 2009 roku podpisałeś ważną umowę pożyczki, którą nie możesz tak po prostu odwołać. Dlatego należy założyć, że twoje bank wypuści cię z umowy tylko w zamian za zapłatę odszkodowania za wcześniejszą spłatę kredytu lub odszkodowania za niespełnienie warunków umowy. Niemniej jednak powinieneś skontaktować się z bankiem i spróbować argumentować na rzecz zastosowania reguł łagodzących. Powodzenia i pozdrowienia. M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Mam też pytanie.... Jeśli bank wypowiedział faktyczną hipotekę (z powodu zaległości w płatnościach), a ja podpisałem u tego samego banku refinansowanie na 02/10 rok temu, czy jest to wiążące dla obu stron? Czy w ogóle mogę podpisać nowe finansowanie? Pozdrowienia Jannes

Napisany przez MThiemann
Cześć Jannes, w przypadku refinansowania została zawarta ważna umowa pożyczkowa między Tobą a Twoim bankiem, której w zasadzie obie strony muszą przestrzegać. Większość banków zabezpiecza się odnośnie tych umów pożyczkowych na przyszłe finansowanie poprzez dodanie do umowy kredytowej warunku, że w przypadku refinansowania nie może występować zaległości w płatnościach ani negatywne wpisy w Biurze Informacji Kredytowej. Często nawet przed wypłatą funduszy muszą zostać przedstawione aktualne zaświadczenia o zarobkach. Może się więc zdarzyć, że Twój bank nie czuje się zobowiązany do refinansowania z powodu zaległości w płatnościach. Jednak z mojego punktu widzenia, w takim przypadku również powinien on również rozwiązać tę umowę pożyczkową. Mój tip: Najpierw sprawdź umowę pożyczkową pod kątem wspomnianych warunków i ponownie porozmawiaj z Twoim bankiem. Ponieważ finansowanie refinansowania także może być trudne, ponieważ każdy nowy bank będzie wymagał potwierdzenia od Twojego starego banku, że nie było żadnych zaległości w płatnościach. Jeśli tego potwierdzenia zabraknie, inne banki będą miały również o tym informację i nie udzielą pożyczki. Wiele pozdrowień i powodzenia. M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata