Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Płatności rat Leasingowych w przypadku upadłości firmy.

Napisany przez ADMCI4
Odkryłem ten absolutnie pomocny forum kilka dni temu i chciałbym teraz poprosić o radę. Do miesiąca temu prowadziłem firmę zajmującą się akcesoriami, winem i herbatą, którą niestety musiałem zamknąć z powodu niewystarczających dochodów. Firma wynajmowała pojazd, umowa ważna jest jeszcze pół roku. Czy w przypadku upadłości lub zakończenia działalności mogę zwrócić pojazd wcześniej i zatrzymać opłaty Leasingowe? Dziękuję, Bodo

Re: Płatności rat Leasingowych w przypadku upadłości firmy.

Napisany przez ADMCI4
Bodo6 pisze: Odkryłem to absolutnie pomocne forum kilka dni temu i chciałbym teraz poprosić o radę. Do miesiąca temu prowadziłem własną działalność z dodatkami, winem i herbatą, niestety z przyczyn braku dochodów musiałem ją zamknąć. Pojazd firmowy był w Leasingu, umowa obowiązuje jeszcze przez pół roku. Czy w przypadku upadłości lub zakończenia działalności mogę zwrócić samochód wcześniej i tym samym przerwać płatności Leasingowe? Dzięki, Bodo
Cześć Bodo6, To powinno być dokładnie sprecyzowane w twojej umowie, pod jakimi warunkami i czy w ogóle możesz zwrócić pojazd wcześniej. Najlepiej najpierw to sprawdź! Pozdrowienia, Raven

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata