Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Zainwestować 500 000 euro, ale jak?

Napisany przez musidenn
Jak zainwestowalibyście 500 000 euro, jeśli roczne odsetki w wysokości kilku tysięcy euro są dla was niezbędne?

Napisany przez wolfgang
Podzieliłbym pieniądze w następujący sposób: - Jedną trzecią otrzyma moja żona - Po konsultacji z bankiem połowę zainwestuję - Resztę podzielę równo między określonych członków rodziny Pozdrowienia Wolfgang

Napisany przez ADMCI4
Zdecydowałbym się na niezależne doradztwo, niezależnie od AWD i MLP.. Pozdrowienia.

Napisany przez ADMCI4
soyatrinker pisze: Zasugerowałbym, abyś skorzystał z niezależnej porady finansowej, z pominięciem AWD i MLP.. Pozdrowienia.
Sprawdź w Google hasła AWD Probleme lub MLP Probleme. W ten sposób zobaczysz, jak tracą Twoje pieniądze ci, którzy oferują pozornie dobre propozycje optymalizacji majątku ;-)

Napisany przez EuroPaule
musidenn pisze: Jak zainwestowalibyście 500 000 euro, jeśli potrzebujecie kilku tysięcy euro odsetek rocznie?
Cześć, kilka tysięcy to bardzo rozciągliwe pojęcie. 1% odpowiada 5 000 euro. Jakie więc muszą być procenty? (25% zostanie potrącone na podatek) Obecnie federalne obligacje dają około trzy procent przy okresie inwestycji wynoszącym 10 lat. Wszystko, co przynosi więcej, wiąże się gdzieś z większym ryzykiem. Jeśli nie masz pojęcia i nie chcesz się sama/sam z tym zapoznawać, postępowałbym w następujący sposób: 1. Zdeponuj wymaganą kwotę na co najmniej 2 lata na koncie oszczędnościowym i pokryj z niej odpowiednie potrzeby. 2. Przeprowadź rozmowy z różnymi doradcami finansowymi w sprawie pozostałej kwoty, a następnie wybierz tego, który zrobił na tobie najlepsze wrażenie. Dobrzy doradcy mający doświadczenie pracują z całą pewnością nie w AWD, MLP, DVAG, OVB, Telis, Tecis, Ascent, HMI itp. Prawdopodobnie znajdziesz ich tutaj: www.vuv.de https://www.v-bank.com/personal/vermoegensverwalter Powodzenia Paule

Napisany przez ADMCI4
Najbezpieczniejszym i najbardziej dochodowym sposobem lokowania pieniędzy są nadal nieruchomości

Napisany przez EuroPaule
Fitzle pisze: Najbezpieczniejszą i najbardziej dochodową inwestycją są zawsze nieruchomości
Niektóre bardziej, inne mniej. Ale jeśli zależy nam na dochodach, to ryzyko niewypłaty wynajmu nie może być lekceważone.

Napisany przez PI112
Cześć Fritzle, Przy średniej stopie zwrotu z najmu nieco ponad 3% (przed odliczeniem podatku) nie mogę mówić o opłacalnej inwestycji. Szczególnie po odjęciu rezerw na konserwację itp. Istnieje także ryzyko niewypłacalności najmu. W mojej ocenie ta opcja opłaca się tylko wtedy, gdy mogę ją wykorzystać podatkowo. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez StingRay68
Naprawdę proste: -10% stopa zwrotu p.a. gwarantowana umownie plus udział w zyskach -Pełne zabezpieczenie kapitału (możliwe do gwarancji państwowej) -Okres trwania od 2 lat Na tym naprawdę można żyć. Gdzie jest problem?

Napisany przez C. Andreas
soyatrinker pisze: Zostanę doradzona niezależnie od AWD i MLP.. Pozdrowienia.
Proszę, nie rób głupot. To tylko przykrywka, pod spodem kryje się surowa polityka firmy. Jeśli naprawdę chcesz być niezależny, musisz skorzystać z usług maklera lub wybrać doradztwo płatne.

Napisany przez EuroPaule
StingRay68 pisze: Bardzo proste: -10% corocznie gwarantowanej stopy zwrotu plus udział w zyskach -Pełne zabezpieczenie kapitału (do możliwości gwarancji państwowej) -Okres inwestycji od 2 lat Z takiego dochodu można spokojnie żyć. Gdzie jest problem?
Cześć, Problemem byłoby, gdyby to było dokładnie to, co oferują dotychczasowe inwestycje, które obiecywały takie rajskie warunki: IOS Investors Overseas Services - Wikipedia European Kings Club European Kings Club - Wikipedia Phoenix ARGE-Phoenix Securenta Göttinger Gruppe - Wikipedia Madoff Bernard L. Madoff - Wikipedia Nie chcę sugerować, że mówisz o takiej inwestycji. Jednakże Twoje wypowiedzi pokrywają się z obietnicami wszystkich tych przypadków. Z drugiej strony osobiście nie znam żadnej formy inwestycji, która na dłuższą metę oferowałaby takie warunki w sposób solidny. Może to być problem? Pozdrawiam, Paule

Cześć EuroPaule, Cytat: Z drugiej strony, osobiście nie znam żadnej formy inwestycji, która oferowałaby trwałe i poważne warunki. Wygląda na to, że problemem jest rzeczywiście twoja niewiedza. Ciągle zauważam, że zawsze krytykujesz wszystko i wszystkich, chociaż nie znasz tła. A może po prostu zapytaj o co dokładnie chodzi w komentarzach poszczególnych komentatorów tutaj, zamiast tylko wydawać destrukcyjne komentarze. Jeśli podajesz przykłady inwestycji, które nie posiadają wartościowego zabezpieczenia kapitału i porównujesz je z wartościowym zabezpieczeniem kapitału (np. gwarancją państwową Niemiec), to nie ma potrzeby dyskutować dalej o tobie i twojej wiedzy!

Napisany przez EuroPaule
Witaj Stingray, nie dojdziemy daleko za pomocą osobistych ataków. A także nie zdołasz mnie zastraszyć nimi. Twój pierwszy post niestety nie przyczynia się do rozwiązania mojej niewiedzy i niewiedzy większości milczących. Pomogłoby, gdybyś po prostu wyjaśnił, o jaką inwestycję chodzi i jakie warunki prowadzą do tak niezwykle atrakcyjnych warunków. Nie musisz jednak ponownie szczegółowo wyjaśniać koncepcji zabezpieczonych inwestycji partnerskich, śledziłem twoje wypowiedzi na tym forum i na wer-weiss-was. Ryzykując to, że ponownie zostanie to przez ciebie uznane za obgadanie wszystkiego i wszystkich lub komentarz destrukcyjny, oto konkretne pytanie, na które odpowiedzi nie podałeś dotąd: Dlaczego ktoś płaci za tak bezpieczną inwestycję tak dużo więcej niż musiałby zgodnie z obecną sytuacją rynkową? Pozdrowienia Paule

EuroPaule pisze: Witaj Stingray, Dlaczego ktoś płaci za taki pewny produkt znacznie więcej, niż to wynikałoby z obecnej sytuacji na rynku? Paule
Witaj EuroPaule, Twoje pytanie doskonale potwierdza moje przypuszczenie, że brakuje Ci pewnej wiedzy ogólnej (nic z tego, to dotyczy większości osób). Mogę teraz zacząć pisać strony za stronami, ale spróbuję to streścić, abyś miał więcej przestrzeni do interpretacji. Nie płaci się więcej niż zazwyczaj, a nawet mniej niż można, ponieważ uczciwi dostawcy chcą mieć pewien margines w górę, aby móc dokonać wypłat z zysków. Takie kwoty są zwykłe w branży finansowej (nawet teraz, podczas kryzysu finansowego). Dlaczego więc reszta jest karmiona mizernymi odsetkami, jest bardzo proste: 1) Trzeba mieć odpowiednio wysokie środki finansowe, aby móc grać w tej lidze. 2) Większość inwestorów inwestuje w formy inwestycji, w których większość zysków jest pochłaniana przez drogie zarządzanie i struktury dystrybucji. 3) Istnieje wystarczająco dużo osób (w tym również Ty), które nie przestają przekonywać konsultujących, że nie da się osiągnąć więcej niż kilka procent rocznie, zwłaszcza przy wysokim zabezpieczeniu kapitału. 4) Tylko nieliczni wiedzą (albo nie chcą wiedzieć), że poza bankami, ubezpieczycielami i towarzystwami funduszy inwestycyjnych istnieje jeszcze inny świat, który jest nawet starszy i od zawsze skuteczniejszy niż to, co można kupić w kolorowych (bez znaczenia) broszurach. A ponieważ nie może się wydarzyć to, czego nie ma, dwa małe przykłady: -Dlaczego tak wielu ludzi kupuje w sklepach specjalistycznych, skoro mogliby kupić produkty bezpośrednio od producenta taniej? -Dlaczego specjalistyczna firma płaci specjalistycznemu pracownikowi dobrą stawkę za godzinę pracy, podczas gdy firma agencji pracy tym samym, równie wykwalifikowanym pracownikom płaci tylko trzecią część? Nawiasem mówiąc, interesujące jest, że wspominasz o udziałach partycypacyjnych. Tego obszaru nie wspomniałem ani nie miałem na myśli. Drogi EuroPaule, na rynku finansowym istnieje wiele innych produktów!

Napisany przez EuroPaule
StingRay68 pisze: Cześć EuroPaule, Twoje pytanie doskonale potwierdza moją przypuszczenie, że brakuje Ci pewnej wiedzy z zakresu finansów (nic z tąd, większości też trudno z tym). Mogę teraz pisać strony w tej sprawie, ale spróbuję to skrócić, abyś miał więcej miejsca na interpretacje
I tu rażący rajski manta, odpowiednio jak dla drapieżnika, atakuje biednego EuroPaule... . Cytat StingRay68 Nie wypłaca się więcej niż zwykle, a nawet mniej, niż można, ponieważ uczciwi dostawcy chcą zachować pewien margines w górę, aby móc przeprowadzać wypłaty zysków. To nie odpowiada na pytanie. Udowodniono, że jako inicjator można obecnie pozyskać duże kwoty pieniędzy inwestorów w bezpiecznych inwestycjach, płacąc nieco ponad 3,25%. Dlaczego więc ten inicjator płaci potrójną kwotę bez potrzeby? Cytat StingRay68 Te kwoty są całkowicie normalne w branży finansowej (nawet teraz, podczas kryzysu finansowego). Dlaczego więc tłum zostaje zaspokajany znikomymi odsetkami jest całkiem proste: 1) Trzeba mieć odpowiednie środki finansowe, aby móc grać w tej lidze. 2) Większość inwestorów inwestuje w formy inwestycji, w których większość zysków jest pożytkowana przez drogie zarządzanie i struktury sprzedaży. 3) Istnieje wystarczająca liczba osób (w tym także Ty), które nie przestają wmawiać szukającym porad, że nie można osiągnąć więcej niż kilka procent rocznie, a zwłaszcza przy wysokim zabezpieczeniu kapitałowym. 4) Tylko nieliczni wiedzą (albo chcą wiedzieć), że oprócz banków, ubezpieczycieli i towarzystw funduszy inwestycyjnych istnieje także inny świat, który jest nawet starszy i od zawsze odnosił sukcesy, niż to co sprzedaje się w kolorowych (nietrafionych) broszurach. Teraz żyjemy właśnie z powodu kryzysu finansowego w czasie, w którym bardzo duże kwoty gotówki desperacko poszukują bezpiecznych inwestycji z trochę zysku. Mówimy tu o setkach miliardów euro instytucjonalnych inwestorów. Popyt na wszelkiego rodzaju papiery wartościowe i cena złota to wyraźne sygnały w tej kwestii. Gdyby opisana przez Ciebie inwestycja działała tak, jak opisano, ta inwestycja zalewałaby pieniędzmi. I żaden inicjator takiej inwestycji nie musiałby podejmować trudnej i kosztownej drogi przez prywatnego inwestora. Cytat StingRay68 I ponieważ to, czego nie ma, nie może nie być, kilka małych przykładów: -Dlaczego tyle osób kupuje w detalu, skoro mogą dostać towar bezpośrednio od producenta taniej? Może dlatego, że już obok jest sklep Rewe, a nie każdy codziennie mijaj osiedla Proctera czy Nestlea? Czy zauważyłeś ilość outletów fabrycznych? Jakby nikt nie wpadł na ten pomysł. Cytat StingRay68 -Dlaczego firma branżowa płaci wysoką stawkę godzinową fachowcowi, gdy firma pracy tymczasowej musi zapłacić tylko trzecią część równie wykwalifikowanemu fachowcowi? Przepraszam, ale to argument jest naprawdę poniżej Twojego poziomu! Spróbuj zatrudnić pracownika fachowego przez firmę pracy tymczasowej.... . Cytat StingRay68 -Zresztą ciekawe, że wspominasz o udziałach komandytowych. Ten obszar ani nie został przeze mnie wspomniany, ani przez moją głowę nie przemknął. Ładna próba! Ale może będziesz uprzejmy i oświecisz nas, co tym razem miałeś na myśli? Bardzo bym się cieszył. Wiesz, z powodu pola interpretacji.... Cytat StingRay68 Drogi EuroPaule, istnieje na rynku finansowym wiele innych produktów! Dzięki drogi rybko drapieżna za tą cenną wskazówkę. Sam bym na to nie wpadł!

Napisany przez ADMCI4
@StingRay68: Dwucyfrowy zysk bez ryzyka nie jest również możliwy na rynku inwestycyjnym, proszę skonsultować się z wiarygodnym pośrednikiem i ewentualnie poprosić o przesłanie prospektów inwestycyjnych. Ponadto zgadzam się z EuroPaule pod względem treści i odsyłam do następującego wątku: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=2873 marketmaker2

Napisany przez ADMCI4
@ all Dobra wieczór!!!! Dlaczego się kłócicie tak???? Stingrayowi i europaulowi powiem, macie rację oboje. Wysokie zyski i bezpieczeństwo zazwyczaj się wykluczają. Ale co jest normalne na rynku kapitałowym? 2,25% w ubezpieczeniu? Oszustwo!!! 1% w BSV? Oszustwo!!!! Fundusze akcyjne? Poniżej przeciętnej i często zbyt drogie, zwłaszcza niemal niezarządzane. Zostały tylko produkty dźwigniowe i transakcje różnicowe w oprocentowaniu? Zysk? 10-25% Bezpieczeństwo? 100% gwarantowane przez dużą bank. Ocenione na AA. (bo istnieje tylko jeden w Niemczech) Zabezpieczone udziały, z możliwością rocznego wypowiedzenia, 8,4% wypłat. Gwarancja od dużego banku. itp. Więc dobre, bezpieczne i dochodowe produkty są dostępne w wystarczającej ilości. To tylko kwestia decyzji każdego, czy chce z nich skorzystać. Pozdrowienia

Napisany przez heipe
W czasach inflacji inwestycja w nieruchomości nie jest koniecznie błędem, jak wielu nadal uważa (i ja również)

Napisany przez Orakel
Jeśli pojawiają się tu nazwy takie jak Ascent, MLP, AWD lub DVAG, powinieneś być bardzo ostrożny. Więcej informacji o Ascent znajdziesz na następnej stronie internetowej: Jeśli chcesz przeczytać więcej informacji na temat Ascent, odwiedź stronę internetową: https://www.forum-55plus.de/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=168

Napisany przez obelix
Cześć, Tutaj został przywrócony do życia dość stary post, który - moim zdaniem - nie został odpowiednio zakończony i wyjaśniony ponad rok temu. Zauważam to jako nowicjusz tutaj na forum. Wysokie obietnice zwrotu znikają, gdy stawiane są konkretne pytania. Wtedy temat jest uznawany za zakończony lub rozwija się ewentualnie na poziomie wiadomości prywatnych lub na pobocznych frontach??? Ja również należę do tych, którzy za mało o tym rozumieją i wierzą, że wysoki zwrot, na przykład powyżej 8% rocznie, i 100% bezpieczeństwo nie idą ze sobą w parze. Niestety.

Napisany przez EuroPaule

Ja, należę także do tych, którzy mają zbyt małą wiedzę na ten temat i uważają, że wysoki zwrot, na przykład powyżej 8% rocznie, i bezpieczeństwo w 100% nie idą ze sobą w parze. Niestety.

Cześć,

Na razie zrozumiałeś najważniejsze.

Co do tematu zamykania takich wątków.
Praktycznie niemożliwe jest, aby osoby dyskutujące przeciwnie doszły na końcu do porozumienia.
Istnieje przecież uzasadniona różnorodność poglądów. Jako zainteresowany czytelnik musisz wyłuskać swój własny punkt widzenia z różnych perspektyw.

Kiedy oferowane są takie bezwartościowe propozycje z wysokim zyskiem i całkowitą pewnością, zawsze jest to jakaś próba naciągania.
Nic dobrego z tego nie wynika, poza tym, że tacy ludzie znowu znikać.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez obelix

Cześć,

najważniejsze już zrozumiałeś.

Cześć,

To mogło być warte podziękowania.

Cytat od EuroPaule

Mało prawdopodobne, że ludzie dyskutujący tutaj przeciwstawnie zgodzą się na cokolwiek wspólnego.
Istnieją różne punkty widzenia. Jako zainteresowany czytelnik musisz samodzielnie skonstruować swoje stanowisko z różnych perspektyw.

100% OK!

Cytat od EuroPaule

Jeśli bezwartościowe oferty z wysokimi zyskami przy absolutnej pewności są wyrzucane na stół, zawsze ktoś próbuje naciągnąć naiwnych.
Nie ma nic lepszego niż to, że ci ludzie znów odchodzą.

O to właśnie chodzi! Do tej pory nie znalazłem żadnego wpisu z superofertą popartą faktami.

...albo tego nie zrozumiałem.

Może to było powodem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata