Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Poszukiwanie niezależnego doradcy finansowego

Napisany przez ADMCI4
Może jest jeszcze więcej osób, które mają podobne doświadczenia, ale czasami tracę panowanie nad finansami. Czasami mam wrażenie, że nie mam prawdziwej kontroli ani nad moimi dochodami, ani nad moimi wydatkami. Na pewno mam trochę oszczędności, które można by zainwestować. Ale ile dokładnie...?! Dlatego szukam jak najbardziej niezależnego doradcy finansowego, który przeanalizuje moje finanse i trochę mnie podszkoli. Dostałem ofertę od AWD, czy są godni zaufania? Pozdrowienia Toastie

Napisany przez PI112
Cześć Toastie, jest x niezależnych doradców finansowych. Jak naprawdę są oni niezależni, dowiesz się, gdy ich wyszukasz. Polecam ci sporządzenie dokładnego zestawienia miesięcznych kosztów, jakie ponosisz. Być może pomocne będzie prowadzenie domowego budżetu (szczególnie w przypadku bardziej nieokreślonych wydatków, takich jak żywność). Porównaj te koszty z twoimi dochodami. Dzięki temu uzyskasz pogląd na to, ile możesz zaoszczędzić. Dopiero wtedy warto zastanowić się, co zrobić z pieniędzmi. Ja osobiście jeszcze nie spotkałem niezależnego doradcy, który najpierw sprawdziłby, jaka jest twoja sytuacja finansowa. Zwykle ci doradcy od razu mówią, czego potrzebujesz. Warto też zajrzeć do testów oceniających jakość doradztwa tych specjalistów. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez C. Andreas
Toastie pisze: Być może innym też się zdarza, ale czasami mam poczucie, że wszystko mi w głowie rośnie, jeśli chodzi o finanse. Wtedy myślę, że nie mam naprawdę kontroli ani nad moimi dochodami, ani nad wydatkami. Na pewno mam coś, co mogłoby być zainwestowane. Ale ile........?! Dlatego poszukuję jak najbardziej niezależnego doradcy finansowego, który zajmie się moimi finansami i trochę mnie poprowadzi. Dostałam ofertę od AWD, czy są godni zaufania? Pozdrowienia Toastie
Cześć Toastie, więc AWD lub DVAG nie polecałbym Ci, to są firmy sprzedaży wielopoziomowej i z pewnością nie są one niezależne. Jeśli naprawdę chcesz niezależności i uczciwej porady, udaj się do maklera ubezpieczeniowego lub doradcy wynagradzanego prowizją. Tam będziesz dokładnie w dobrym miejscu. Prowizje ubezpieczeniowe są bardzo zbliżone między sobą. Oznacza to, że jako makler poszukujesz odpowiedniej firmy po zbadaniu potrzeb za pomocą kalkulatorów porównawczych. Klasyczna sytuacja korzystna dla obu stron. Ważne jest jednak wcześniej, jak słusznie zauważyłeś, sformułowanie swoich celów i przeprowadzenie analizy potrzeb.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Toastie, nie jestem tego pewien. Otrzymałem już kilka telefonów od tej firmy z ofertami i nie wydaje mi się zbyt godna zaufania. AWD i MLP też Ci nie polecam! Pozdrowienia, Graugans

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Chciałbym polecić DVAG. Deutsche Vermögensberatung przygotowuje spersonalizowany koncept na podstawie analizy indywidualnej sytuacji każdego klienta. Jeśli są Państwo zainteresowani, możemy umówić spotkanie, na którym wysoko wykwalifikowany specjalista udzieli informacji, który reprezentuje nie interese banków, państwa, kas oszczędności, ubezpieczeń, ale niezależnie od tego interesy finansowe klienta. Informacja jest niezobowiązująca i bezpłatna. Z poważaniem, Sergiej

Napisany przez PI112
@ Sergej: Na jakiej planecie pan mieszka? Toastie szukał niezależnego doradcy finansowego. Na jakiej podstawie pan tu wymienia DVAG? Wyraźnie jest pan niezależnym przedsiębiorcą w DVAG, ponieważ w innym wypadku nie rzucałby pan tak zaciekle słów w reklamie. Jesteś zobowiązany do sprzedaży produktów, które znajdują się w portfolio DVAG, która z kolei jest praktycznie sprzedażą AachenMünchener. Z terminem wysoce wykwalifikowani specjaliści również byłbym ostrożny. I jedno trzeba jasno powiedzieć: Wszyscy my, którzy pracujemy w sprzedaży, reprezentujemy interesy różnych firm, niezależnie czy to bank, ubezpieczenia itp., w tym także nasze własne, ponieważ wszyscy zarabiamy pieniądze na tej pracy. Dobry doradca potrafi jednak pogodzić swoje interesy z interesami klientów. Ważne jest tutaj, aby nie kierować interesów klienta tak, aby pasowały wyłącznie do własnych! Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
@ PI112 Zaś te uprzedzenia! Czy kiedykolwiek mieli Państwo spotkanie z doradcą finansowym z DVAG? W swoim wpisie z 10.11.2009 o godzinie 15:21 piszą Państwo, że najpierw należy zrobić przegląd przychodów i wydatków, aby następnie zaplanować pieniądze, które jeszcze pozostają (jeśli w ogóle). Gdyby mieli Pa Państwo doświadczenie z doradcą finansowym z DVAG, wiedzieliby Państwo, że dokładnie to robimy na pierwszym spotkaniu. Ponadto przygotowujemy DLA KAŻDEGO INDYWIDUALNY ofertę uwzględniającą tylko te cele i marzenia, które posiada dana osoba. W DVAG z pewnością są osoby, które chcą czerpać korzyści dla siebie. Jednak tacy ludzie nie są tolerowani w tej firmie. Nie manipulujemy i nie jesteśmy uzależnieni od żadnego przedsiębiorstwa! Zanim sami nie nabędą Państwo własnego doświadczenia, nie powinni Państwo przesadzać z uprzedzeniami i nie powinni wprowadzać w błąd innych. Z poważaniem, Sergej

Napisany przez phlippi
Cześć, czy nie jesteś naprawdę niezależny tylko wtedy, gdy sam wybierasz sobie rzeczy z internetu itp.??? Każdy dostawca usług finansowych lub makler w jakiś sposób jest uzależniony od konkretnych firm. Muszą być zawierane umowy lub porozumienia z wybranymi podmiotami, zanim mogą być przedstawione klientowi. Dla Ciebie jednak powinieneś zadać sobie pytnie z góry: Komu mogę zaufać? Kto mi się podoba? Aby się lepiej poznać, zawsze najpierw ważna jest osobista rozmowa. Następnie 2. zostaje przeprowadzona analiza, aby uzyskać ogólny obraz sytuacji finansowej. Oczywiście całkowicie bezpłatnie i niezobowiązująco!!! Decyzja o tym, czy chcesz kontynuować współpracę z tą osobą, zależy od Ciebie. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Jeśli jesteś z okolic Berlina, mogę polecić Ci kogoś.

Napisany przez EuroPaule
Siergiej pisze: Polecałbym DVAG. Deutsche Vermögensberatung tworzy indywidualną koncepcję dla każdego klienta na podstawie analizy. Jeśli są Państwo zainteresowani, możemy umówić spotkanie, podczas którego wyszkolony specjalista poinformuje Państwa. Ten specjalista reprezentuje interesy finansowe klienta, a nie banków, państwa, kas oszczędnościowo-budowlanych czy ubezpieczeń, niezależnie od nich.
Cześć, Pracowałem 7 lat dla DVAG. OK, byłem młody i potrzebowałem pieniędzy. Szkolenie jest całkiem dobre. Szczególnie jeśli chodzi o aspekt sprzedaży. Ale jeśli chodzi o wiedzę merytoryczną, to osoba chętna do nauki nie musi ustępować żadnemu pracownikowi banku ani ubezpieczyciela. Ale to wszystko nie ma nic wspólnego z niezależnością. Już na samym początku widać to po podstawie umowy. Prawdziwa niezależność oznacza umowę: doradztwo za opłatę. Rzeczywistość jednak wygląda tak: pośrednictwo za prowizję. System prowizyjny jest tak skonstruowany, że sprzedawca DVAG (doradca finansowy) musi ciągle pozyskiwać nowe zlecenia, aby móc normalnie żyć. Najbardziej atrakcyjne z punktu widzenia prowizji są produkty ubezpieczeniowe na życie i zdrowotne. Wiele osób w DVAG nawet nie zna typowych w branży prowizji za utrzymanie, które mogą dać pośrednikowi swobodę finansową, aby móc rozmawiać z klientem nawet bez zawarcia umowy. Ten sam podstawowy koncept dotyczy zresztą wszystkich większych firm sprzedaży (AWD, OVB, Telis, Tecis, FG, FSV, Ascent itp.). Prawdziwą niezależność zapewnia jedynie własna wiedza, aby móc lepiej ocenić różnych dostawców. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez C. Andreas
Sergej pisze: @ PI112 Zawsze te uprzedzenia! Czy kiedykolwiek mieli Państwo spotkanie z doradcą finansowym z DVAG? W swoim wpisie z 10.11.2009 o godzinie 15:21 piszą Państwo, że najpierw należy zrobić przegląd swoich przychodów i wydatków, aby następnie zaplanować pieniądze, które ewentualnie pozostaną (jeśli w ogóle). Gdyby mieli Pa Państwo doświadczenie z doradcą finansowym DVAG, wiedzieliby Państwo, że dokładnie to robimy na pierwszym spotkaniu. Ponadto sporządzamy DLA KAŻDEJ OSOBY indywidualną ofertę, uwzględniając tylko te życzenia i cele, jakie ta osoba ma. W DVAG z pewnością zdarzają się tacy, którzy chcą wykorzystać korzyści dla siebie. Jednak tacy nie są tolerowani w tej firmie. Nie manipulujemy i nie jesteśmy zależni od żadnego towarzystwa! Zanim sami nie zyskali Państwo własnego doświadczenia, nie powinni Państwo zbyt szybko wyciągać wniosków opartych na przesądach i dadzą się innym zdezorientować. Z poważaniem, Sergej
Osobiście uważam, że analiza nie jest zła, ale oczywiście trzeba wiedzieć, że analiza ta jest podstawą do pytania o rekomendację. To, co zawsze mnie zadziwia, to ogromne wydruki tej analizy, gdzie na przodzie jest miesięczna składka, a na końcu milion. To jest po prostu oszustwo, ponieważ klient nie zdaje sobie sprawy, że składki są stopniowo zwiększane o 6% stopę wzrostu. Jeszcze kilka słów o produktach DVAG: Aachener Münchener jest praktycznie zawsze w dolnej części wyników moich porównań, ponieważ jest wielu innych towarzystw, które oferują znacznie wyższe wypłaty. O ostatnio napisano w Fundacji Finanztest dotycząco renty Rieser z Aachener Münchener, cytuję: Nadszedł czas na zarobek (dla doradcy). A jeszcze słowo o Central: Świetna młoda koncepcja, bardzo dobre świadczenia - wszystko wspaniale sprzedawane dla sprzedawcy, naprawdę dobrze się sprzedaje. Tylko: Następnie przychodzi niemiłe przebudzenie w ciągu najbliższych lat. Stabilność składek Centrali jest skandaliczna, roczne podwyżki składek znacznie przewyższają średnią w branży. Z perspektywy sprzedawcy, to wspaniała koncepcja, zawsze jest się z przodu z ofertą, dla klienta niemiłe przebudzenie przychodzi dopiero później.

Napisany przez Orakel
Na pewno nie znam żadnych naprawdę niezależnych doradców majątkowych. Ponieważ nawet agenci wielu firm i pośrednicy otrzymują prowizję, przy czym w przypadku pośredników jest to nazywane opłatą manipulacyjną.

Według moich osobistych rekomendacji NIE są w żadnym wypadku zalecane:
- DVAG
- AWD
- OVB
- MLP
- Ascent
Są to właściwie firmy typu marketing sieciowy z agresywnymi praktykami sprzedażowymi!!!

Jeśli zależy Ci na jak najbardziej niezależnym doradztwie, musisz poszukać przysięgłego doradcy ubezpieczeniowego i samodzielnie wypełnić i wysłać umowy. Tylko wtedy możesz mieć pewność, że doradca nie otrzymuje prowizji. Obszerna konsultacja zajmie co najmniej 5-6 godzin. Na godzinę należy liczyć od 100 do 150 euro, jeśli to bardzo dobry doradca, który:
- ubezpieczenia
- Twoją sytuację osobistą
- Twoje cele
- Twoją sytuację podatkową
- czynniki otoczenia, takie jak np. podatek od spadku, podatek od darowizn itp.

Zwłaszcza w zakresie inwestowania jest badana przez wielu tzw. doradców możliwość uzyskania zysku (oraz ryzyko), ale nie to, jaki wpływ na przykład inwestycja pieniężna ma na podatek od spadku.

Jeśli wiesz, co chcesz zawrzeć, powinieneś porównać wskaźniki odpowiednich firm lub przynajmniej wziąć pod uwagę map-report.de w przypadku funduszy oraz ubezpieczeń na życie i emerytalnych.

Napisany przez reno
Twoje poszukiwanie uczciwego, niezależnego doradcy inwestycyjnego jest w pełni uzasadnione. Od około 40 lat zajmuję się spekulacjami własnymi, doświadczyłem już wszystkich wzlotów i upadków i mogę zapewnić, że wszystkie wcześniejsze porady były zupełnie nieprzydatne i zazwyczaj charakteryzowały się interesami własnymi konkretnych instytucji. Od wielu lat podejmuję wszystkie decyzje inwestycyjne wyłącznie samodzielnie i zazwyczaj z powodzeniem. W 2012 roku planuję teraz zaoferować moje doświadczenie jako niezależny doradca inwestycyjny, doradzając i opiekując się maksymalnie około 10 klientami. Moje zalecenia będą silnie oparte na moich własnych decyzjach inwestycyjnych i dlatego powinny być naprawdę uczciwe i w interesie moich klientów. Jeśli jesteś zainteresowany/-a doradztwem i opieką inwestycyjną, możesz skontaktować się ze mną telefonicznie. Pozdrowienia Reno Telefon: Nr.: 0172 7432576

Napisany przez Naseweis

W 2012 roku planuję udostępnienie moich doświadczeń jako niezależny doradca inwestycyjny, doradzając i obsługując maksymalnie około 10 klientów.

wow... i na pewno zarejestrował Pan również działalność gospodarczą
oraz zdał egzamin w IHK.
Oczywiście musi Pan również posiadać ubezpieczenie od odpowiedzialności majątkowej.

Pozdrowienia N.

Napisany przez EuroPaule

wow... i na pewno masz zarejestrowaną działalność gospodarczą
i zdałeś egzamin w Izbie Przemysłowo-Handlowej.
Oczywiście musisz też mieć ubezpieczenie majątkowe.

Jeśli nie ogranicza się tylko do funduszy, powinno być również dopuszczenie zgodnie z § 64 KWG.
Trzeba już znaleźć właściwych 10 klientów, żeby się to opłacało..!

Napisany przez reno
Dziękuję za uwagę. Myślę, że lepiej będzie, jeśli dalej będę aktywny jako hobbyspekulant. Pozdrowienia, Reno

Napisany przez Bertrand D.
Cześć,

Jestem neutralnym i niezależnym doradcą finansowym. Mam dużą wiedzę na temat świata finansów i oczywiście doradzam zupełnie za darmo. Jeśli jesteś zainteresowany, skontaktuj się ze mną pod adresem d.bertrand@dfk24.de lub telefonicznie pod numerem 0176 30409595.

Z poważaniem

Bertrand D.

Napisany przez 2Bolitho
Doradztwo jest darmowe. Oczywiście. Ale klient pewnie niczego nie dostaje u was za darmo. Prawdopodobnie wasze wynagrodzenie jest oparte na prowizjach. To nie jest ani karygodne, ani coś innego. Powinno się o tym po prostu otwarcie mówić. Dzięki temu darmowa rada trochę się względnie zrewiduje. Kto mi powie, że może niektóre produkty są mi polecane ze względu na wyższą prowizję? Nie chcę tu ponownie rozpoczynać wiecznie trwającej dyskusji. Ale protestuję przeciwko oszustwu klientów. Darmowa rada może kosztować. To tak, jakbym skorzystał z darmowej porady księgowego, który jest płatny przez urząd skarbowy. I tak, dobra rada oczywiście musi być opłacona. To musi być jasne nawet dla ostatniego klienta.

Napisany przez Naseweis

Cześć,

jestem neutralnym i niezależnym doradcą finansowym. Bardzo dobrze znam się na świecie finansów i oczywiście udzielam bezpłatnych porad. Jeśli jesteś zainteresowany, skontaktuj się ze mną pod adresem d.bertrand@dfk24.de
lub telefonicznie pod numerem 0176 30409595

Z poważaniem

Bertrand D.

Cześć,

jakie masz kwalifikacje zawodowe.

Proszę podać nam również numer rejestracyjny w IHK.

Pozdrowienia N.

Moja porada jest darmowa i mówię szczerze, każdy doradca jest inny, a ja nie dostaję wynagrodzenia od klienta, tylko rozliczam się z towarzystwami ubezpieczeniowymi, ponadto wyjaśniam i pokazuję klientowi, gdzie występują koszty lub opłaty, bo są one wszędzie, ale istnieją możliwości zwrotu kosztów.

Proszę nie uogólniać wszystkich doradców finansowych, są też wyjątki. Dziękuję

Napisany przez 2Bolitho

Proszę, nie uogólniajmy wszystkich doradców finansowych, są też wyjątki. Dziękuję

Jeśli moje stwierdzenie zostało odebrane jako uogólnienie, przepraszam. To również mnie by zirytowało. Po ponownej lekturze nie widzę jednak żadnej ogólnej oceny. Zapraszam do zaprzeczenia moim słowom.

Napisany przez Naseweis

Moja porada jest bezpłatna i mówię szczerze, każdy doradca jest inny i to nie klient płaci mi za usługę, ale rozliczam się z firmami, ponadto wyjaśniam i pokazuję klientowi, gdzie powstają koszty lub opłaty, bo występują one wszędzie, ale istnieje możliwość ich zwrotu.

Proszę, nie uogólniajmy wszystkich doradców finansowych, są też wyjątki. Dziękuję

Czy ta odpowiedź była do mnie skierowana???

Chciałem tylko poznać Twój numer rejestracyjny w IHK,
który, jak sądzę, każdy doradca finansowy musi mieć.

Słysząc określenie doradca finansowy, można pomyśleć o operacji struki w DVAG.

Na to powiedziałbym teraz: nie, dziękuję.

Każdy samozatrudniony ma taką, ale ja jestem pracownikiem i nie potrzebuję tego. Nie należę do DVAG, ponieważ nie są oni neutralni i niezależni.

Czasem zastanawiam się, co chcą osiągnąć w tym forum

Napisany przez 2Bolitho

Czasami zastanawiam się, czego chcą osiągnąć w tym forum

Poznanie i przejrzystość, to dla obu stron wiele zysku.

Napisany przez Naseweis

Każdy samodzielny ma jedną, ale ja jestem zatrudniony i nie potrzebuję żadnej. Nie jestem członkiem DVAG, ponieważ nie są oni neutralni i niezależni.

Czasami zastanawiam się, czego chcecie dokonać w tym forum.

Jak więc możesz być neutralny i niezależny?

Przecież to twój pracodawca decyduje, jakie produkty możesz sprzedawać!

Ponadto dla wielu osób tutaj byłoby ważne poznanie numeru rejestracyjnego / IHK twojego pracodawcy.

To, czego jednak nie rozumiem, to fakt, że jako nowicjusz w forum finansowym przedstawiasz się jako doradca finansowy, podkreślając swoją znajomość świata finansów, nie biorąc udziału w odpowiedziach na pytania.

Chciałbym przypomnieć tutaj przysłowie:

kto chciałby kupić kota w worku

Pozdrowienia,
N.

Decyduję razem z klientem, a nie moim pracodawcą, i powoli mam wrażenie, że niektórzy z was są nieco zacofani jeśli chodzi o świat finansów. Trzymajcie się swoich ubezpieczeń na życie, umów dewizowych oraz emerytur Riester. Obudzicie się dopiero, gdy będzie za późno. Powodzenia.

Pozwólcie się dalej oszukiwać państwu.

Napisany przez Naseweis

Decyduję wspólnie z klientem, a nie mój pracodawca. Powoli zaczynam mieć wrażenie, że niektórzy z was są trochę zacofani jeśli chodzi o świat finansów. Pozostańcie przy swoich polisach na życie, umowach oszczędnościowych i emeryturach Riester. Obudzicie się dopiero, gdy będzie za późno. Powodzenia.

Dalej dajcie się zwodzić przez ojca państwa.

Mogę wyrazić tylko moje zdziwienie tak dużą głupotą!

Napisany przez 2Bolitho

Decyduję razem z klientem, a nie mój pracodawca, zaczynam odczuwać, że niektórzy z was są trochę zacofani jeśli chodzi o finanse. Pozostańcie przy swoich ubezpieczeniach na życie, umowach oszczędnościowych i emeryturach Riester. Obudzicie się dopiero wtedy, gdy będzie za późno. Powodzenia.

Pozwólcie sobie dalej przekonywać się przez ojca państwa.

Proszę zachować spokój. To co mamy na myśli to: Kto gwarantuje, że wybierany jest najlepszy produkt dla klienta, a nie najlepszy produkt dla pośrednika? Jak można mówić o niezależności, gdy pobiera się opłaty od osób, którym się zawiera transakcje. Dla mnie to konflikt interesów. Wy nazywacie siebie doradcami. Dla mnie jesteście sprzedawcami. To nie jest nic złego. Wszyscy musimy coś sprzedawać. To tylko obiektywne opisanie działalności. Co innego to działalność maklera. To pojęcie jest znane i wy go nie używacie. Makler może też oferować produkty, które są droższe, nie ma kwestii. Musi to jednak być przynajmniej uzasadnione lepszymi zyskami lub czymś podobnym.

Napisany przez EuroPaule
Cześć,

@Naseweis:
Musisz myśleć trochę hojniej, gdy używasz terminu doradca majątkowy. Osoba reprezentująca gamę produktów na poziomie DVAG - czyli ubezpieczenia, umowy oszczędnościowe, fundusze itp. - oczywiście potrzebuje całego tego klimbimu zgodnie z paragrafami takimi jak 34 GewO itp.
Ale można też nazwać się doradcą majątkowym, jeśli na przykład jest się przekonanym, że cebulki tulipanów są super inwestycją kapitałową. Dlaczego nie? Można cieszyć się wiosennymi kolorowymi kwiatami i wydobywać więcej cebulek jesienią, niż zasadzono... To przecież właśnie przyniosło dobrobyt Holandii.

Kolega forumowy Bertrand Dpunkt na pewno wierzy, że inwestycja w nieruchomości w okolicach Hamburga to opłacalna historia. Przynajmniej jego podany adres e-mail sugeruje, że jest związany z firmą o następującym celu biznesowym:

DFK Deutsches Finanzkontor AG to młoda, ambitnie pracująca i dynamicznie rozwijająca się firma z siedzibą w Kaltenkirchen koło Hamburga. Przedmiotem działalności firmy jest świadczenie usług związanych z nieruchomościami, w szczególności zakup i sprzedaż, zarządzanie domami i mieszkaniami. Ponadto spółka zajmuje się faktoringiem, Leasingiem i uczestnictwem w innych firmach.

Argumentacja ta jest klasycznie zorientowana na wartość rzeczową, więc narzekanie na wartości pieniężne nie jest w tym przypadku konieczne, a do tego nie jest wymagany numer IHK.

Dla zainteresowanych taką poradą - czy mogę to nazwać także rozmową sprzedażową? - należy powiedzieć:
Nieruchomości itp. mogą stanowić ważny element budowy majątku. Ale zdecydowanie nie jedyny, podobnie jak w przypadku każdej innej formy inwestycji!

Pozdrowienia, Paule

Dziękuję, Europejska Sówko

Napisany przez 2Bolitho
Gdyby początkowy post Bertranda D. został przedstawiony w zawsze solidny sposób, jak posty Europaule, nie byłbym zmuszony do udzielenia odpowiedzi. Jednak w poście pojawia się na przykład słowo świat finansów, które prowadzi do wielu myśli.

Napisany przez Naseweis
Podaję się do słów mojego poprzedniego mówcy, Bolitho. W forum finansowym powinno się oczekiwać, że doradca finansowy może wziąć udział w dyskusji, nie ulegając obrażeniom (że niektórzy z was mają opóźnienie w zrozumieniu świata finansów). Pośrednicy ubezpieczeniowi również oferują swoim klientom produkty inwestycyjne, Fundusze inwestycyjne, akcje oraz nieruchomości.

Napisany przez sabine75
W forum finansowym można by oczekiwać, że doradca finansowy może wziąć udział w dyskusji
bez uciekania się do obraźliwych słów

Całkowicie słuszne. Ale powinno to także dotyczyć przedstawicieli firm...

Mogę tutaj tylko wyrazić moje zdziwienie tak dużą głupotą!

Napisany przez Naseweis

Całkowicie słuszne. Ale powinno to również dotyczyć przedstawicieli jednych firm...

Cześć Sabine,

właściwie zauważone.

Była to jednak tylko odezwa.
Postaram się jednak nie dać się ponieść takim rzeczom.

Najlepsze pozdrowienia!

N.

Napisany przez sabine75
Bardzo dobrze Naseweis! Naprawdę nie jest ci to potrzebne. A ci panowie doradcy majątkowi regularnie dyskwalifikują się sami. Zawsze w takich sytuacjach ściągam paczkę popcornu i odpoczywam

Napisany przez Ria_95a
Cześć. Pracuję w DVAG, jestem self-employed i chętnie się z Tobą skontaktuję. Twój miejsce zamieszkania jest dla mnie względnie nieistotne, ponieważ działam na terenie całych Niemiec. Zanim powstaną jakiekolwiek uprzedzenia, po prostu wpisz Bayern Monachium. Równie negatywne komentarze się pojawią. To wszystko są spekulacje. Proszę skontaktuj się ze mną poprzez e-mail na lorenz.hof@gmx.de. Z poważaniem, Lorenz

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata