Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Korzyści z oszczędzania na cele mieszkaniowe?

Napisany przez ADMCI4
Mój mąż i ja podpisaliśmy umowę oszczędnościową budowlaną, ponieważ powiedziano nam, że ma wiele zalet. Czy to prawda? Jak bezpieczna jest ta forma inwestycji? Będę wdzięczna za pomocne wskazówki. Inge

Napisany przez MThiemann
Cześć Inge, jakie korzyści zostały ci przedstawione? 1. Plan emerytalny z dopłatą od pracodawcy 2. Premia mieszkaniowa 3. Korzystny kredyt hipoteczny 4. Rezerwa na naprawy na przyszłe modernizacje Wszystkie te elementy są charakterystyczne dla umowy oszczędnościowej i kredytowej. Obecnie jednak kasy oszczędnościowo-budowlane wypłacają bardzo niskie odsetki od salda. Na moim BLOGU znajdziesz więcej informacji na temat Oszczędzania i kredytów hipotecznych: Bausparen BaufiService24 - Blog Pozdrowienia, M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Więc mogę Wam powiedzieć, że osobiście miałem tylko dobre doświadczenia z umową oszczędnościową budowlaną. W porównaniu z innymi formami lokowania kapitału jest ona bardzo bezpieczna i elastyczna. Szczególnie ważne jest, że to Wy decydujecie, na co później zostanie przeznaczone to pieniądze. Równie istotne jest to, że jest to bardzo rentowne, zwłaszcza jeśli nie skorzystacie z pożyczki budowlanej!!!

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym dodać jeszcze jedną ważną wskazówkę: jeśli kiedykolwiek rozważycie finansowanie domu własnego, posiadając umowę oszczędnościową mieszkaniową, będziecie mieć dostęp do korzystnych kredytów. To ma swoje znaczenie!

Napisany przez ADMCI4
Ponadto, niezależnie od obowiązującej stopy procentowej na rynkach, jesteś niezależny dzięki BSV, ponieważ stopy procentowe są gwarantowane umownie.

Napisany przez ADMCI4
Warto również pamiętać, że oszczędzanie na cele budowlane - oczywiście pod pewnymi warunkami - jest również wspierane przez państwo.

Napisany przez C. Andreas
Cześć, dużo zależy także od rodzaju taryfy i związanej z nią celu. Rozróżniamy 3 typy: 1.) Oszczędzający na zysku 2.) Oszczędzający na finansowaniu 3.) pożyczka opcjonalna lub zwrot opcjonalny Kim jesteście?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata