Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy ubezpieczenie zdrowotne pokrywa wizyty lekarskie za granicą w Europie?

Napisany przez ADMCI4
Wśród moich krewnych jest kilka osób chorych na raka. Ponieważ znajduję się więc również w grupie ryzyka, bardzo boję się, że również zachoruję na raka. Wiem, że tylko przy wczesnym wykryciu istnieje szansa (jeśli w ogóle) dlatego corocznie poddaję się określonym testom. Teraz chciałabym dodatkowo raz w roku odwiedzić określonego lekarza za granicą, o którym słyszałam, że stosuje inne metody w badaniach profilaktycznych raka. Czy mogę założyć, że moje ubezpieczenie zdrowotne pokryje koszty za granicą? Pozdrawiam, Melina

Re: Czy ubezpieczenie zdrowotne pokrywa wizyty lekarskie za granicą w Europie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Melina, na podstawie mojej wiedzy, jeśli lekarz znajduje się w Europie, koszty są pokrywane przez ubezpieczenie zdrowotne. Niemniej jednak nie można wykluczyć, że będziesz musiała zapłacić część kosztów sama, ponieważ zwrot następuje tylko w wysokości standardowych opłat obowiązujących w Niemczech. Zalecałbym przed wizytą u lekarza za granicą skonsultować się z ubezpieczycielem zdrowotnym, aby uniknąć ewentualnych problemów z wyprzedzeniem. Pozdrowienia, Peters

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata