Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Minimalna kwota do użycia karty kredytowej

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym prosić o poradę zanim w ogóle, ewentualnie, ośmieszę się przy kasie w supermarkecie. Niedawno odkryłem, że teraz w supermarkecie można płacić kartą kredytową, co osobiście bardzo popieram. Chciałbym jednak wiedzieć, czy istnieje minimalna kwota, od której można użyć karty. Czy ktoś już to wypróbował? Pozdrawiam.

Napisany przez ADMCI4
Nie sądzę, że istnieje tam jakiś limit, niedawno przed moimi oczami ktoś zapłacił kartą 2,49 euro jednakże może się to różnić między dyskontami...

Napisany przez ADMCI4
Wiem, że kiedyś przy płatności kartą debetową obowiązywała minimalna kwota 5 euro. Mogę sobie wyobrazić, że dotyczy to również kart kredytowych.

Napisany przez 1cent
Handlowcy muszą akceptować każdą formę płatności! Mogą więc przyjąć płatność kartą Visa za 1 litr mleka w cenie 0,90. W przeciwnym razie należy to zgłosić, a handlowiec będzie miał problemy z Cardcomplete! Może nawet zostać zwolniony. Wiele małych partnerów już zostało zwolnionych

Napisany przez 2Escorpio
1cent pisze: handlowcy muszą akceptować każdą formę płatności! Mogą więc zapłacić nawet 0,90 euro za litr mleka za pomocą karty Visa. W przeciwnym razie wystarczy zgłosić sprawę, a handlowiec ma kłopoty z cardcomplete! Może nawet zostać zwolniony. Kilku małych partnerów już zostało zwolnionych
Ma rację... choć ja osobiście uważam, że zwalnianie jest bardziej na niekorzyść klientów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata