Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Zmiana inwestycji kapitałowej w roku 2010.

Napisany przez ADMCI4
Nigdy wcześniej nie zadawałem pytania na forum, ale teraz chciałbym poznać inne opinie. Od sześciu lat mam polisę na życie, która na końcu 20-letniego okresu nie może mi zagwarantować oczekiwanej stopy zwrotu. Teraz pomyślałem, że być może dobrym pomysłem byłoby zrezygnowanie z tej polisy i zainwestowanie pieniędzy w akcje, gdzie rynek właśnie się odradza, a na 2010 rok przewidywany jest wzrost gospodarczy. Co o tym sądzicie??? Sioux

Napisany przez EuroPaule
pisze: Od sześciu lat mam ubezpieczenie na życie, które pod koniec okresu trwania 20 lat nie może mi zagwarantować pożądanej stopy zwrotu.
Cześć, Normalnie masz niski stopień oprocentowania gwarantowanego i udział w zyskach. Czy to ubezpieczenie na życie jest związane z funduszami inwestycyjnymi? Cytat od Sioux Teraz pomyślałem, że być może lepszym rozwiązaniem byłoby zlikwidowanie tego ubezpieczenia i zainwestowanie pieniędzy w akcje, gdzie rynek właśnie się odbija, a dla roku 2010 również przewiduje się wzrost gospodarczy. 1. Jeśli teraz zlikwidujesz, ponad jedna trzecia opłaconych składek zostanie bezpowrotnie utracona, nie dostając za to zbyt wiele w zamian. 2. Szczerość. Czy naprawdę są to perspektywy wzrostu w nadchodzących latach, czy może chodzi o niemal 60% zysków, jakie rynki akcji zanotowały od marca i które też chciałbyś/oszczędzić? Niestety, są one już przeszłe i nie wrócą. Prawdziwy inwestor akcji musiałby pomyśleć na początku tego roku: Super, ekstremalne straty, akcje mega tanie, teraz wchodzę! Czy udałoby Ci się to zrobić? I masz pomysł, kiedy chcesz znowu wyjść z rynku akcji? Bez takiej strategii istnieje ryzyko ubóstwa w podeszłym wieku. Kto chciałby skorzystać na swoim ubezpieczeniu emerytalnym opartym na akcjach w tym roku marcu, byłby zadowolony z ubezpieczenia na życie z niskim oprocentowaniem gwarantowanym. Proszę źle nie zrozumieć. Jestem absolutnym fanem akcji. Ale trzeba nauczyć się z tym żyć. Wymaga to intensywnego zaangażowania i długotrwałego uczenia się. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ADMCI4
Cześć Sioux, W twoim miejscu byłbym jednak ostrożny. Ponadto pewnie zdajesz sobie sprawę, że wartość wykupu po 6 latach nie jest zbyt wysoka. W związku z tym może jeszcze niezbyt opłacalny. ABC511

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata