Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Założenie konta bankowego dla dziecka?

Napisany przez ADMCI4
Tak do końca nie rozumiem instytucji kredytowych w dzisiejszych czasach. Kilka dni temu otrzymaliśmy list od banku mojej żony. Dotyczył naszej córki, która niedawno skończyła jedenaście lat. Oferta dotyczyła otwarcia konta bieżącego dla niej lub dla nas. Rozumiem, że 14- lub 15-latkowie mogą w ten sposób dobrze nauczyć się zarządzać swoimi pieniędzmi, ale jaki jest z tego korzyść dla jedenastolatki? A może jest jakiś głębszy sens dla banku? Czy jesteśmy staroświeccy, że uważamy to za nierozsądne? Enzian

Napisany przez ADMCI4
Enzian pisze: Tak zu do końca nie rozumiem instytucji kredytowych w dzisiejszych czasach. Kilka dni temu otrzymaliśmy list od Sparkasse mojej żony. Dotyczył naszej córki, która kilka tygodni temu skończyła jedenaście lat. W liście proponowano otwarcie dla niej konta osobistego. Rozumiem, że dla czternastolatków lub piętnastolatków to dobry sposób na naukę zarządzania swoimi pieniędzmi, ale jaki jest z tego korzyść dla jedenastolatki? Czy może to ma jakiś głębszy sens dla banku? Czy jesteśmy staroświeccy, że uważamy to za nierozsądne? Enzian
Oprócz reklamy dla klientów i wczesnego związania z produktem, nie widzę w tej akcji dużego sensu. Zdecydowanie inaczej jest w przypadku nastolatków. Sam to doświadczam z moim własnym synem.

Napisany przez ADMCI4
Mój brat ma dwanaście lat i od prawie roku ma rachunek bieżący w Sparkasse. Dzieci w dzisiejszych czasach uczą się wcześniej radzić sobie z pieniędzmi i zarządzać swoimi własnymi funduszami...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata