Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwy jest zakup domu bez wkładu własnego?

Napisany przez ADMCI4
Mój przyjaciel chce kupić Dom, ale nie ma wkładu własnego. Jego bank domowy udzieliłby mu kredytu, ale ja miałbym zostać uwzględniony w umowie kupna, a kredyt nadal miałby być tylko na jego nazwisko. Ponadto, sam mam długi. Czy to możliwe?

Napisany przez MThiemann
Cześć Troja, w zasadzie tak, chociaż finansowanie bez wkładu własnego staje się droższe. Banki naliczą wtedy odpowiednie dodatkowe odsetki. Jeśli Twoje dochody są wystarczające, aby poradzić sobie ze wszystkimi zobowiązaniami finansowymi, w tym ratami kredytowymi, finansowanie powinno być możliwe. Czy dobrze Cię zrozumiałem? Zamierzasz zostać współwłaścicielką, ale nie wystąpisz jako pożyczkobiorczyni? W takim przypadku bank nie uwzględni Twoich dochodów podczas oceny płynności finansowej. Pozdrawiam M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Troja pisze: Mój przyjaciel chce kupić Dom, ale nie ma własnego kapitału. Jego bank domowy udzieliłby mu kredytu, ale zostałbym włączony do umowy kupna i sprzedaży, a kredyt mógłby zostać udzielony wyłącznie na jego nazwisko. Ponadto mam własne długi. Czy to możliwe?
Wygląda na to, że już coś jest nie tak z doradztwem finansowym. Nawet z powodu twoich długów nie możesz występować jako kredytobiorca. Bardziej wydaje mi się to marzeniem twojego przyjaciela niż informacją banku! Nie wyobrażam sobie, by jakikolwiek bank zgodził się na coś takiego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata