Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Czy ma pan/pani rozszerzenie gwarancji na laptopie?

Napisany przez ADMCI4
Niedawno zakupiłem laptopa. Czy warto jest wykupić dłuższy okres gwarancji na urządzenie poza standardowym okresem gwarancji?

Napisany przez ADMCI4
Peter Maier pisze: niedawno zakupiłem laptop. Czy sprzedawca oferuje na ten sprzęt dłuższy okres gwarancji? Czy w ogóle ma sens zawieranie dodatkowego ubezpieczenia poza standardowym okresem gwarancyjnym?
Faktycznie, sama sobie już zadałeś właściwe pytanie. Większość urządzeń, takich jak komputery i telewizory, ma z reguły co najmniej 2 lata gwarancji, więc dodatkowe przedłużenie gwarancji często nie jest konieczne, gdyż związane jest to z dodatkowymi problemami i kosztami. Zużycie urządzenia nie jest w żaden sposób ubezpieczalne. Ponadto, przedłużenie gwarancji w przypadku uszkodzeń zazwyczaj nie obejmuje automatycznie nowego urządzenia, ale zazwyczaj tylko zabezpiecza naprawę urządzenia. Trzecim czynnikiem jest ochrona przed kradzieżą, co byłoby objęte Twoim ubezpieczeniem domowym. Czy widzisz jeszcze potrzebę przedłużenia gwarancji? putty

Napisany przez Klaus1258
Ja, zgadzam się z Tobą co do Puttyego ... - nie sądzę, że powinieneś/z powinnaś dokonywać kolejnego przedłużenia gwarancji. 2 lata to już całkiem spory czas, a pieniądze, które zostaną wydane na to przedłużenie, z pewnością lepiej zainwestować w inne rzeczy.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Zastanowię się nad przedłużeniem gwarancji. Pozdrowienia, Peter Maier

Napisany przez Chen
Mogę oczywiście mówić tylko za siebie, ale przedłużyłem gwarancję na mój notebook, a w szczególności usługę serwisu na miejscu. Szczególnie przy urządzeniach starszych niż 2 lata można spodziewać się awarii, i przy tego rodzaju gwarancji przynajmniej nie jestem pozostawiony sam sobie, gdyż specjalista przychodzi do mnie i sprawdza sprawę.

Napisany przez blazilla
Chwila: Urządzenia mają dwuletnią gwarancję! To coś innego niż gwarancja! Dlatego może być sensowne rozszerzenie gwarancji (!) na dwa lub trzy lata, zwłaszcza jeśli planuje się dłuższe korzystanie z urządzenia. Ja również zakupiłem rozszerzenia gwarancji dla moich dwóch laptopów (z jednego na trzy lata). W końcu chcę korzystać z inwestycji przez dłuższy czas. A jeśli urządzenie ulegnie awarii po półtora roku, to nie mam prawa do gwarancji od producenta, a także po półtora roku muszę udowodnić to sprzedawcy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata