Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Poszukiwanie darmowego konta osobistego

Napisany przez robby
Tutaj na forum na pewno jest wielu ludzi, którym oszczędzanie jest tak samo ważne jak dla mnie. Kiedy w końcu września zobaczyłem na wyciągu opłatę za moje konto osobiste, prawie mi się zawiesiło w gardle. To wszystko po prostu jest zbyt drogie. Dlatego szukam banków oferujących darmowe konta osobiste. Nie muszą one być dla mnie dostępne na każdym rogu ulicy. Kto zna takie banki i może również podzielić się swoimi doświadczeniami?

Napisany przez ADMCI4
No, to byłby prawdziwy przełom. Sądzę, że takie oferty zawsze mają jakieś haczyki. Dlatego zastanowiłbym się nad tym aż trzy razy!!! Pozdrawiam...

Napisany przez ProperSoul
Cześć robby, na rynku istnieje już kilka darmowych kont osobistych. Niektóre z nich wymagają minimalnego miesięcznego wpływu, inne wymagają zakupu udziału w spółdzielni, a istnieje także konto DKB Cash, które nie ma żadnych haczyków. Brak opłat za prowadzenie konta, brak minimalnych wpłat, bezpłatne korzystanie z bankomatów itp. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie dkb.de lub na przykład tutaj: https://tinyurl.com/yathv35Powodzenia i serdeczne pozdrowienia ProperSoul

Napisany przez eiamin
Cześć, Może pomóc Ci po prostu porównanie, na przykład na stronie https://www.girokonten.de. Po przeprowadzeniu obliczeń możesz jeszcze raz skonsultować się z odpowiednim bankiem w sprawie warunków konta. Pozdrowienia

Napisany przez Arne Bender
Cześć Robby, w ING DiBa nie potrzeba minimalnego dochodu, prowadzenie konta jest darmowe, można bezpłatnie wypłacać pieniądze wszędzie i otrzymuje się bezpłatną kartę Visa. Jedynym minusem jest brak oddziałów i tylko kilka bankomatów. Ale ponieważ można korzystać z bankomatów wszystkich innych banków, to nie przeszkadza. Bankowość internetowa działa bez problemów, a jeśli coś się złego zdarzy, zawsze można zadzwonić na infolinię. Pozdrowienia

Napisany przez Doso
Miałem bardzo pozytywne doświadczenia z firmą Ing-Diba. To konto ma prawie żadne wady. Są dostępne oddziały i wypłata gotówki odbywa się za pomocą karty Visa - nie trzeba więc posiadać drugiej karty. Poza tym konto oraz karta Visa/EC są darmowe, można bezpłatnie wypłacać pieniądze w strefie euro i nawet obsługa jest świetna. Nie zamieszczam tutaj linku reklamowego.

Napisany przez m.mueller
Cześć, mogę polecić tylko DKB, tam otrzymasz bezpłatne konto Giro, wysokie oprocentowanie oraz możliwość bezpłatnego wypłacania pieniędzy na całym świecie z dowolnego bankomatu. Obsługa klienta przez e-mail i telefon jest pierwszorzędna. DKB została doceniona jako Najlepszy Bank, i nie bez powodu. Wielu moich znajomych i przyjaciół już przeniosło się do DKB i jest bardzo zadowolonych. Oto kilka podsumowanych faktów: *Link Usunięty* escorpio

Napisany przez m.mueller
Dlaczego mój link został usunięty?

*Link ZNOWU usunięty!*

Dlaczego linki zostały usunięte? Ponieważ pod tym linkiem znajduje się kolejny link do DKB, za który można zarobić pieniądze, gdy użytkownik na niego kliknie. Jesteśmy forum, na którym pomagamy użytkownikom w kwestiach finansowych, nie chcąc zarabiać na tym pieniędzy! escorpio

Napisany przez niceoak
Cześć, polecam wam bank Sparda-Bank Nürnberg...

...jestem ich klientem od ponad roku i nawet dostałem wtedy bonus startowy w wysokości 80 euro - oto link:

https://www.sparda-n.de/

Mam nadzieję, że pomogłem...

(edyt)
Zauważyłem właśnie, że obecnie nawet dla szybko zdecydowanych dostępny jest bonus startowy w wysokości 100 euro)

Napisany przez markus_86a
Od pięciu lat jestem klientem comdirect i nie mam się do czego przyczepić. Wszystko działa świetnie online, a jeśli coś nie zadziała, zawsze można uzyskać pomoc telefoniczną 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

Idealne rozwiązanie. Można wpłacać pieniądze w Commerzbank oraz w grupie Cash Group (Commerzbank, Hypo, Postbank, Deutsche Bank) można bezpłatnie wypłacać gotówkę.

comdirect.de

Napisany przez 2Escorpio

Jestem klientem comdirect od 5 lat i nie mogę narzekać. Wszystko działa świetnie online, a jeśli coś nie zadziała, zawsze można liczyć na pomoc telefoniczną 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

Idealne rozwiązanie. Można wpłacać pieniądze w Commerzbanku, a w grupie Cash Group (Commerzbank, Hypo, Postbank, Deutsche Bank) można bezpłatnie wypłacać gotówkę.

comdirect.de

Oferta comdirect jest całkiem ok, problemem jest jednak to, że karta Visa to nie karta kredytowa, a jedynie karta debetowa... dla mnie to już byłoby nie do przyjęcia.

Napisany przez markus_86a
Następnie spróbuj konta w DKB. Tam otrzymujesz darmową kartę VISA, dzięki której możesz darmowo wypłacać pieniądze na całym świecie. Jednak nie podoba mi się tamta przeglądarka i chyba nie można tam prowadzić depozytu.

W moim otoczeniu wielu ludzi ma konto w ING-Diba. Być może to byłoby coś dla ciebie. Warunki musisz jednak sprawdzić samodzielnie.

Napisany przez Doso
Jeśli możesz zrezygnować z oddziałów, mogę polecić ING-Diba, DKB też jest dobra. W przeciwnym razie coraz więcej tradycyjnych banków spółdzielczych i Raiffeisen Banków oferuje darmowe konta osobiste. Warto sprawdzić lokalne banki.

Napisany przez NowakAG
Ponieważ także szukam, postanowię wypróbować Commerzbank. Oferują oni darmowe konto płacowe. Oczywiście jest to uzależnione od określonych wpływów pieniężnych.

Pozdrowienia

Napisany przez Arbitrage
Jeśli Commerzbank jest dla Ciebie jedną z wybrań, zamiast tego proponuję zapoznać się z bezpłatnym kontem oszczędnościowym spółki zależnej Comdirect. konto Comdirect jest bezpłatne nawet bez określonej minimalnej miesięcznej wpływowości, oprocentowanie odnawialnego limitu jest znacznie niższe, do tego otrzymujesz bezpłatną kartę kredytową VISA (Debit), a także inne korzyści, takie jak na przykład 50 EUR bonusu dla nowych klientów. Ponadto możesz korzystać z oddziałów Commerzbank do wpłat i wypłat korzystając z konta Comdirect.

Ostatni punkt to główna zaleta konta oszczędnościowego Comdirect w porównaniu z większością innych banków internetowych.

Napisany przez Linus12
Moja rada:
Sprawdź PSD Banki!
Na przykład PSD Rhein Neckar Saar oferuje darmowe konto osobiste. Kiedyś byłem tam klientem przez kilka lat i nie miałem żadnych problemów.
To są banki spółdzielcze i możesz bezpłatnie wypłacać pieniądze z dowolnego bankomatu Volksbank lub Spardabank.

Pozdrawiam, Linus

Napisany przez Sparfuechsin
Polecam gorąco bank Sparda. Oczywiście na początku trzeba wykupić udziały spółdzielcze o wartości 52 €, ale są one corocznie nagradzane wysokimi dywidendami i w przypadku rezygnacji z konta można je otrzymać z powrotem. Ostatecznie więc po prostu inwestuje się pieniądze. Brak opłat za prowadzenie konta, wiele oddziałów, kilku partnerów bankowych, u których można bezpłatnie wypłacać pieniądze. Jak dotąd zawsze trafiałem na przyjazne doradczynie. Bankowość internetowa jest bardzo przejrzysta, co dodatkowo mi odpowiada.

Napisany przez Arbitrage
Opłata za udziały w spółdzielniach w bankach Sparda jest według mnie nawet korzyścią, ponieważ są one zazwyczaj oprocentowane powyżej przeciętnej (maksymalnie 10 udziałów na klienta po 52 EUR) i stanowią atrakcyjną, chociaż raczej niewielką, formę inwestycji. Ponadto jest to bardzo bezpieczne rozwiązanie, ponieważ ryzyko upadłości banku spółdzielczego można ocenić jako raczej niskie.

Natomiast wadą jest raczej dostępność gotówki, ponieważ bankomatom Cashpool zazwyczaj brakuje. Ponadto gęstość placówek poszczególnych regionalnych oddziałów jest raczej niewielka, przez co jedna z głównych zalet banków stacjonarnych, czyli bezpośredni kontakt z pracownikiem na miejscu, dla wielu staje się mniej istotny.

Warunki konta osobistego są raczej przeciętne i niewarte wspominania (np. brak oprocentowania od salda, przeciętnie wysokie oprocentowanie debetu, brak bezpłatnej karty kredytowej w zależności od regionalnego oddziału itp.). Z tych powodów dla wielu klientów istnieją lepsze alternatywy (np. niektóre banki internetowe), zwłaszcza jeśli nie ma placówki w bezpośrednim sąsiedztwie.

Napisany przez fritzblitz
Wróćmy do początkowego pytania.

Mogę polecić bank oferujący darmowe konta osobiste.
ING-DiBa jest moim zdaniem jednym z najlepszych banków!
Brak irytujących pracowników próbujących sprzedać mi ubezpieczenie, brak opłat za prowadzenie konta (choć tutaj wymagany jest regularny minimalny przychód miesięczny - chyba od 1000€ lub 1200€)

Dodatkowo otrzymuje się kartę kredytową, z którą można bezpłatnie wypłacać pieniądze praktycznie z każdego bankomatu.
Oprócz świetnego konta osobistego, ING-DiBa oferuje również doskonałe warunki dla lokat terminowych (u nich nazywane Extra-konto)

Aby porównać konta osobiste (otworzyć konto osobiste i zaoszczędzić)
na stronie znajdziesz wiele innych przydatnych informacji dotyczących oszczędzania pieniędzy.

Napisany przez Arbitrage

Mogę polecić bank oferujący bezpłatne konta oszczędnościowe. ING-DiBa jest moim zdaniem jednym z najlepszych banków! Brak irytujących pracowników chcących mi wcisnąć ubezpieczenie, brak opłat za prowadzenie konta (choć tutaj wymagany jest minimalny miesięczny przychód - chyba od 1000 € lub 1200 €)

Twoje informacje wydają się być przestarzałe. konto osobiste w ING-DiBa jest bezwarunkowo darmowe i nie jest związane z minimalnym miesięcznym wpływem.

Dodatkowo otrzymuje się kartę kredytową, dzięki której można darmowo wypłacać gotówkę praktycznie we wszystkich bankomatach. Oprócz świetnego konta osobistego, ING-DiBa oferuje również doskonałe warunki lokat terminowych (nazywane tam Extra-konto)

Warto wspomnieć, że nie jest to prawdziwa karta kredytowa, ale jak w przypadku Comdirect, darmowa karta debetowa VISA.

Oczywiście zgadzam się z Tobą, że bezpłatne konto osobiste w ING-DiBa należy do najbardziej godnych polecenia produktów na rynku. DKB Cash, Comdirect i ING-DiBa to moim zdaniem trzy najlepsze konta osobiste oferowane przez ogólnokrajowe banki internetowe w Niemczech. Wszystkie trzy mają swoje zalety, dlatego warto wybrać odpowiedni bank zgodnie z własnymi potrzebami. Ja zdecydowałem się na konto DKB Cash, ale z pewnością nie zrobiłbym wiele źle wybierając inne banki. Obecnie na rynku niemieckim istnieje spora liczba dobrych, naprawdę darmowych kont osobistych.

Napisany przez Quetzalcoatl
Jak to w ogóle działa?

Jeśli bank oferuje darmowe konta osobiste, to w gruncie rzeczy nic na tym nie zarabia.

Czy banki robią to tylko po to, aby zdobyć więcej rezerw, czy chodzi im raczej o pozyskanie nowych klientów dla innych ofert lub produktów finansowych?

Napisany przez ADMCI4

Jak to właściwie działa?

Czy banki robią to tylko po to, aby zdobyć więcej rezerw, czy też chodzi bardziej o zachęcanie nowych klientów do korzystania z innych ofert lub produktów finansowych?

Masz absolutną rację:

chodzi o zwiększenie rezerw -> Tworzenie pieniądza księgowego na Wikipedii

oraz ewentualnie sprzedaż innych produktów finansowych.

Pozdrowienia

Napisany przez Arbitrage

Jak to właściwie działa?

Jeśli bank oferuje darmowe konta, to w końcu nic na tym nie zarabia.

Czy banki robią to tylko po to, aby uzyskać więcej rezerw, czy chodzi raczej o przyciągnięcie nowych klientów do innych ofert lub produktów finansowych?

Oprócz wspomnianego tworzenia rezerw istnieje także wiele innych kryteriów ważnych.

Po pierwsze, większość faktycznie darmowych kont osobistych bez miesięcznego przypływu środków to produkty tzw. banków bezpośrednich, czyli banków bez własnej struktury oddziałów i odpowiednio niskich kosztów ogólnych, które głównie działają online. Koszty dla tych banków są zatem na rozsądnym poziomie, ponieważ koszty związane z personelem i infrastrukturą są znacznie niższe niż w bankach tradycyjnych. Dlatego te banki mogą oferować lepsze warunki, przynajmniej dla klientów, którzy nie są zależni od lokalnego przedstawiciela lub nie potrzebują go / nie chcą.

Ponadto banki zarabiają także na darmowych kontach osobistych, na przykład poprzez odsetki od debetu. Ponadto niektóre konta osobiste, takie jak np. konto DKB Cash, mają tylko charakter konta referencyjnego dla rzeczywistego produktu, jakim jest karta DKB VISA, której akceptacja jest promowana poprzez bardzo dobre warunki i która ma na celu zwiększenie obrotu transakcjami kart kredytowych, co w końcu służy także bankowi i generuje dodatkowy dochód.

Wreszcie faktycznie prawdą jest, że klient ma być przywiązany do przedsiębiorstwa i w przyszłości idealnie miałby mieć sprzedane dodatkowe produkty finansowe, takie jak np. rachunek maklerski. Klienci zazwyczaj rzadko zmieniają swojego banku, zwłaszcza zadowoleni klienci. Ci ostatni są wtedy także łatwiej dostępni dla dodatkowych produktów.

Napisany przez Elke
Bezpłatne nie znaczy tanie. GLS to bardzo interesująca instytucja finansowa. GLS Bank: Pieniądze są dla ludzi! - GLS Bank

Napisany przez Lari.St.
Myślę, że istnieje wiele dostawców, u których możesz założyć darmowe konto osobiste. W internecie znajdziesz informacje i strony porównujące różne banki.

Napisany przez Lari.St.
W kontekście banków mam specyficzne pytanie. Ponieważ zawsze szukam nowych możliwości lokowania pieniędzy, zwróciłem uwagę na Bank Etyczny. Czy jest tam możliwe zainwestowanie pieniędzy w cele inwestycyjne i jednocześnie wspieranie projektów społecznych? Czy to tylko eleganckie określenie darowizny, czy też mogę w ten sposób osiągać zyski? Tutaj znajdują się pewne informacje, ale szczerze mówiąc, nie rozumiem jeszcze całkowicie tego konceptu.

Napisany przez Arbitrage

Jeśli Commerzbank jest już dla Ciebie w węższym wyborze, lepiej zamiast tego zajrzyj na darmowe konto osobiste w spółce-córce Comdirect. konto w Comdirect jest również bezpłatne bez określonego co miesiąc wpływu pieniędzy, oprocentowanie debetu jest znacznie niższe, do tego dołączona jest bezpłatna karta kredytowa VISA (Debitowa), oprócz innych korzyści, takich jak 50EUR bonusu dla nowych klientów. Ponadto, korzystając z konta w Comdirect, możesz również korzystać z oddziałów Commerzbank do wpłat i wypłat.

Ten ostatni punkt jest główną zaletą konta osobistego w Comdirect w porównaniu z większością innych banków bezpośrednich.

Comdirect zmieni dołączaną bezpłatną kartę kredytową VISA na koniec miesiąca. Dotychczas, jak można przeczytać powyżej, było to karta debetowa i bardziej ekwiwalent do karty EC niż prawdziwej karty kredytowej.

Od końca września 2012 klienci otrzymają bezprocentowy okres kredytowy tygodnia. Ponadto limit karty kredytowej teraz może być ustawiony przez klienta, pod warunkiem oceny zdolności kredytowej.

darmowa karta kredytowa VISA Comdirect przed zmianą (05 września 2012, 15:31)

Dzięki temu karta kredytowa VISA i konto osobiste w Comdirect zostaną nieco ulepszone i zdaniem mnie zyskają dalszą atrakcyjność, chociaż tydzień to dość krótki okres. Lepszy byłby miesiąc, jak w przypadku głównego konkurenta DKB.

Napisany przez 2Escorpio
Co za bzdura, powinni po prostu ustawić to na 1 miesiąc albo zostawić tak jak jest... nie widzę absolutnie żadnego sensu w dodawaniu terminu płatności, który nie ma żadnego związku z dochodami / wynagrodzeniem... chyba że ktoś kupuje tydzień wcześniej *przekręca oczami*

Mogę sobie wyobrazić dlaczego to zrobiono... ze względu na zabezpieczenia dla wypożyczalni samochodów, hoteli itp... ponadto niektórzy sprzedawcy pobierają więcej niż ostatecznie pobierane kwoty i ta kwota była zawsze zablokowana na koncie bieżącym... myślę, że było zbyt wiele problemów.

Napisany przez Arbitrage
Ogólnie rzecz biorąc, zgadzam się z państwem, że tydzień jest trochę niewystarczający.

Napisany przez andy1
Ocena oczywiście jest taka, że za darmowe konto bankowe nie można oczekiwać zbyt obszernych usług. Wpłacanie, wypłacanie, przelewy - wszystko możliwe jest tylko online i musisz polegać na Cash Group lub podobnych, które nie są tak często dostępne. Jeśli dla Ciebie to jest ważne, otrzymałeś powyżej wiele wskazówek.

Napisany przez 2Escorpio

No cóż, zawsze lepsza niż karta debetowa, która tak naprawdę nie zasługuje na nazwę karty kredytowej. Bardzo popularne konto Ing-DiBA oferowane jest tylko z kartą debetową VISA.
Ale zasadniczo zgadzam się z Państwem, jak już wspomniałem, tydzień to dość krótki czas.

W mojej opinii konto Comdirect staje się jednak bardziej atrakcyjne, zwłaszcza z uwagi na unikalną cechę darmowego wpłacania gotówki w oddziałach Commerzbank, co w przypadku banków internetowych jest raczej rzadkością.

Jak się okazało, Comdirect też nie promuje się jako karta kredytowa, a jedynie kartą Visa... oczywiście może to się zmienić, jeśli trzeba zapłacić dopiero po 7 dniach... wtedy staje się to kartą kredytową z niekorzystnymi warunkami.

Faktycznie, wpłacanie gotówki w bankach internetowych sprawia nieco trudności... ale wszystko się zmienia... Obecnie można już dokonywać wpłat na bankomatach w przypadku Comdirect (Commerzbank), Norisbank (Deutsche Bank), DKB (niektóre bankomaty do wpłat), 1822direkt (Frankfurter Sparkasse) itp.

Dodatkowo, obecnie wiele banków, które nie są bankami internetowymi, oferuje bezpłatne konta osobiste, jak np. Postbank, Spardabank, niektóre Sparkassen itp.

Napisany przez Slogs
Tutaj mogę polecić Norisbank na podstawie własnego doświadczenia. Wszystko działa tam dobrze. Dostajesz darmową kartę Mastercard i możesz bezpłatnie wypłacać gotówkę z wielu innych bankomatów.

Napisany przez SandraMaus
Cześć, już od jakiegoś czasu jestem klientką 1822direkt. Masz tu możliwość założenia darmowego konta osobistego i bezpłatnego wypłacania gotówki w wielu niemieckich bankomatach Sparkassen oraz w ponad 2,500 sklepach REWE. Uważam to za bardzo praktyczne, ponieważ bankomat znajduje się praktycznie w bezpośrednim sąsiedztwie wszystkich lokalizacji. Przez stronę 1822direkt można także wygodnie znaleźć bankomat w pobliżu. Do 28.02.2013 klienci mają jeszcze możliwość otrzymania premii w wysokości 100 euro przy otwarciu nowego konta. Tak więc, mogę to tylko polecić, ponieważ obsługa jest również świetna.

Napisany przez Kay Neahnung
Jestem klientem ING-DIBA z kontem. Mogę polecić.

Bardzo podoba mi się, że jest tylko karta debetowa. Wtedy transakcje są od razu zaksięgowane i nie ma niespodzianek na końcu miesiąca.

Bankowość internetowa jest świetna, darmowe M-TAN (mimo że w DKB tego nie ma).

Jedyny minus:
Wypłaty w krajach spoza strefy euro są obciążone opłatami (-> zaletą DKB).

Oprocentowanie debetu w wysokości 8,4% jest także bardzo dobre (DKB 7,9%).

Obsługa klienta jest również świetna... napisałem wiadomość mailową, dostałem odpowiedź tego samego dnia, napisaną przez człowieka (bez gotowych odpowiedzi). Dostęp telefoniczny 24/7 (ktre tradycyjny bank ma to w ogóle?).

W sumie nie widzę żadnych wad w bankach internetowych... jeśli kiedykolwiek będę musiał wpłacić gotówkę, po prostu zapłacę 4 EUR w lokalnej VoBa, żeby dokonać przelewu.

Napisany przez shoppingking
Musisz sprawdzić w sieci, Allianz ma takie rzeczy, ale bądź ostrożny! Dokładnie przeczytaj warunki, jaki dochód musi być ustalony itp.

Napisany przez shoppingking
Chciałem właśnie pokazać ci link, który znalazłem w sieci, ale niestety nie osiągnąłem jeszcze minimalnej liczby postów.

Napisany przez Kneifzange
Zastanawiam się, co przemawia przeciwko bankowi comdirect? Darmowe konto osobiste z darmową kartą kredytową. Czego chcieć więcej?

zastanawiam się, co przemawia przeciwko bankowi comdirect? darmowe konto osobiste z darmową kartą kredytową. czego chcieć więcej?

Minimalna wpłata pieniędzy.

To nie występuje na przykład w ING-DIBA i DKB...

Minimalna wpłata pieniężna.

Na przykład ING-DiBa i DKB tego nie mają...

nie ma minimalnej wpłaty pieniężnej w Comdirect.

Napisany przez 2Escorpio

zastanawiam się, co przemawia przeciwko bankowi comdirect? darmowe konto osobiste z darmową kartą kredytową. czego chcieć więcej?

comdirect nie ma karty kredytowej, ale tylko kartę debetową Visa. Kwoty są pobierane z konta osobistego albo natychmiast (1-2 dni) albo po tygodniu (7-9 dni), w zależności od konta. To nie ma sensu dla karty kredytowej i dla mnie byłoby to głównym powodem, dla którego nie chciałbym otworzyć konta w comdirect.

Alternatywnie, comdirect oferuje kartę kredytową (Golden Amex), ale można to raczej traktować jako kartę dodatkową, ponieważ nie jest ona akceptowana wszędzie. Ponadto kosztuje ona 75 euro / rok. Za tę kwotę mogę również dostać w innych bankach detalicznych konto osobiste + Visa / Mastercard.

Aha, a comdirect nie ma także karty Maestro, ale tylko VPay... Dzięki niej nie można płacić ani wypłacać gotówki poza Europą... Nawet w Europie w niektórych krajach mogą wystąpić duże problemy. Nawet w Niemczech karta ta nie jest tak powszechnie akceptowana jak kiedyś Maestro... Na początku okresu VPay ludzie / właściciele kont zostali przymusowo przeniesieni i nie mogli nawet płacić w sklepach spożywczych.

Pozdrowienia, esco

comdirekt ma kartę debetową Visa, a nie kartę kredytową. Kwoty są pobierane z konta bieżącego w ciągu 1-2 dni lub po tygodniu (7-9 dni), w zależności od konta. To nie spełnia celu karty kredytowej i byłby dla mnie głównym powodem, dla którego nie otworzyłbym konta w comdirect.

Pozdrowienia, esco

tylko na szybko, abyś zrozumiał: Comdirect ma osobiste konto kart kredytowych Visa. Składki nie są pobierane z konta bieżącego. To jest oddzielne konto.

Kiedyś było chyba tak, jak wspomniałeś.

nie ma minimalnej wpłaty pieniędzy w Comdirect.

To musi być nowość, w zeszłym roku na pewno nie było tak

Mimo to problem z wypłacaniem pieniędzy... zgodnie z cennikiem wypłacanie pieniędzy jest darmowe tylko używając karty Visa, jeśli wypłacasz za granicą. W kraju tylko w ramach Cash Group za pomocą karty EC, co oczywiście jest dużym niedociągnięciem.

Jak już wspomniałem, jestem klientem comdirect i jestem bardzo zadowolony. Moją kartą kredytową korzystam poza strefą euro. A kartą debetową mogę płacić bez problemu w Europie.

Napisany przez 2Escorpio

tylko krótko dla zrozumienia: Comdirect posiada własne konto kredytowe w przypadku karty Visa. Składki nie są pobierane z konta bieżącego. Jest to osobne konto.

Kiedyś tak było, jak wspomniałeś.

Nie, nadal tak jest. To konto kredytowe jest interesujące jeśli chodzi o saldo... Jeśli jednak istnieje minus (co jest normalne w przypadku karty kredytowej), kwota należna zostanie pobrana z konta bieżącego co 7 dni. Oznacza to, że jeśli w sobotę wydasz pieniądze z tą kartą Visa... kwota zostanie pobrana z konta bieżącego już w poniedziałek. Dla mnie nie ma to nic wspólnego z kartą kredytową.

Fragment aktualnych często zadawanych pytań dotyczących karty Visa.

Cytat od Kneifzange

jak wspomniałem, jestem w comdirect i jestem bardzo zadowolony. Moją kartą kredytową korzystam poza strefą euro. A kartą debetową mogę płacić w Europie bez problemu.

Oczywiście, możesz używać karty Visa poza Europą... ale w razie potrzeby nie masz alternatywnego środka płatności, jeśli karta Visa odmówi posłuszeństwa... Albo lepiej powiedzieć, masz przy sobie kartę debetową, z którą poza Europą nie możesz nic zrobić i będziesz bezradny, jeśli karta Visa przestanie działać, na przykład gdy jest uszkodzona. W rezultacie przy tym modelu konta jesteś zobowiązany zabrać ze sobą alternatywny środek płatności... Wyjazd tylko z JEDNĄ kartą (Visa) poza Europę byłby lekkomyślny.

Napisany przez 2Escorpio

To musi być nowe, w zeszłym roku na pewno nie było tak

Mimo problemu z wypłacaniem pieniędzy.... zgodnie z cennikiem, wypłata gotówki jest bezpłatna wyłącznie za pomocą karty Visa za granicą. W kraju można wypłacać tylko w ramach grupy Cash Group za pomocą karty ec, co oczywiście jest ogromnym niewłaściwym rozwiązaniem.

Myślę, że mylisz to z minimalnym dochodem. W zeszłym roku musiałeś otrzymać kwotę X na konto miesięcznie, aby otrzymać tę premię powitalną w wysokości 50 euro.

Napisany przez marty
To jest prawie zawsze darmowe konto z regularnym wpływem, na pewno mogę wymienić ci 10 takich. Po prostu porównaj na check24 lub podobnych portalach.

Napisany przez tomtom70
Cześć.

Przy darmowych kontach zawsze koniecznie należy dokładnie przestrzegać warunków. Nie każde konto oferowane jako darmowe kończy się tak naprawdę jako takie. Oprócz regularnych wpłat gotówki, często są z nimi związane dodatkowe warunki. Oferty reklamujące się jako prezenty pieniężne i darmowe prowadzenie konta często są niczym innym jak chwytliwymi ofertami. Często dodatkowe usługi są drogo płatne.

Napisany przez Jus_Deck

jak już wspomniałem, jestem klientem comdirect i jestem bardzo zadowolony. Moją kartą kredytową płacę poza strefą euro. A z kartą EC mogę płacić w Europie bez problemów.

mogę się tylko pod tym podpisać.
Jestem bardzo zadowolony od ponad 5 lat!

Napisany przez Goran

Hej,
od pewnego czasu jestem klientem 1822direkt.
Tutaj masz możliwość założenia bezpłatnego konta osobistego i wypłacania gotówki bez opłat na wielu niemieckich bankomatach, a także w ponad 2 500 sklepach REWE. Uważam to za bardzo wygodne, ponieważ bankomat jest praktycznie w niewielkiej odległości od wszystkich lokalizacji. Na stronie 1822direkt można także wygodnie znaleźć bankomat w pobliżu.

Mogę się tylko zgodzić. Też w grudniu ubiegłego roku przeszedłem do 1822direkt i jestem tutaj bardzo zadowolony. Dla mnie szczególnie istotna była możliwość bezpłatnego wypłacania gotówki z bankomatów Sparkassen, ponieważ są one powszechnie obecne w naszym regionie. Przy miesięcznym wpływie gotówki (bez określonej kwoty) prowadzenie konta jest bezpłatne. Dostajesz darmową kartę EC/girocard. Za opcjonalną kartę kredytową obowiązują opłaty uzależnione od obrotu, ale dla mnie mniej istotne, ponieważ mam osobną kartę kredytową.

Jeśli szukasz bezwarunkowo bezpłatnego konta osobistego, mogę polecić comdirect.

Napisany przez laenglich
Witajcie wszyscy,

moja partnerka i ja szukamy nowego konta.
Obecnie mamy każdy konto w Sparkasse.
Ale ponieważ prowadzenie konta tam jest dla nas zbyt drogie i nie chcemy po prostu rozdawać swoich pieniędzy, chcemy teraz zmienić.
Już trochę przeszukałem internet w poszukiwaniu darmowych kont osobistych i znalazłem kilka opcji.
Zerknąłem na DKB Bank, Hypovereinsbank, Postbank oraz VR Bank i myślę, że są w porządku.
Darmowe konta, są premie za otwarcie, co zawsze jest dobre :-)....

Co możecie mi na ten temat powiedzieć i jakie banki możecie polecić oraz gdzie jest haczyk w poszczególnych bankach?

Mam nadzieję, że możecie mi pomóc w moim poszukiwaniu.

Dziękuję za wasze zaangażowanie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata