Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Fujitsu-Siemens

Napisany przez 2cybercrash
Po wielu latach dziś kurs certyfikatu SWX Fujitsu wynosi ponad 10 CHF. Wskaźnik PE Fujitsu wynosi 32. Ostatnio przejęto segment Siemensa. Komputery Fujitsu-Siemens mają imponujący poziom jakości i wydajności. Systemy kasowe stanowią istotny rynek. Jednak reagują także wrażliwie na sytuację walutową jen/dolar! Canon SWX, brak wolumenu, brak handlu, brak reakcji kursu! Toshiba SWX, bez zmian, brak reakcji. Sony w dołku, niedługo zdekatowana SWX, co z akcją? Na szczęście uniknięto.

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Sony negatywnie oceniane, niedługo SWX zdeaktualizuje, czy warto zniszczyć akcje? Na szczęście ich uniknąłem.
W sumie nie jestem fanem Sony... po Walkmanie trochę zaspanych, ale teraz nie trzeba ich od razu zniszczyć. Popyt na telewizory LCD wzrósł znacznie, a ponadto niedługo będzie dostępna PlayStation 3. To jeszcze się ruszy... a także jen może ci znowu przynieść kilka zniżek... Cierpliwość jest wymagana, Cybercrash...

Napisany przez beta
Dany1 pisze: Właściwie nie jestem fanem Sony... po Walkmanie trochę zasiedzieli na laurach, ale teraz nie musisz od razu ich złomować. Popyt na telewizory LCD mocno wzrósł, ponadto niedługo wchodzi na rynek Pledistation 3. To jeszcze się rozkręci... a może jen znowu przyniesie Ci kilka rabatowych cukiereczków... Cierpliwość jest wymagana, Cybercrash...
Podzielam zdanie Dany... Cierpliwość jest potrzebna. Prawdopodobnie Mistrzostwa Świata w piłce nożnej przyniosą wzrost popytu na telewizory LCD. Ale uwaga na Sharp... Do tego dochodzi Playstation 3. Trzeba jednak przyznać, że Apple dał im w kość w kwestii odtwarzaczy MP3. Niedawno czytałem gdzieś, że bogaci Saudyjczycy chcą zainwestować w Sony... cóż, jakkolwiek to rozumieć. Moim zdaniem: Ogólnie rzecz biorąc, kciuki w górę dla Sony, to i tak BARDZO wartościowa marka, cztery bardzo cenne litery 8)

Napisany przez ADMCI4
Wysiadłem z Sony z zyskiem 51 franków Szwajcarskich. Chciałbym powtórzyć ćwiczenie, jeśli kurs znowu spadnie. Firma ma doskonałą gamę produktów, ale nie wie, jak na nich zarobić pieniądze. Typowy japoński problem. Prawdopodobnie mają zbyt drogą infrastrukturę lub zbyt wielu niewydajnych pracowników. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Cześć, W przypadku FSC należy być bardzo ostrożnym. Najnowsza generacja telewizorów plazmowych sprawiła zarówno Fujitsu-Siemensowi, jak i Sony znaczne problemy. Na przykład FSC musiał praktycznie wszystkie modele MYRICA odesłać z powrotem do Azji, a kompletnie nowy ekran musiał zostać opracowany. Spowodowało to tymczasowy brak dostaw i naprawdę świetne urządzenia nie mogły być sprzedawane. Powoli urządzenia są teraz dostarczane, ale z powodu utraty czasu nie mają przewagi nad konkurencją. W przypadku Sony mogły wystąpić podobne lub nawet poważniejsze problemy z ekranami plazmowymi; jednakże w przypadku Sony może to mieć mniejsze znaczenie... Pozdrawiam Quiz

Certyfikat SWX firmy Fujitsu dzisiaj notuje się po kursie 11 CHF przy praktycznie tylko zakupach. Mam wystarczającą ilość na magazynie, teraz pozwolę im tam pozostać, jest ich już tylko kilka. Co jeśli nagle pojawią się lepsze informacje finansowe? Fujitsu jest wszędzie, ukryty w wszystkich możliwych urządzeniach. Zauważyłem, że na przykład drukarki laserowe HP najniższej klasy cenowej są wyposażone w pamięć/procesory Fujitsu, oferując doskonałe stosunek jakości do ceny.

Dzisiaj zdecydowałem się ostatecznie wycofać nieprzewidywalne akcje Fujitsu z uwagi na wysoki wskaźnik kurs/zysk. Od 2003 roku osiągnęły one netto zysk 15%. Wcześniej zanotowano stratę w wysokości 80% wartości kursu! Japonia nadal pozostaje nerwowym i irytującym rynkiem. Warto pamiętać, że w marcu w Japonii często dokonuje się znaczących wycofywań ze względów podatkowych. Jeśli wartość akcji odbije się w ciągu miesiąca, można zaryzykować powrót na niższym poziomie lub nie.

Napisany przez ADMCI4
Cybercrash pisze: Japonia pozostaje nerwowym irytującym rynkiem Zgadzam się, ale są tam także kilka zwrotów akcji, takich jak Fujitsu. Wrócę do gry, gdy rynek się zawali. Ciekawe, że również dokonujesz odpisów umarzających w prywatnym portfolio - z nowym początkiem w 2003 roku. Też powinienem to zrobić - w przypadku Sun Microsystems! W innym przypadku czeka się na nieosiągalne cele. Lancelot

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata