Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Umowa oszczędnościowa jako ogólna forma lokaty pieniędzy bez konkretnych celów

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy czytelnicy; od kilku miesięcy skończyłem szkolenie i chciałbym zawrzeć umowę oszczędnościową na cele mieszkaniowe. Zostało mi to polecane przez moich rodziców... Jednak jeśli w tej chwili w ogóle nie wiem, czy kiedykolwiek chcę posiadać własność, na co muszę zwrócić uwagę podczas zawierania umowy? W pewnych sytuacjach chciałbym również móc dysponować pieniędzmi w zupełnie inny sposób i w krótkim okresie czasu. Macie dla mnie jakieś wskazówki??? Dzięki i miłego wieczoru Martin1

Re: Umowa oszczędnościowa jako ogólna forma lokaty pieniędzy bez konkretnych celów

Napisany przez ADMCI4
Jeśli już musi to być umowa oszczędnościowa z możliwością budowania kapitału, upewnij się, że wybierasz niewielką sumę do oszczędzania. Nie więcej niż 10 000 euro!

Napisany przez C. Andreas
Cześć, w takim razie powinieneś zachować sobie wszystkie opcje otwarte. Oznacza to, że podejmujesz decyzję dopiero po minimum 7 latach, czy chcesz wybrać oprocentowanie (4%) czy pożyczkę na około 4%. Dobre możliwości w tej opcji masz w: 1.) Alten Leipziger 2.) Deutscher Ring 3.) Badenia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata