Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy istnieją wytyczne dotyczące kredytów konsumenckich?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forum Finansowe, chciałbym kupić nowy samochód, ale brakuje mi na niego odpowiednich pieniędzy. Moje bank może udzielić mi kredytu konsumenckiego. Tylko, że słyszałem od kilku znajomych, że po zawarciu umowy kredytowej niskie oprocentowanie może nagle znacznie wzrosnąć. Czy to możliwe? Czy nie ma na to żadnych przepisów prawa? Pozdrowienia, Indianin

Napisany przez MThiemann
Cześć Indianie, jeśli bierzesz kredyt ratalny na zakup samochodu na określony czas, to oprocentowanie jest również stałe. W przypadku kredytu ramowego sytuacja wygląda inaczej. Tutaj oprocentowanie może być później zmienione - w zależności od warunków rynkowych. Dlatego powinieneś zdecydować się na kredyt ratalny. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Jeszcze nie! Rząd federalny przygotowuje ustawę o nazwie Wdrożenie dyrektywy dotyczącej kredytów konsumenckich i dyrektywy dotyczącej usług płatniczych, która implementuje dyrektywy UE. W przyszłości banki będą musiały lepiej informować o warunkach kredytowych, a kredytobiorcy będą mogli wypowiadać umowy w dowolnym momencie!

Napisany przez ADMCI4
Twoi przyjaciele mają rację. Wiele banków faktycznie reklamuje niskie stopy procentowe kredytów, a po podpisaniu umowy na papierze pojawiają się zupełnie inne liczby! Sam też już raz wpadłem w tę pułapkę...

Napisany przez ADMCI4
No to niedługo będzie kres postawionej przez banki postawie. Dobrze tak!

Napisany przez ADMCI4
Kiedy ustawa ma wejść w życie?

Napisany przez ADMCI4
O ile mi wiadomo, części ustawy dotyczące sektora kredytowego mają wejść w życie 11 czerwca 2010 r. Niestety, nie znam szczegółów dotyczących tej ustawy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata